Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldhatnám ki egy introvertált gátlásait ?
Van egy rendkívül aranyos férfi aki eléggé introvertált. És szeretném őt jobban megérteni, megismerni.
Nagyon szeretnék róla kérdezni csak nem igazán tudom, hogy miket szabad és miket nem szabad kérdezni? Meg nem szeretnék túl személyes dolgokat sem firtatni.
Milyen témákkal oldható fel ez a távolságtartás ? Illetve miket kérdezhetek ?
#8 Azzal magyarázom, hogy mentális beteg.Nem azért kerüli a társaságot, mert egyedül érzi jól magát, hanem mert olyan mentális betegsége van, ami miatt retteg emberek közé menni.
Aki introvertált az meg olyan, mint egy extrovertált, tehát mint egy akármilyen egészséges ember.Csak ő attól érzi magát jobban, ha lehet néha egyedül is.Nem pedig nem mer emberek közé menni, mint a szociális fóbiás, aki vágyik az emberi kapcsolatokra, a társaságra, a normális életre és szenved magánytól.
7-es, egy mentális beteg miért ne lenne képes "viselkedni"?
A mentális betegség nem azzal egyenlő, hogy valaki mindenképpen veszélyt jelent a környezetére nézve. Biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki jól beilleszkedett a közösségbe, miközben amúgy terápiára jár és gyógyszert szed. Ne kriminalizáljuk már egyöntetűen szerencsétleneket.
A kérdezőnek: szerintem kezdésképpen az olyan apróságok is megteszik, minthogy sosem felejtesz el köszönni neki; jóétvágyat kívánsz neki, amikor eszik; ha valami új ruhadarabot visel vagy kicsit megváltozott a frizurája, megdícséred; néha megkérdezed, hogy van - az ilyen apróságok által megszokja, hogy beszélsz vele. Ha ez megvan, beszédtémát szituációnak megfelelően is találhatsz - Pl. Ha egy helyen dolgoztok, akkor a munka - ennyi infóból nekünk, válaszolóknak ugye nem derül ki, hogyan találkoztatok és pontosan hol tartasz vele a beszélgetésben. (Talán már tárgytalan is az a kezdő rész, amit írtam, vagy nem is szokott előtted enni, stb...). Ezért ennyi infó alapján nehéz.
A 7-es válasz után megjelent kvázi pszichológiai elemzéseket ezért sem tudom értelmezni.
"Ha gátlásos, akkor kettyós..." ja, én meg a pápa vagyok :)
A kérdésre válaszolva:
Kerüld a “smalltalkot” ezt gyülöljük a legjobban. Inkább a véleményére legyél kiváncsi bármivelkapcsolatban, hidd el, arra ömleni fog belőle a szó, főleg filozófiai érdemben. Arról 2 óráig is eltudok beszèlgetni egy vadidegennel hogy artificial intelligence kiirtja e a munkahelyeket?
Az hogy “milyen idő van ma?!” Ez ilyen hagyj békén szófecsérlés anyag nélkül.
17 Ez is egy sztereotipia. En intro vagyok es jobban kedvelem a small talkot “idegenekkel”. Sot, kifejezetten szeretem. Filozofalni biztos nem allnek neki valakivel, akit alig ismerek. Plane nem valamelyik specko erdeklodesi koromrol, amit azt se tudom, ot erdekli-e egyaltalan, nem autista vagyok, hogy meghalljam, hogy mittomen ponilo es utana ne lehessen leloni.
Mellesleg ez sem intro sajatossag, az extrovertaltaknak is vannak erdeklodesi koreik, amikrol orakig tudnak elmelkedni.
De alapjaraton egy atlagember nem all neki pofazni egy vadidegennel orakig egy hirtelen felmerulo temarol, es ha nem ismersz meg annyira valakit, pont ugyanugy kell vele ismerkedni, ahogy akarki massal tenned, nyilvan ha meg akarod ismerni, akkor nem az idojarasrol beszelgettek, de kezdo temanak akar meg az is megfelel, mert ha nyitott valaki a beszelgetesre, akkor akarmilyen temabol kialakulhat barmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!