Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért néz keveset a szemembe?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért néz keveset a szemembe?

Figyelt kérdés

2 hónapja vagyok együtt ezzel a pasival. Szokott a szemembe nézni, de jóval kevesebbet mint amennyit én igényelném vagy amennyit megszoktam az exeimtől. Mikor valamit nagy beleéléssel mesél, rám sem néz. Mikor összebújva fekszünk és én őt nézem, ő csak mered a levegőbe, csak néha néz a szemembe miközben ölel, simogat. Ezt leszámítva érzékelteti velem hogy szeret, de valahogy ezt mégsem tudom hova tenni, hogy miért néz ilyen keveset a szemembe. Szóvá kellene tennem?

30/N, ő 32/F

2023. márc. 5. 10:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Lehet problémája van régóta a szemkontakt felvételével. Már előtted is ez volt lehet és nem csak veled hanem alapbol mindenkivel ilyen mindegy hogy nő vagy pasi. Lehet próbálta megoldani, de eddig még nem sikerült neki. Nem volt kin gyakorolnia, de nem merte neked elmondani. Nem mindenkinek mernek a pasik ilyenről beszélni 😄 mert azt gondolják hogy nagyobb problémát kombinál mögé a másik és lelécelnek. Szerintem nem kell ezt túl gondolni. Attól még hogy ez nem sikerül neki lehet életed szerelme és lehet nagyszerű ember. Ha csak emiatt problémázol, mi lenne ha rákérdeznél vagy vegyél fel egy napszemüveget és kémkedd ki hogy így rád mer-e nézni. Vagy vegyél neki egy napszemüveget mikor napos idő van, abba nagyobb önbizalma lenne mivel senki nem veszi észre mikor rá néz a másikra csak ő bár ez a tudat is okozhat gátlást neki és gyorsan lebukna mert ösztönösen elkacagná magát mikor valakire ránéz. Te sem vagy különb ő nem mer a szemedbe nézni, te nem mersz nála rákérdezni bár lehet ez nem lenne megoldás. És te inkább itt kérdezed ismeretlen emberektől miért van ez 😄 ahelyett hogy ha nem is kérdezed kreatív módon segítenél a szemkontakt felvételére. Ha engem kérdezel 😄 ebbe a helyzetbe jobb nem kérdezni, ha ő nem hozza fel csak kreatívnak lenni. Mert őt is zavarhatja. Millió módon meg lehet oldani kreatívan hogy a szemedbe nézzen hosszan.

Pl. Mikor valami a szemedbe megy.

Pl. Így:

Jaj egy szempilla ment a szemembe drágám tudsz segíteni nincs tükröm megnéznéd nagyon fáj szúrja. 😄 Aztán, ha segít megnézni mely irányba van a szempilla, akkor adsz neki belátásod szerint egy puszit vagy csókot és megköszönöd. Keresel mindig valami kreatív okot hogy a szemedbe nézzen anélkül hogy tudna róla, mert akkor nincs gátlás és ezt megerősíted valami kellemes érzéssel ezt én jó irányba toló lökö ellen imprintingnek nevezném és egy idő után ez vésődik be és a gátlás oldódik. Nem fog rákapni a puszikra 😄 ha nem mondod neki nehogy mond 😄, hogy ezt azért adod csak egyszerűen köszönd meg és nyom egy puszit az arcára. Mindig valami kellemessel kösd össze lehet egy kedves kéz simítás is teljesen egyszerű dolgok egy kedves mosoly is. Ő meg összeköti ezt egy kellemes érzéssel.

