Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megismertem egy pszichológust, és életem egyik
legkiábrándítóbb férfija?
Figyelt kérdés
Egy pszichológussal ismerkedem már pár hete. Baráti társaságon keresztül ismertem meg. Most már ott tartok hogy kb menekülök előle. Megpróbált durván manipulálni, majd amikor nem jött ez be neki, elkezdett látványosan hanyagolni, megvont minden alap figyelmet, a kommunikációt is. Ez akkor volt, amikor nekem lett volna valami kérésem hozzá, hogy pl ne csak ő határozza meg hogy mikor beszélünk, mennyi ideig kommunikálunk és azt is hogy miről. Ha számára kellemetlen volt a téma, egyszerűen megszakította velem a kapcsolatot. Majd újra felvette, mintha semmi sem történt volna. Le vagyok döbbenve, hogy ilyen emberek akarnak segíteni a lelkibeteg embereken? Gondolom nyilván nem mindegyik pszichológus ilyen, de őket nem vizsgálják hogy alkalmasak-e erre a szakmára?
De nem? Lehet egy csomó pszichopata van köztük vagy mit tudom én. Le voltam vagyok döbbenve hogy ez az ember is elvileg segít a lelkibetegeken, meg tudja a helyes kommunikáciot stb, erre meg ég és föld az egész ember.
2021. ápr. 9. 17:12
3/27 anonim válasza:
nekem egyszer a barátnőmet fűzte egy ilyen elmegabalyodott pszichológus, durva storykat hallgattam végig. Az is egy manipulatív retek volt!
2021. ápr. 9. 17:15
4/27 A kérdező kommentje:
Mint valami manipulatív zsarnok olyan volt. Belegondoltam, és már bocsánat de "elmebeteg osztja az észt a lelkibetegeknek"?
2021. ápr. 9. 17:16
5/27 A kérdező kommentje:
3-as ha nem gond elmesélnéd? Tudjam mitől menekültem meg.
2021. ápr. 9. 17:17
6/27 anonim válasza:
Pszichológus vagyok. Én is úgy gondolom hogy kéne pályaalkalmassági felvételi (ahogy bármilyen emberekkel foglalkozó segítő szakmában pl orvos, nővér, szocmunkás) de ezt az ötletet évekkel ezelőtt elkaszálták az egyetemek.
Egyébként a pszicholúgusok közt semmivel több lelkibeteg nincs mint más szakmában csak itt sokkal feltűnőbb. Ha egy villanyszerelő viselkedne így akkor nem keltene extra felháborodást a szakma miatt. Plusz a pszichológia szak vonzó lehet ilyen embereknek azért hogy magukat gyógyítsák/manipuláljanak másokat. Ezzel nincs mit tenni, kóklerek mindenhol vannak.
2021. ápr. 9. 17:25
7/27 A kérdező kommentje:
6-os köszönöm a válaszod. Olyat már hallottam, hogy pszichológusok ismerkednek neten,össze-vissza hazudozva manipulálják a másikat, és intim fotókat csalnak ki nőkből, majd miutan megkapták ezt, otthagyják őket egy szó nélkül. Persze ezt nem pszichológusok is megteszik, de tőlük ez így durvább szerintem.
2021. ápr. 9. 17:28
8/27 anonim válasza:
A történet érdekes, viszont csak egy oldalról látjuk.
Egyébként, én nagyon durván azt láttam, hogy sokan azért mennek pszichológusnak, mert nincsenek rendben és azt akarják helyrehozni. Persze, nem sikerül, aztán másokat is kezelnek.
2021. ápr. 9. 17:30
9/27 anonim válasza:
Ezt viszont m.rhaságnak tartom hogy pszichológusok garázdálkodnak a neten :D Az életben nem hallottam egy ilyen esetről sem. Ezt nárcisztikus , manipultaív emberek csinálják szakmaspecifikum nélkül.
Amúgy az egyetemen van egy rakat statisztika, biosz, személyiséglélektan, pszichotörténelem de embereket maniplulálni pont nem lehet megtanulni. Ha valaki nagyon ezt akarja akkor megvesz pár könyvet a témában, ehhez nagyon nem kell pszichológia szak.
2021. ápr. 9. 17:33
10/27 anonim válasza:
Azért azt se felejtsük el, hogy bizonyos emberek kommunikációja olyat hoz ki a másikból ami nem ő. Illetve a nők azért mindent is kitudnak úgy forgatni, hogy aztán ember legyen a talpán aki érti de a végén mindig ők az áldozatok. Ugyhogy személy szerint óvatosan, szájhúzva olvasom a kérdésed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!