Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Itthon miért ciki a mama...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Itthon miért ciki a mama hotel miközben olaszok, spanyolok 30 felett is szülőkkel laknak?

Figyelt kérdés

Jó nyilván nem mindenki, de Olaszországban és Spanyolországban sokan még 30 felett is a szülői házban laknak, nem ritkán akár még a nagyszülő is ott van.

Nem azt mondom hogy ez normális, de ott nincs annyira lenézve ez mint nálunk.

aug. 29. 18:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

20: "Mert nem vettem fel a CSOK-ot, sem hitelt?"

Nagyon kedvezményes konstrukciók, lazán megéri. Most éri meg igazán Magyarországon fiatalnak lenni.

"Mert aligha lesz több megtakarítása egy átlag 30 alatti csávónak, nagyon max ez, inkább kevesebb."

Ahhoz képest kis huszonéves gyerekek járnak a legújabb sportkocsikkal a belvárosban. Nekik összejött. Neked miért nem?

aug. 31. 15:08
 22/27 anonim ***** válasza:

#21: Mert nem vették meg nekem a szüleim? Neked ezt miért nem sikerült összerakni elsőre?

CSOK lazán megéri? Megvan mik a feltételei? Szerintem ezzel mindent elmondtál magadról.

aug. 31. 15:16
 23/27 anonim ***** válasza:

"Mert nem vették meg nekem a szüleim?"

Ez az, amit nem tudhatsz. Ha 18 elmúlt, akkor az az övé, tökmindegy, hogy honnan szerezte. Lehet, hogy zsenik, nem tudhatod. A lényeg az, hogy nekik van, neked nincs. Mindannyian ugyanolyan egyenlőek vagytok, ugyanolyan esélyekkel. Mégis nekik van, neked pedig nincs. Van akinek sikerül ugyanolyan egyenlő feltételek mellett. Neked miért nem?

aug. 31. 22:13
 24/27 anonim ***** válasza:
Neked miért nem adatott meg a trollkodáson kívül más tesó?😂
aug. 31. 23:35
 25/27 anonim ***** válasza:
Nem trollkodok én. Ez egy teljesen hivatalos magyarázat, amivel a NAV is egyetért. Nála van, az övé. Hogy honnan van az senkit nem érdekel, a NAV-ot kivéve, de az még saját magának is tartozik.
szept. 1. 08:28
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon kedvezményes konstrukciók, lazán megéri. Most éri meg igazán Magyarországon fiatalnak lenni."

Isten őrizz, hogy behozzam a politikát, de tökéletes példája vagy annak, hogy az emberek elementáris szinten nem értenek sem a matematikához, sem pedig a pénzügyekhez.

A CSOK-kal semmit sem segített a kormány a fiatal pároknak, ellenben ellehetetlenítette az egyedülálló (vagy gyermek nélküli) fiatalokat attól, hogy valaha is ingatlanhoz jussanak.

És csak hogy megértsd matematikai szinten is: ha eddig egy panellakás került 20 millió forintba, a CSOK után ugyanez a lakás kerül 40 millióba, akkor tulajdonképpen mi itt a jó konstrukció?

"Kapsz" 10 milliót, de még ha 10+10-et is (aminek azért vannak feltételei), akkor tulajdonképpen azt érted el, hogy kifizette a kormány neked azt az árkülönbözetet, ami az ő intézkedésüknek hála duplázódott, ergo ugyanott vagy mintha 1 fillért nem kaptál volna, cserébe szültél 3-4 gyereket, mert ez volt a feltétele, akiket amúgy fel is kell nevelni. A gyermektelen pár pedig az ilyen agysebészek miatt soha nem fog ingatlanhoz jutni.

De mégegyszer: aki CSOK által vett ingatlant, 1 fillér haszna nem volt rajta. Ez egyszerű matek.

Kicsit olyan ez (biztos vagyok benne, hogy ennek is szó szólója vagy), mikor az emberek büszkén hirdetik, hogy milyen kedvezményesen vettek meg egy 400 ezres telefont a szolgáltatótól (a Media-ba ugyanez 430, de ők 370-ért vették!), természetesen a legmagasabb díjcsomagban (ha 1 hónapban 1x telefonál, akkor is ugyanannyit fizet), és a telefonrészlet meg a 20 ezer pluszos havidíjat nem képes beszorozni 24-gyel. Ha megtenné, akkor a nagyon kedvezményes telefonja 830 ezer forintjába került... De megérte 😀

Szóval a CSOK nem jó konstrukció, arra volt jó, hogy a fiatalokat ellehetetlenítse, a hozzád hasonlókat (akik könnyen megvezethetők, mert tulajdonképpen számolni sem tudnak, ebből pedig van bőven az országban) pedig megvezesse és így választást nyerjen.

szept. 1. 10:13
 27/27 anonim ***** válasza:
26: Engem ezek után az se lepne meg ha kiderülne, hogy Balaton tagadó vagy lapos Föld hívő.
szept. 3. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!