Őszintén olyanok vagytok, mint két kis nyuszi akik csücsülnek egy vélt probléma miatt és inkább mástól kérdezitek. 😄

Pedig valójában szerintem nem is az. Én speciel ilyen helyzetbe nem kérdeznék rá lehet én se néznék a szemébe hogy dolgozzon meg a szemkontaktért vagy ő hozza elő a problémát hogy ő beszéljen róla. Vagy lehet én is bevágnám a szégyenlősséget ösztönösen. Szégyenlős típus ez minden. Szerintem ha egyszer rákap akkor utána meg az lesz a problémád hogy csak a szemedbe réved és nem hagyja abba. 😏

Szerintem egyszer volt neki ilyen látott valaki szépet és nem tudta abba hagyni a nézést és ezt a másik észre vette és vagy kamillázva nézett rá vagy nem vette észre, mert el volt foglalva mással vagy észre vette, hogy nézi, de éppen máshol jártak a gondolatai azzal amivel épp foglalkozott és másfajta nézést kapott cserébe az ő csodálattal való nézésére ,miközben annak a másiknak fogalma se volt róla hogy annak a fiúnak nagyon tetszett és stb. Nem mindig jut el az emberek tudatáig hogy tetszenek másnak. Egy gyerek meg szerintem nem is tudja ha még nincsenek ilyen gondolatai. Vagy felnőtteknél is van ilyen hogy nem tudná megmondani, hogy tetszik a másiknak. Van ilyen pláne ha intro a másik akkor csak pókerarccal is nézheti. Lehet gyerekkori dolog emiatt kialakult egy gátlás imprinting mert vagy túlreagálták és Earl kutya vagy Grumpy macska fejjel néztek vissza vagy nem vették észre vagy ugyanolyan szégyenlősen lesütött szemmel fogadták nyuszisan megijedve vagy unott feje volt de nem miatta vagy nem akarok itt lenni érzés mert nyuszi vagyok és nem értem a feladatokat ez lehetett egy szabadidős csapat sport kapcsán is. Mire megijedt, hogy megijesztette a másikat miközben köze nem volt hozzá és ezért nem mer miközben az a másik egészen más miatt volt olyan fejű. Ez lehet gyerekkori élmény is. A gyerek szerelmek gyakran tudnak nagyon cukik lenni amikbol bizonyos reakciok valthatnak ki gátlást, szégyenlőséget ami bevésődik felnőtt korra is és ugyanez az ösztönös kisfiús érzés jön elő mikor arról van szó hogy a másik szemébe kell nézni.

Amúgy valakiknek simán nem sikerül. Van amikor csiklandozza az embert a nézés is. Olyan is van hogy egy nézés is tud kacagást okozni jó értelembe és nem akarja hogy félreértse a másik mert elkacagná magát.

Pl. Szerintem vannak bőven akik ritkán vesznek fel szemkontaktot és nem is tudják hosszabb időre tartani csak olyannal aki nyugodtságot tükröz. Szerintem amikor beleéléssel mesélt akkor azért nem tudott mert attól félt hogy leblokkol és félmondatnál nem jutott volna eszébe amit akart neked mesélni és csak csöndben kereste volna mit akart mondani. Ne hozd fel neki probald kreativ trükkökkel segíteni neki és várd meg míg ő beszél róla. Maximum akkor hozd szóba ha látszik rajta hogy emészti magát rajta de azt is kedvesen megértéssel.

2023. márc. 6. 07:50
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
* nyomj egy puszit az arcára.
2023. márc. 6. 07:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Én leginkább 6-os válaszán kamillázok és 10-es válaszán.

Pl. Greta Thunberg simán bír szemkontaktust tartani és pl. Nézett már rá csúnyán híres emberre is. Az enyhe autisták leginkább az érintést nem viselik el. Olvastam enyhe autista életrajzi könyvében. Takarót tett magára így kérte meg a bátyát hogy ölelje át így kezdte trenirozni magát de maga jutott idáig nem kényszerítette senki. A párjával vonaton ismerkedett össze hagy ne mondjam volt szemkontakt es a párja is enyhe autista volt.

Az emberek a semmire olyan könnyen dobálóznak ilyen megállapításokat.

Szimpla rossz élmény következtében is kialakulhatott benne gyerekkorban egy blokk, de szimplán lehet ilyen típus is szégyenlős tipus ami meg csak egy szimpla gátlás. Ezeknél az a legjobb ha az illető akar beszélni róla és nem letámadja a másik hogy észrevette hogy nem néz a szemébe. De lehet a kommunikáció is megoldja de lehet az ellenkezőjét éri el vele. Ezért írtam hogy teremtsen olyan helyzetet hogy a szemébe nézzen.

Amugy a szemével minden rendben?

2023. márc. 6. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!