Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » A párom érzelmileg szinte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom érzelmileg szinte elérhetetlen. Hogyan segíthetnék neki?

Figyelt kérdés

A párom zárkózott. Nem beszél az érzelmeiről, a gondolatairól, az emlékeiről csak nagyon minimálisan. Néha kérdezgetem, hogy pl. hiányzik-e neki a nemrég elhunyt édesapja vagy, hogy milyen a viszonya az anyjával (mert láthatóan elég hűvös), mindig ilyen volt-e stb. Kérdezem a munkájáról, hogy hogyan érintik a munkahelyi problémák,a vezetőséggel való konfliktusa stb. Nem régen volt egy sportsérülése, reméltem, hogy akkor kicsit megnyílik és beszél arról, hogy miért éli meg olyan rosszul, de nem tette. Napközben sem nagyon lehet vele "írogatni", nem az a telefonozós alkat.

Ha kérdezek vagy komolyabb téma jön akkor pár mondatban elintézi a dolgot, hümmög vagy azt mondja minden rendben és fáradt. Pedig látom rajta, hogy nem, jó megfigyelő vagyok, mindig érzem ha valami nem stimmel. Nem nyílik meg, pedig tudom, hogy a munkahelyi dolgok zavarják és frusztrálják. Érzelmi dolgokról aztán főleg nem beszél, hogy pontosan mit érez irántam vagy mit kíván a szexben mondjuk.

Én szeretnék mélyen, tartalmasan beszélgetni vele, de nem akar sikerülni. Kb. 6 hónapja vagyunk együtt és nem tudom, hogy valaha megnyílik-e vagy marad ilyen. Persze, már az is megfordult bennem, hogy nem igazán szerelmes belém és azért is ilyen.

Elvált, ismerem a volt feleségét mert megmaradt a jó viszony, már arra is gondoltam, hogy nála rákérdezek erre, mert egy értelmes, jófej nő amúgy.

Köszönöm! :)

32N

2020. júl. 20. 17:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nem fog változni. A jelenséget úgy hívják, hogy érzelmi analfabetizmus, és előbb-utóbb pokol lesz mellette az élet.

Felesleges erőlködni, csak az idődet vesztegeted és csak te sérülhetsz. Menekülj!

(Saját, sokéves tapasztalatból beszélek.)

2020. júl. 20. 17:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miről szoktatok beszélgetni?
2020. júl. 20. 17:07
 3/13 A kérdező kommentje:

Egyébként tudom, mióta találkoztam az anyjával, hogy gyerekkorából jön ez az egész... Ő is alig beszél, nem tud a saját fiával sem beszélgetni. Az apja alkoholista és agresszív volt, félt tőle a rosszabb napokon. Azt hittem az én családom defektes, de látva az övét én inkább meg sem szólalok.

Nem nagyon kötődik senkihez és semmihez, maximum a munkahelyéhez, ott már 18 éve ott van... :D

2020. júl. 20. 17:10
 4/13 anonim ***** válasza:
37%

*Ha kérdezek vagy komolyabb téma jön akkor pár mondatban elintézi a dolgot, hümmög vagy azt mondja minden rendben és fáradt. Pedig látom rajta, hogy nem, jó megfigyelő vagyok,

A fenéket vagy jó megfigyelő. Csak érzed, hogy kezd nála betelni a pohár.

Nem veszed észre, hogy sok vagy neki?

2020. júl. 20. 17:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ok. De akkor mit tud neked ez az ember nyújtani, ha már fél éve együtt vagy vele?
2020. júl. 20. 17:13
 6/13 A kérdező kommentje:

Átlagos témákról. Munka, barátok/család, utazások, a közelmúlt történései, filmek... Ő profi sportoló volt, mai napig az az élete, így beszélgetünk az edésekről stb.

A bajom inkább az, hogy nem nyílik meg, nem panaszkodik vagy mérges, mindent olyan béketűrően elfogad. Egy nő miatt már volt egy vitánk és egy mosolyszünet, 4 napig nem keresett majd annyit mondott, hogy a kommunikáció nem az erőssége de már hiányol. Amikor azt az ügyet megbeszéltük akkor is harapófogóval kellett belőle mindent kihúznom kb. mondatonként...

2020. júl. 20. 17:15
 7/13 anonim ***** válasza:
33%

1 *A jelenséget úgy hívják, hogy érzelmi analfabetizmus,

Ha eddig jutottál sok év után a "felismerésbe" akkor szerintem magadat kéne felismerned:D De azt nagyon:DD A jelenséget úgy hívják, hogy érzelmi elhidegülés afelé az ember felé, akinek az EQ-ja a béka feneke alatt van 100-al.

2020. júl. 20. 17:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Miért vagyok sok? Őszintén? Nem csesztetetem, egyszer megkérdezek valamit, ha nem beszél róla akkor hagyom. Én csak törődni szeretnék vele, hogy ne kapjon 50 prosztata rákot az elnyomott érzelmei miatt...
2020. júl. 20. 17:18
 9/13 anonim ***** válasza:
25%

8 Üres szöveget miért tolsz?:D

A halálom az örökös kérdezgetés és vannak hozzám hasonlóan igen sokan akiknek először saját maguknak kell lelkileg feldolgozni a napot és csak utána, ha már kipihenték magukat tudnak róla beszélni. Azt is nem nyaggatásra, hanem maguktól. Mert te erőltetheted, de hogy tuti, hogy magába fog mégjobban fordulni az 100%

Vedd már észre, hogy ennek a férfinek sok vagy.Sokkk.

A férfiak szinte mindegyike útálja az állandó kérdezősködést, és faggatást. Ha már kezdesz egy férfivel, legalább már idáig el kellett volna jutnod.

Hozzá teszem nő vagyok, de ez annyira alapvető dolog, hogy még az ovis is tudja, ha az édesapjának lelki pihenésre van szüksége. Nem hogy egy vénlánynak.32 évesen.

2020. júl. 20. 17:24
 10/13 anonim ***** válasza:
20%
9 6 hónap kapcsolat után meg már csipőből kéne neked mennie. Nem gyakorira kitett kérdezgetéssel.
2020. júl. 20. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!