Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Láncdohányos a lány, érdemes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Láncdohányos a lány, érdemes folytatni az ismerkedést?

Figyelt kérdés

Már túl vagyunk néhány randin, teljesen belezúgtam, nem csak külsőre tetszik, hanem a személyisége is. Akár ez lehetne a tökéletes kapcsolat, megvan a kémia, a közös világnézet, de egy valami nem klappol: nagyon sokat cigizik. Ezt kezdetben csak éreztem a ruháján, a leheletén, de a többedik sétálós randinkon bevallotta, hogy muszáj rágyújtania, mert nem bírja tovább. Egyből két cigit is elszívott, és fél órával később még két szálat, eléggé megdöbbentem. Azóta már akkor is cigi van a kezében, amikor várunk egymásra valahol és vannak jelek, hogy a lakásában is cigizik.

Lehet, hogy el tudnám fogadni, de biztos megpróbálnám előbb-utóbb rávenni, hogy szokjon le. Szerintetek érdemes folytatni vagy nem fair, ha majd előállok egy ilyen kéréssel?

2021. okt. 29. 11:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bírod, akkor most engedd el.
2021. okt. 29. 11:12
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem.
2021. okt. 29. 11:15
 3/20 anonim ***** válasza:
25%
Hugom párja is szakitott vele 3hónap után. Utána 1hónap szünet után visszament hozzá, majd pár hónap múlva hugom letette a cigit, fél évre rá összeházasodtak, most közös babát várnak. Csokkal vettek lakást is
2021. okt. 29. 11:18
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Dohányzóként én megértem, hogy igyekszik visszafogni magát, de már nagyon hiányzik neki - ettől még nem láncdohányos. Ha nagyon zavar, de akarod őt, akkor kompromisszumos megoldásként próbáld vele megbeszélni, hogy szívjon IQOS-t, legalább amikor együtt vagytok, mert az nem büdös.
2021. okt. 29. 11:20
 5/20 anonim ***** válasza:
81%

Vonatkoztass el a cigarettázástól kérdező és gondolj arra, hogy ez a nő majd olyan szeretne lenni melletted, amilyennek megismerted. Ha te később arra kéred, hogy a megismerésekor (látszólag) elfogadott tulajdonságain változtasson, nagy valószínűséggel nem fogja igazságosnak érezni a kérésedet.

Ez független attól, hogy:

- Igazad van

- Neki is jó lenne a változtatás

- Egyéb indok, van sok, amiért az embereknek x/y/z szokásaikat érdemes lenne kontrollálni / elhagyni

Én próbálkoztam ezzel még sok évvel ezelőtt és sértődés lett belőle. Jogosan mert tulajdonképpen hazudsz magadnak ("nem olyan vészes ez, el tudom viselni") és a másiknak is.

Az egyetlen recept, ami nekem bevált, az az volt, hogy végül olyan nőt vettem feleségül, akit az első naptól kezdve el tudtam fogadni racionalizálás / hazudozás nélkül.

Persze érhet kellemes meglepetés, de az emberek ebbe a "meg kell változnom, hogy járjon velem" küldetésbe általában belebuknak. (de az is lehet, hogy neki esze ágában sincs változni, ebben az esetben pedig becsapva fogja érezni magát, ha később ezzel előjössz)

2021. okt. 29. 11:30
 6/20 anonim ***** válasza:
72%

Ha zavar, akkor ne erőltesd. Esetleg megmondhatod, hogy ha leszokik szívesen ismerkedsz vele tovább. (Nálunk bevált, a párom már amúgy is le akart szokni, örült hogy adok motivációt. :D )

Fontos hogy ne erőltesd, inkább csak ajánld fel mint opciót. Ha nem, nem.

Viszont lépj mielőbb, mert ha hosszan elviseled, akkor utána jogosan fogja bántani, hogy "hirtelen kitalálod" hogy mégse oké.

2021. okt. 29. 11:33
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd inkább most az elején engedd el.
2021. okt. 29. 11:52
 8/20 anonim ***** válasza:
79%

Ha egyébként minden szempontból ő lenne számomra a nagy Ő, pont tojnék rá, hogy cigizik. Arra van esély, hogy majd leszokik, vagy én megszokom, de arra talán kisebb, hogy találjak mást, aki mindenben pont ugyanolyan, csak épp nem dohányzik.

Ha persze amúgy sem biztos, hogy ő az aki kell nekem, az más kérdés. De ettől nem dobnék el egy esélyt, és szerintem hülye aki megteszi.

2021. okt. 29. 12:40
 9/20 anonim ***** válasza:
29%

Miért lenne hülye, aki nem akar büdös párt? :D

2021. okt. 29. 12:43
 10/20 anonim ***** válasza:
78%

Sok ezzel kapcsolatban a sztereotípia. Azt érdemes észben tartani, hogy a dohányzás nem egy életre szóló, kőbe vésett állapot. Nyilván nehéz leszokni, de az is igaz, hogy egy normális kapcsolat, később családalapítás talán a legjobb motiváció ezzel kapcsolatban.

Érdemes az illetővel elbeszélgetni a dologról, és megtudni, hogy ő mit gondol, mit tenne, ha a dolog komolyra fordulna.

2021. okt. 29. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!