Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felek elhivni a lányt randira, mindenki azt mondja hívjam el egy kávézóba, de meg életembe nem voltam ott sem, van egy kis szociális fobiam, ti mit tennétek? Attól felek hogy nem tudnék lazán beszélgetni ideges lennek és ez látszana stb.
De hát jelenleg pont az "önmaga" az, hogy érdekli az idegen emberek véleménye. :)
Nem csak, hogy menj el a kiszemelt kavézóba előtte legalább egyszer, hanem a randit is a közelben beszéld meg, és ülj be előtte egy fél órára olvasgatni oda, ahol aztán a lánnyal fogsz. Így nem csak a hely nem lesz idegen, de még az aktuálisan ott ücsörgő emberek sem.
Persze hosszútávon tényleg érdemes valamit kezdeni a fóbiával is.
"mindig a tekinteteket keresem vajon ki néz"
Senki nem néz. Az emberek vagy mennek valahova vagy sétálnak és nézelődnek - a várost nézik, a boltokat, az embereket ritkán. Nem pont téged.
Eddig én minden első randimon sétálni voltam meghívva és szerettem. Csak azért írom, hogy nincs ilyen, hogy kötelező kávézóba menni. Mondjuk ha esik, akkor praktikusabb, ez tény :)
Egyébként kamaszként még szociofóbiás voltam. Mondjuk volt egy krónikus betegségem, azért nem mertem elindulni, ez alakult fóbiává, amitől persze rosszabb lett a betegség is... Nehéz volt belőle kikeveredni. Szóval igaz, amit 18-as ír, tudnod kell, hogy nem te vagy a világ közepe, senki nem nézi, mit csinálsz, a világ meg nem egy színpad, ahol valami zsűri fog tesztelni. Csak egy vagy a sok ember közül, max. egy pillantást kapsz, hogy kikerüljenek. Fokozatosan, sok kis lépéssel haladj, s ezekért veregesd vállon magad akkor is, ha másnak nem nagy teljesítmény lemenni a sarki boltba és a pénztárosnak hallhatóan köszönni. Ám ha lesznek ilyen "sikerélményeid", meg fogod szokni, magabiztosabb leszel. A másik meg hogy tudatosan gondold végig, mitől félsz, mi a legrosszabb, ami történhet? Kinevetnek? És akkor mi lesz? És ez szerinted mennyire reális? Te ezt tennéd? A harmadik, hogy gondold végig, hány sokkal rondább vagy rosszabb helyzetben lévő ember járkál, él, viszi a napi gondját, de csinálja. Mindig kicsit menj tovább, mint a komfortzónád és ne fordulj vissza. Nincs rosszabb úgy élni, hogy "mi lesz ha". Ennél azért sokkal jobb megtenni, ami tőled telik. Hajrá :)
Hú, ez így nehéz lesz. Rögtön mély víz. Eddig nem zavart a szociális fóbiád? Miért nem tettél ellene? Legalább odáig el kellett volna jutnod, hogy egyedül létezni tudsz más emberek között, mielőtt csajozni kezdenél.
Ismered egyáltalán a csajt személyesen, vagy még csak neten "találkoztál" vele? Ha utóbbi, akkor esélytelen. Ha el is jutsz a kávézóig, élőben úgyse mersz megszólalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!