Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Szeretnék vele színházba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék vele színházba menni, de félek, hogy nem tudok utána okosan nyilatkozni a darabról?

Figyelt kérdés

FÈLIG KOMOLY KÈRDÈS, megmondóemberek légyszi kíméljenek.

5 hónapja járunk, és szívesen megnéznék egy konkrét darabot vele. Csak ő műveltebb, mint én (mindketten diplomások vagyunk, de az enyém orvosi, ahol kb. csak magolni kellett, az övé egy bölcsész szak), néha csak pislogok, hogy mennyi mindent tud a politkáról, filmekről, filozófiai témákról...

Ti hogy csinálnátok, hogy akkor is értelmesnek tűnjetek, ha épp semmi okos nem jut eszetekbe, mert ritkán jártok színházba, vagy mert rástresszeltek? :D Lehet, hogy B-tervként elolvasok előtte egy-két kritikát - vagy mégis egy barátnőmmel megyek:P

2023. jan. 19. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Fenéket vagy te orvos…ha nem tudod magadat adni egy kapcsolatban, kevésnek érzed magad, akkor vagy kérj megerősítést a párodtól, hogy márpedig ő úgy szeret ahogy vagy, vagy nem a megfelelő párral vagy.
2023. jan. 19. 15:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom lány vagy. :)

Tippre ha már ennyi ideje együtt vagytok, ismer téged, tudja mi az erősséged, miben tájékozottabb Ő mint Te. Nincs abban semmi para, ha nem tudsz úgy reagálni egy darabra mint egy kritikus. Mond el neked mi tetszett, mi nem tetszett.

B terv: Kérdezz rengeteget a darab után, hagyd hogy Ő beszéljen. Had érezze magát kicsit műveltebbnek, jót fog tenni az egójának. :)

2023. jan. 19. 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Én azért megkérdezném barátnőstől. Mi történne a tollal ha azt a holdon elejtenénk. Sose értettem mi értelme ennek a bölcsész mekis szaknak.
2023. jan. 19. 16:12
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
Én jogász vagyok, korábban volt egy bölcsész szakos barátom. Imádta a színházat, meg mindent, ami művészet. Egyszer voltunk egy festészeti kiállításon, ami engem enyhém szólva sem igazán érdekelt, őt pedig nagyon. Hozzá sem tudtam szólni semmihez, inkább ő magyarázott, én pedig hallgattam. Ez így még élvezhető is volt, ő örült, hogy tudott nekem újat mutatni, és én is aranyosnak tartottam, hogy magyaráz, tetszett, hogy meg tudja mutatni, miben jó. Szóval ugyanazt tanácsolom, mint a kettes, ne próbálj meg okosakat mondani, nyilván ha tényleg van véleményed oszd meg vele, de csak azért hogy mondj valamit, szerintem inkább ne. Inkább kérdezgesd.
2023. jan. 19. 16:13
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Fogd fel úgy, mint a szüzesség elvesztését. HA az első darabról nem tudsz nyilatkozni, akkor tedd túl magad rajta, majd a másodikról fogsz tudni, mert már tudod, mire figyelj.

De ahogy szextanácsokat adnak neten, mit is kellene akkor adni neked? Persze, hogy színikritikákat! Azokba beleolvasol, és lesz egy képed, hogy mi az, amire figyelj, és utána visszabiflázd.

Az exemet pl. azzal idegesítettem, hogy a feminista irányba eltolt darabot elolvastam előtte könyvben, és mikor véget ért, tudtam arra hivatkozni, hogy miben tért el a drámától a színmű. :D

[link]

[link]

[link]

[link]

És egy kis hardcore anyag:

[link]

[link]

A rossz hír, hogy ne gondold, hogy egy előadás/mozi/koncert stb. után olyan sokat akarnak a nézők beszélni róla. Ha van alapból más beszédtémátok, lehet már a szünetben sem a színműről fogtok beszélni.

Azért ha már ennyit

2023. jan. 19. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem műveltség, hanem érdeklődési kör kérdése. Nem minden a diploma, meg a sznobság sem egyenlő műveltséggel. Be kellene fejezni a kategorizálást és létezni, mint ember. Lazán, tét nélkül ismerkedni, önmagadat adva. Miért jó egy olyan kapcsolat, ahol megfelelési kényszered van? Minimálisan még egészséges, de amikor többnek/kevesebbnek érzed magad a végzettséged miatt, az gáz. Bármilyen emberi kapcsolatot tekintve.
2023. jan. 19. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól nem leszel kevesebb a szemében, hogy valamiről kevesebb tudásod van, sőt emberibbé válsz. Fogd fel úgy, hogy ebben a témában ő rak be többet a "közösbe", másban pedig te. Ezáltal pedig mindketten fejlődtök, gyarapodtok.
2023. jan. 19. 16:46
 8/8 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Szerintem nincs abban semmi gáz vagy ciki, ha nem tudsz okoskodni valamiről, de mondjuk élvezted. Szerintem a saját benyomásodat ígyis-úgyis el tudod mondani a darabról, hogy neked mit mondott, mit értettél belőle. Én is szeretek pl. múzeumokba, kiállításokra járni, rendszeresen megyek is, annak ellenére, hogy a művészettörténeti műveltségem elég középszerű, de hát azért (is) megyek, hogy tanuljak és lássak újdolgokat. Attól még élvezeti értéke lehet a művészetnek vagy a színháznak vagy az irodalomnak akár. Meg hát valahol el kell kezdeni, ha alapvetően érdekel a téma.

Aki emiatt tart téged butának, az így járt, egyébként meg fogd fel úgy, hogy csomó dolgot fogsz tőle majd tanulni, lehet élvezni dolgokat anélkül, hogy mélyebb ismeretünk legyen róla, illetve szerintem az is jó egy kapcsolatban, ha tudunk egymásnak tanítani dolgokat, új infókat mondani, vagyis én pl. sosem éreztem cikinek, ha egy randipartnerem vagy a párom felvilágosított olyan dolgokról, amikhez nem értettem. Biztos vannak olyan dolgok, amiket meg majd neked kell elmagyaráznod neki.

2023. jan. 19. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!