Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyes férfiak miért intik a nőket óvatosságra, ha közben meg azt szeretnék, hogy könnyű dolguk legyen? Nem ellentmondás ez?
Amikor egy nőt erőszak, zaklatás ér, jellemzően jönnek a kommentek, hogy miért nem vigyázott jobban, minek ment fel az adott pasihoz, minek fogyasztott annyi alkoholt és a többi. De ha egy nő a konkrét férfival szemben óvatoskodó, akkor meg az a kritika, hogy miért nézi ők erőszaktevőnek, miért hiszi minden nő, hogy a férfiak meg akarják őket erőszakolni. Ha tezsnek valamit a csaj italába, mennek a megjegyzések, hogy miért nem vigyáz, miért iszik annyit, miért nem nézi meg, mit iszik. De ha beülök egy férfival egy szórakozóhelyre, kimegyek pisilni, és utána vetetnék vele egy másik ital, mondván, hogy ki tudja, ebbe az asztalon mit rakott, ő lenne a legjobban felháborodva, hogy minek nézem őt. De nem csak az áldozathibáztatásról van szó. Egy nő ne feküdjön le mindenkivel előtte, ne legyen sok egyéjszakás kapcsolata (tehát más vonatkozik rá, mint a férfira), de nekik személy szerint azért ne húzza sokáig az agyukat, mert ha nemet mond, akkor meg "hülye r*banc".
Általánoisítva írtam, mert könnyebb volt így fogalmazni, akinek nem inge, ne vegye magára.
"Vagy ha olyan pasi nézegeti a nőket aki jóképű akkor az okay elvégre fuh de jól néz ki, meg az se zavarna a legtöbb nőt ha követné.
Ha a férfi nem igazán sarmos akkor meg eleve el van konyvelve mindenféle perverz, creepy stalker-nek habár csak rá néz a nőre."
Pont láttam egy kérdést, ahol ezt vitatták meg. Nme igaz, hogy a nők szeretik a zaklatást helyes pasitól. Az más dolog, hogy valaki nem ronda, hanem mondjuk egy szipus alaknak néz ki, múltkor ilyen bámult a villamoson, nem csoda hogy jobban félek tőle, mint egy jól szituált alaktól. Pusztán a fizimiskád miatt nem fognak zaklatónak nevezni, az ilyen sztorikból mindig lemarad valami.
"Viszont valljuk be vannak olyan esetek férfiaknál, hogy csak kedves és hasonlók és a nők már azt hiszik hogy akar ezt-azt, miközben barátságos személy."
erre két dolgot tudok mondani. Egyrészt nem feltétetlen jó minden, amit valaki barátságosnak ítél. Például nekem az előző munkahelyemen udvarolt egy pasi, akinek nemet mondtam. Nem zaklatott, ezt nem állítom. De volt, hogy megkértem, hogy segítsen valamiben (rendszergazda volt), és ilyeneket mondott, hogy "neked bármit, azonnal", de ilyen fura gügyögős stílusban. Biztos jót akart, és nem tekintem zaklatásnak, de a munkatársaim eltőt nagyon gáz volt. És nem, nem azért, mert a pasi nem volt helyes, hanem mert olyan hatást keltett a főnökeim előtt, mintha egy kollégával flörtölnék, egyből kérdezték, volt-e előzménye. Nagyon gáz volt. Legközelebb a másik sráctól kértem segítséget.
A másik hogy tényleg félreérti valaki a szándékot, de ez meg nőkkel is előfordulhat (sőt, a fenti is, nő is hozhat hülye helyzetbe férfit). Ilyen van, de ez meg sima félreértés, ebből baja nem lesz senkinek, szóval ezt a sztereotípiákkal egy szinten emlegetni azért eléggé túlzás.
"Mondjuk ha a nőt többre tartom mint egy rbancot , akkor az lenne tőle is az elvarható hogy nem egy kihasználós szemétládának néz."
Pontosan miről? Nyilván senkit enm néztek erőszakolónak, mert akkor nem jött volna össze az erőszak. Ezt próbálom elmondani.
"Nem ellentmondásos. Még részletesebben? A gerinctelen fergektöl féltünk mindenkit. Tehát az italba valamit belerakóktól. Az erőszakoskodóktól, erőszaktevőktől stb"
És az a homlokára van vajon írva, hogy ő az? és neked a tiédre, hogy te nem vagy az?
