Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogyan tegyen egyértelművé az egyik közeli barátom számára, hogy nem csak baratilag tekintek rá?
Néhány hónapja költöztem és kezdtem új egyetemet és itt az új helyen gyorsan kialakukt egy nagyon intim baráti társaságunk, sok időt vagyunk együtt és nagyon követelnek tudunk egymással lenni, mert valahogy úgy alakult, hogy olyan mintha már sokkal régebben ismernénk egymást.
Ebben a társaságban van egy srác, akit amikor megismertem egyáltalán nem találtam vonzónak, de ahogy több időt keztem tölteni vele kialakult a dolog. A gond az, hogy mivel nagyon közeli barátságban vagyok azok a dolgok, amiket mástól közeledésnek vennék az ő esetében nem tudom eldönteni. A napokban például megkértem, hogy segítsen valamelyik tárgyában és a következő nap, amikor rákérdezett, hogy még mindig szükségem van e segítségre én meg mondtam, hogy igen és megbeszéltük, hogy majd másnap egyeztetünk. A következő nap tehát írtam neki ő pedig mondta, hogy túl fáradt, hogy elmenjen otthonról, de ha gondolom átmenhetek hozzá.
Viszont amikor átmenetek valamiért nagyon zavarba ejtett ez az egész szituáció ezért elég röviden voltam csak nála, mert valahogy az volt végig a fejembe, hogy mivan ha zavarom és csak kedves velem, szóval elég kényelmetlenül éreztem magam. De közben meg utólag nagyon bosszantott, mert frusztráló a gondolat, hogy mivan ha benne is hasonló dolgok vannak és emiatt egyikünk sem mer lépni.
Mások esetében az ilyen és ehhez hasonló gesztusokat egyértelmű jelzésnek venném, de az ő esetében simán el tudom képzelni, hogy minden közeli barátjával így viselkedik (ennek tanúja is voltam számtalanszor).
Viszont amikor ezek a dolgok szóba kerülnek egy egy beszélgetés közben ő mindig mondja, hogy nagyon ritkán mer kezdeményezni lányoknál, mert mindig fél, hogy csak félreérti a kedvességüket közeledésnek.
Szerintetek mit tehetnék, hogy egyértelművé tegyem számára, hogy érdekel anélkül, hogy bármelyikünket kellemetlen helyzetbe hoznám?
(Ja és még az is hozzátartozik a problémához, hogy sosem találkozunk kettesben amúgy, mindig csak társaságban vagyunk együtt)
A lényeg az, hogy a barátságnak már vége. Neked ez már több, innentől pedig nincs visszaút.
Én javaslatom, hogy hívd el kettesben. Nem kell kimondani, hogy randi, de lehet akár egy tipikus randiprogram (vacsora pl), vagy lehet csak akármilyen kimozdulás (túrázás pl).
Szóval a lényeg, hogy kettesben. Alkalmas pillanatban pedig meg kell beszélni, hogy ki merre mit hogyan...
Tehát ezt a fajta kellemetlenséget nem lehet elkerülni! Minél tovább halasztod, annál kellemetlenebb lesz. Azt lehet elkerülni, hogy az egész társaságra kihasson a dolog. Ne vonj bele mást, maradjon titok a többiek számára. Persze ha összejöttök, akkor azt már fel lehet vállalni, de erresemmi garancia nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!