Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolat testi fogyatékossággal?
Nemrég egy baráti összeröffenésen megismerkedtem egy csinos, életvidám lánnyal. Baromi megnyerő a személyisége, nagyon jól elvoltunk aznap. Azóta szintén baráti társaságban párszor találkoztunk, és nagyon egy hullámhosszon voltunk.
Apró bökkenő, hogy négy éve egy baleset miatt amputálni kellett a bal karját. Erről is tök nyíltan, őszintén beszélgetett velem. Mesélt róla, mennyivel lett "problémásabb" az élete, stb...
Legutóbb szóba került, hogy mindketten szinglik vagyunk, kedveljük a másikat, és szívesen megismerne jobban, viszont a balesete óta nem mert belevágni egy párkapcsolatba, és még most sem túl magabiztos, úgyhogy ha randizni akarok vele, akkor előtte tényleg gondoljam át a "helyzetét", és hogy el tudom-e fogadni ilyennek.
Őszinte leszek, nagyon megfogott a személyisége, és el fogom hívni randizni, viszont érdekel, hogy ki hogyan látja a szitut, esetleg van e valamilyen hasonló tapasztalata.
Szerintem ha fizikailag nem taszít a fogyatékossága, akkor egy dolgot érdemes átgondolni, mégpedig azt, hogy az életmódotok mennyire összeegyeztethető.
Mivel jár a fogyatékossága? Milyen problémák merülnek fel az életében? Mik azok a dgok, amikről le kell mondania? Stb. Ha úgy érzed, hogy ezekkel együtt tudsz élni, akkor nincs akadálya. Ha viszont őszintén magadba nézve úgy érzed, hogy nem tudod ezt a terhet bevállalni, akkor nem érdemes hitegetni sem magadat, sem a lányt.
Egy komoly beszélgetést megér a dolog.
2
Azért ezt nem mondanám... Már ha csak az autóvezetésre gondolok, egy amputált karú személy jelentősen korlátozott a mindennapokban. Persze ettől még élhet boldog életet, de ne mondjuk már, hogy egy kar elvesztése nem csökkenti jelentősen a mozgásteredet.
Automata váltós kocsit tud vezetni fél kézzel, én is vezettem begipszelt kézzel sőt manuálist.
A karprotézisek sem elérhetetlenek ma már. Csökkenti a mozgásteret a félkarúság de szerintem ritka az hogy valaki pont falmászó és összejön egy fél karú emberrel aztán utána döbben rá hogy nem tudják a hobbiját közösen űzni, ehhez inkább agyilag kell fogyatékosnak lenni már bocsánat. A hétköznapi életben ez nem akkora hátrány. Az sem mindegy mit értünk fél kar alatt. Az alkar lett amputálva? Vagy vállból a teljes kar?
Ha könyékig megvan a kar felső része azzal nyilván sok mindenbe be lehet segiteni. Én még mindig nem értem hol van itt a probléma.
4
Persze, értem én, hogy lehet teljes életet élni fél karral. Nem is azt állítottam, hogy ez aztán egy olyan fogyatékosság, ami miatt teljesen ellehetetlenül az ember élete.
De konkrétan ne érteni, hogy miért merül fel a kétely a kérdezőben, az szintén elég fura... Tényleg nem érted, hogy egy egészséges ember miért gondolkodik el egy testi fogyatékossággal élő személlyel kötött kapcsolaton? Szerintem nagyonis jó, ha valaki átgondolja ezeket a dolgokat, mielőtt hitegetni kezdene valakit.
Én meg azt nem értem, hogy te mit nem értesz. Nincs semmiféle probléma. Azt se vártam, hogy döntsetek helyettem. Vélemények és tapasztalatok miatt írtam ki a kérdést. Felesleges ezen rugózni, vagy értetlenkedni.
Egyébként, az egész felkarját amputálták. Fél karral a cipőfűződet se tudod egyedül bekötni. Elmondása szerint eleinte még felöltözni is kihívás volt segítség nélkül. Protézise van, de leginkább zavaró számára, mintsem hasznos, ráadásul egyedül azt sem tudja felvenni. Szerintem azt aligha lehet vitatni, hogy egy kar elvesztése után sokkalta körülményesebbek lesznek a mindennapjaid.
Egyik volt kollegám azt mondta, hogy először neki fel sem tűnt, hogy a nő karja amputálva van.
Már a felesége és 3 közös gyerekük van. A nő nagyon talpraesett ritka, hogy segítségre szorul. Ők is jól átbeszélték az egészet, mielőtt komolyra fordult a dolog anno.
Bár nem említetted jövőbeli terveidet, de csecsemőt, gyerek(ek)et ellátni egy karral elég problémás.
Illetve azt is érdemes megvizsgálni, hogy valóban úgy érdekel mint álmaid asszonya, vagy inkább csodálod az életigenlő felfogását, a vidámságát, a könnyedségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!