"Elvárják, hogy legyünk képesek idegenekről megmondani, hogy veszélyesek-e vagy sem."
Hát ez az. Mint amikor Marylin Manson került metoo-ügybe, és mindenki kommentelte, hogy látszik rajta, a nőknek tudniuk kellettv olna. De ha most én azt mondanám, hogy Alice Cooper egy veszélyes alak, azt mondanák, hogy előítéletes vagyok, és nem értek a zenéhez.
"Azt szeretnék, hogy legyél mindig óvatos, csak vele tegyél kivételt."
Ugyanez a benyomásom.
Ismerkedtem a neten egy nővel, kapásból megadta a telefonszámát, meg a címét.
Azzal kezdtem az ismerkedést, hogy leb*sztam.
5 évig voltunk együtt, mindenkinek mesélte, hogy úgy ismerkedtünk meg, hogy le*sztam mint a pengős malacot.
Megnézettem vele pár horrort is, amiben ilyen babaarcú sorozatgyilokok voltak.
De volt még pár hasonló csajszi, komolyan nem értek néhány nőt, miért ilyen galamblelkű.
Bocsi kérdező de nem értek teljesen egyet, 2-es vagyok.
Mondjuk annyiban igazad van hogy nem igazán a kérdésre válaszoltam, úgyhogy értem a lepontozast. XD
Azt hittem példát is jó lenne írni de ezek szerint nem, nem baj.
Na és hogy miért nem értelek teljesen azért van, mert szerintem igenis sztereotípia az, hogy valaki azért mert nő csak r*b* vagy frigid általában a férfiak, sőt pár nők szemében is és valljuk be majdnem minden 3. nő a pasikat egy kalap alá veszi, ergo vagy /verz, kanos vagy tutyimutyi.
"Egyes férfiak miért intik a nőket óvatosságra, ha közben meg azt szeretnék, hogy könnyű dolguk legyen? Nem ellentmondás ez?" = szerintem ez mindkettő nemre igaz, de mivel férfiakrol van szó (bár tényleg mindegy) szerintem azért, mert ugyebár sose tudhatod mi történhet.
Az, hogy elővigyázatosságbol, vagy netán torodesbol azt mondja nem zárja ki hogy nem akarja a nőt leteríteni.
Szerintem nem ellentmondásos, mert különbség hogy ki mondja.
Ha nem egy undorító féreg, aki bármire képes, vagyis jó szándékkal említi meg akkor biztos nem ellentmondó.
Szerintem veled még mindig elbeszélünk egymás mellett.
Nem értem, hogy jön ez ide:
2Na és hogy miért nem értelek teljesen azért van, mert szerintem igenis sztereotípia az, hogy valaki azért mert nő csak r*b* vagy frigid általában a férfiak, sőt pár nők szemében is és valljuk be majdnem minden 3. nő a pasikat egy kalap alá veszi, ergo vagy /verz, kanos vagy tutyimutyi."
Amit utána írsz, arra már válaszoltam. Nme az a kérdés, hogy kívülálló mit mond egy esetről. Hanem hogy a férfiak gyakran kérdezik, hogy a nők miért mennek el XY férfival olyan könnyelműen, de azt elvárják, hogy velük menjenek el. Mert ők nem gonoszak. Na de nyilván a másik sem nézett ki annak.
13-asnak köszi a hozzászólást.
Tudod, hogy jött ide? Úgy hogy a válaszod utolsó mondatában hozzám ez állt:
"A másik hogy tényleg félreérti valaki a szándékot, de ez meg nőkkel is előfordulhat (sőt, a fenti is, nő is hozhat hülye helyzetbe férfit). Ilyen van, de ez meg sima félreértés, ebből baja nem lesz senkinek, szóval ezt a sztereotípiákkal egy szinten emlegetni azért eléggé túlzás." =válaszoltam miért gondolom úgy.
És ja végre-valahára a kérdésedre. XD
Ennyi történt.
"Remélhetőleg te nem vagy nő, de ha még is ne ilyeneken járjon az agyad"
Nő vagyok, és a női lét része, hogy ezekre gondolni kell. A férfiaknak ezekkel nem kell foglalkoznia. Érdekes, mert férfiakat is megtámadnak más férfiak, nekik mégsem mondjuk, hogy minek mászkálnak a sötétben, miért nem maradnak otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!