Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tippek, trükkök rosszkedv ellen?

Egy este sírd ki magad, érezd magad szarul, satöbbi. Nem csak az örömet kell megélni, a csalódást is.
Utána meg foglalkozz a hobbiddal, találkozz a barátaiddal, satöbbi.

10-es, bírom az "én az igazság megtestesítője vagyok, ti nyomorú aljanépek" attitűdödet. Mondjuk egy beteg, patologikusan önimádó elme megnyilvánulásának tűnik, de azért bírom. Mindenesetre azt azért elmondom neked, hogy a hivatásos depressziós/önostorozó populációt leszámítva mindenki olyan színben látja a valóságot, ami a pozitív önképének a fenntartását lehetővé teszi. Ez normál emberi tulajdonság, ami a túlélést szolgálja, hogy az ember az elkúrt vadászatot követően ne az önemésztéssel legyen elfoglalva, miközben már ott lopakodik a háta mögött a kardfogú tigris.
Rád ugyanúgy áll ez, nézz csak magadra. Te pl. nyilván valami "a személytelen igazság bajnoka vagyok, Én a valóság, a puszta tények talaján állok, Én csak megmondom a nyilvánvalót, hálásak lehettek nekem, emberférgek" felhanggal tekintesz magadra, holott kicsit realisztikusabb látásmóddal láthatnád magad valami kisszerű rosszindulatba belekövesedett, mindenkit utáló, lenéző, botját rázó húgyfoltos vénembernek is, aki boldog-boldogtalanba beleköt a parkban, akarom mondani a gyakorin, és öröm helyett fájdalmat akar okozni embertársainak, mert már csak ennyire képes, és mert csak ettől érzi magát valakinek. Látod, ez a te önigazoló világmagyarázatod (ezt a szót amúgy egybeírjuk, meg még más szavakat is), te így úszod meg a szembenézést magaddal.
De mondjuk a kérdés nem erről szólt, hanem arról, hogy hogyan tegye túl magát az ember a csalódáson. Nos semmiképp sem úgy, hogy utálni meg ostorozni meg lenézni kezded magadat, kérdező. Ha csúnyán bántak veled, megaláztak, akkor az az illető, aki ezt tette veled, nem is volt érdemes a figyelmedre. Tehát tévedés volt csupán, hogy vonzódtál hozzá; őszintén örülhetsz, hogy megszabadultál tőle.

13, Abban igazad van, hogy minden ember a pozitív önképre törekszik. Én is, ez így van, de a cél mégis az lenne hogy a saját elmém tükre ne legyen annyira görbe hogy abban fejjel lefelé lássam a világot.
Nyilván torz képet látok én is, mert képtelen vagyok kiszűrni minden hibám, de akkor is egészségesebb erre törekedni, mint bevallottan pofába hazudni magamnak.
Köszönöm a nyelvleckét, de nem kértem.

14., nagyon beakadt nálad ez "az igazság bajnoka vagyok" mantra, szellemi önkielégítési gyakorlatnak mondjuk tényleg nagyszerű, önismeretnek kicsit harmatos. De hát legalább van hova fejlődnöd, előreláthatólag így évtizedekig nem fogsz még unatkozni.
Hazugságról senki sem beszélt, a világ legtermészetesebb dolga, hogy ha odavagy valakiért, akkor a pozitívabb oldalát látod, ha meg ennek az oka megszűnik, akkor a negatívabbat. Az érzelmek eleve szubjektívek, az az objektivitás, aminek te itt a hősének proklamálod magad, és az égigérő lovad nyergéből ennek a nevében leugatsz másokat, egyszerűen nem létezik.
És örülök, ha te, aki önismeretből meg világnézetből oly szívesen osztogatod a kéretlen tanácsot, úgy érzed, hogy a nyelvleckét azt bármikor visszautasíthatod, de ez sajnos nem így működik. Ha osztod az észt, készülj rá, hogy vissza is kaphatsz belőle, pláne ha minden megnyilvánulásoddal szemlátomást a rászorulók közé pozicionálod magad.

16, Tőlem aztán elemezz, ha ez boldogít. Nem zavar annyira, mint gondolod. Nyilván azért írok be valahova, mert úgy érzem hogy elfér ott egy másik vélemény is. Elég egysíkú ez a gyk, a kérdésekre típus válaszok jönnek. Sokszor egyhangúan állítva valami egészen mást mint amit én gondolok a világról. Miért baj, ha beleállok más véleményébe?
Igen, ez szórakoztat és azért vagyok itt. Máskor meg olvasgatok helyette. Téged talán fizetnek hogy ilyeneket írj nekem vagy szórakozásból vagy itt te is?
Egyébként hiszed vagy sem, de én tényleg nem favorizálok magamban soha. Kívülre talán igen, mert ezt várják el tőlem éppen, de gondolatok szintjén soha nem mérvadó hogy ki nekem az akiről szó van, de ettől még nem lesz objektív a nézőpontom csak konzekvens. Különben a helyesírásom tök jó, én elégedett vagyok vele. A nyelv arra való hogy megértsd a másikat, nem fétis tárgy.

Nem lehetne privàtba ezeket?
Az hogy favorizàlod magad, nem lesz jobb kedvünk ☹️

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!