Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a barátnő folyton veszekszik veled, kritizál azért van mert nem is szeret, vagy nem is tetszel neki?
Mert ha a pasi tetszik a nőnek akkor elfogadja olyannak amilyen, minden kisebb-nagyobb hibáját.
Lásd rosszfiúk, akik bár jellemre nem túl erősek mégis elfogadják a nők őket olyannak amilyenek.
Álalánosítasz..
Kérdés inkább az, ha így lenne akkor minek maradna veled?
"Ha a barátnő folyton veszekszik veled, kritizál azért van mert nem is szeret, vagy nem is tetszel neki?"
Vagy csak simán valami szar időszaka van az életben. Vagy meg nem beszélt kapcsolati problémáitok vannak. Stb.
Ez a "nem is szeret" egy végtelenül leegyszerűsítő, gyerekes klisé.
Lehet, hogy nehéz időszaka van (bár én ezt akkor sem tűrném).
Az is lehet, hogy valóban nem szeret. Attól függ, mennyi ideje tart a kapcsolat, mennyi ideje ismeritek egymást és mennyire jól. A kapcsolat első hónapjaiban valójában nem is a másikat szeretjük, hanem egy rá kivetített ideált az addig látottak alapján. Ha rájött, hogy nagyon másnak gondolt, mint amilyen valóban vagy, az kiábrándulást vonzott maga után, akkor hirtelen minden baj lesz.
A harmadik, amire reagálni akartam, hogy a tetszés nem jelent érzelmeket. Attól, mert tetszik valaki, nem kell, hogy bármi közöm legyen hozzá, főleg nem kell elfogadnom olyannak, amilyen. Az, hogy tetszik, annyit tesz, hogy vizuálisan kellemes látványt nyújt számomra. Nem kell semmi többet tudnom. Akkor tudod csak elfogadni a másikat úgy, ahogy van, ha tiszta szeretetet érzel iránta, ami nagyon ritka még párkapcsolatban is. Gondolom ezért szokták mondani a szülők, hogy addig nem tudhatja senki, milyen az igazi szeretet, amíg nem lesz gyereke (fyi, nekem sincs). Tiszta szeretet esetén tök másképp állsz a másikhoz, nincsen semmilyen elvárásod felé, még annyi sem, hogy beszéljen veled, csak legyen boldog, legyen önmaga, hogy csodálhasd azt az emberi lényt, aki ő maga. A szerelem nem szeretet, mert a szerelemben már önzés van, ott már magadnak is akarsz valamit a másikból. Bocsi, kicsit elkanyarodtam. :)
"Tiszta szeretet esetén tök másképp állsz a másikhoz, nincsen semmilyen elvárásod felé, még annyi sem, hogy beszéljen veled, csak legyen boldog, legyen önmaga, hogy csodálhasd azt az emberi lényt, aki ő maga. A szerelem nem szeretet, mert a szerelemben már önzés van, ott már magadnak is akarsz valamit a másikból."
Ennyi zöldséget összefilózni - még Coelho is megirigyelhetné.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!