Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok jó ötlet paptól segítséget kérni, hogy
segítsen találni egy normális értékrendű 20-30 év
közötti keresztény lányt randipartnernek?
11/18 A kérdező kommentje:
4!
Ezeket a társkeresőket néztem. Elég kevesen vannak regisztrálva, a lakóhelyem 50 km-es körzetében 1-1 lány akad. Költözni, utazgatni nem szeretnék, a munkám ideköt.
9 Mária Magdolna megtért, Jézus segített rajta, és az egyik leghűségesebb szolgálójává vált Jézusnak. Nem véletlenül volt jelen Jézus feltámadása után jelen.
2020. aug. 19. 10:49
Miért lennének visszahúzódóak? Akiket én ismerek, azok járnak közösségbe, közvetlenek, társasági emberek a keresztyén életszemélet mellett.
2020. aug. 19. 10:58
Ha egy lány/nő nem megy közösségbe és semmilyen módon nem kerül kapcsolatba (értek ez alatt sima beszélgetést, ismeretséget) férfiakkal, akkor egész egyszerűen nem szeretne párt találni. Egy ilyen nőre nem fogod tudni sem te, sem a pap ráerőszakolni a házasságot. Ha ő is szeretné, akkor legalább minimálisan tenne érte. Ha nem tesz érte, akkor nem szeretné. Még a legmélyebben hívő keresztény sem gondolja azt (már ha ép elméjű), hogy ha otthon eleget imádkozik, de amúgy semmi mást nem tesz, akkor egyszer csak megjelenik nála Krisztus és kiutal neki egy férjet/felséget.
2020. aug. 19. 11:09
Bocs, de nem 10-20-szal öregebb vagy, aki rájött, hogy mégis a konzervatív nagycsaládos élet vonzza és fél, hogy egy korabelinek 3 gyerek már nem fér bele? Mert a 20-as keresztény lányok a korosztályukkal nem visszahúzódóak, járnak ők koncertre, táborokba, kirándulni az egyházi gimis vagy gyülekezeti ifis barátok barátainak a barátaival, közeli tapasztalatom szerint bőven nagy ismeretségük van, nem szorulnak társkeresőre - viszont ezért max. 25-30 körülre el is kelnek... Majd 35-40 körül sajnos a keresztények között is egyre több a válás akárhány gyerekkel - na akkor kezdenek társkeresőzni.
Aztán meg Istennek semmi nem lehetetlen, de nem biztos, hogy azt gondolja jónak neked, amit te magadnak. Talán engedned kellene az elképzeléseidből és inkább ajándéknak látni, amid van és aki jön, elvárások nélkül.
2020. aug. 19. 11:30
16/18 A kérdező kommentje:
Nem, én is ebbe a korosztályba tartozom, de 30-hoz közel. Az egyetemen ahova jártam nem volt keresztény csoport, a jelenlegi munkahelyemen sincsenek keresztény értékrendű fiatalok, az egyházközségünkben sincs ifi csoport, csak az iskolásoknak tartanak hittanórákat. Vannak barátaim a sport által, de ők nem hívők. Én hívő párt szeretnék találni. Ezért gondoltam a papra, hátha ismer olyan hívő fiatal lányokat, akik hasonlóképpen szeretnének ismerkedni.
Szerintem nem gáz megkérdezni. Valószínűleg nem azt fogja mondani, hogy de jó, hogy szólsz, mert ott van például a Kati, aki egy rendes lány :) Hanem annyit, hogy gyere el a pénteki bibliaórára (vagy ha nincs, a szerdaira a szomszéd településen), ott szoktak fiatalok lenni. Illetve, hogy imádkozik érted.
2020. aug. 19. 12:29
Rossz ötlet, nem kerítő a feladata.
2020. aug. 19. 22:07
Kapcsolódó kérdések: