Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás nőként nem diplomás férfival összejöttök?
Másodszorra már gyanúsan a listámon lenne a diploma, de csak mert a férjemnek évekig ez (is) bántotta az egóját. Mármint én aztán támogattam bármiben, ő halogatt, de közben költöttük fősulikra milliókat, ha összeadom. Pl. a lusta xy a főnöke lett 10 évvel fiatalabbként, és a hr szabályzat szerint csak diplomával mehetne feljebb, pedig ő jobban értene hozzá és meg is ígérték neki... aztán mégsem az érdekli, mint két évvel ezelőtt, hanem most jött rá élete álmára... De a gyerekei hangossága miatt sosincs itthon nyugalom (külön szobát kapott, elvittem őket, hogy nyugalma legyen), és a túlórák miatt (ugyanannyit kerestünk, nem lett volna rá igazán szükség, plusz később kiderült, hogy nem is túlóra volt) úgysem tud tanulni - szóval csak miattunk és értünk nem tudta soha megvalósítani önmagát... stb., stb.
Na jó azért finomítok: vagy legyen diplomás és kipipálva, vagy soha ne is akarjon diplomás lenni, legyen inkább egy asztalos vagy autószerelő, aki szereti, amit csinál, csak ne a diplomásokra és pláne ne rám irigykedjen. Csak utóbbit ismerkedéskor nehezebb szűrni :)
Semmiképp sem. Nem azért, mert diplomásként lenézném a szakmunkásokat, hanem ellenkezőleg, ők nézik le a diplomásokat. Nem bölcsész vagyok, - szerintem őket sem kellene lenézni - de nem diplomás férfit még nem láttam normálisan kezelni ezt a különbséget. Semmi kedvem éveken át azt hallgatni, hogy a diploma nem ér semmit, csak egy papír, attól még nem lettem okosabb, ő ilyen és ilyen hülye diplomásokat, meg ilyen és ilyen művelt asztalost, kőművest, meg villanyszerelőt ismer. És azt képzeli, húúú de újat mondott ezzel, meg hogy én biztos meg vagyok győződve arról, hogy külön faj vagyunk. Végzettségtől függetlenül megadom a tiszteletet, de ha visszafele ez nincs így a nem diplomás férfiak részéről, én nem állok szenvedni velük. Ahelyett, hogy sznobizmust, meg pénzsóvárságot vágnának a fejemhez, inkább el kellene gondolkozni a viselkedésükön.
Érdekesség amúgy, hogy a nem diplomás nőkkel jól elbeszélgetek anélkül, hogy be akarnánk magyarázni egymásnak, ki a jobb. Szerintem ez azért lehet, mert a férfiak jelentős része nem bírja elviselni, ha egy nő nincs "alatta" és muszáj neki nagyobbat mondani.
# 2
De csak a diploma számít vagy az is hogy egzisztenciálisan is egy szinten legyetek?
Pl. hiába diplomás mindkét fél, ha te mondjuk mérnök vagy a férfi meg diplomás szociális munkás.
A nők többsége a diplomás férfiakra bukik, de véletlenül sem az értelmiségi, hanem a pénzes (mérnök, fogorvos, IT,...)diplomásokra.
Haverom vállalkozó, 8 általános + szakmunkás OKJ van neki. Ő megveszi kilóra a diplomás, meg egyetemista csajokat.
Én is azért kezdek csak diplomással, mert olyan aljas mentalitása van a többségnek, aki nem diplomás, hogy undorodom
Vagy az a baj, hogy semmit nem érek a papírjaim miatt, milyen szánalmas vagyok, hogy 2 diplomára "baxtam el az időmet" ahelyett, hogy pénzt keressek.
Vagy megy a duma, hogy jaj, biztos a pénz miatt. Mintha mérnökinformatikusként sírnom kellene, hogy nincs magamra elég pénzem.
Vagy automatikusan öntelt hülye pitsa vagyok, amiért szeretek akár szakmáról, akár más értelmes dologról beszélgetni és szeretem, ha a párom is motivál ebben, nem pedig hőbörög velem, hogy minek tanulok, ha ennyit egy kamionos is keres 24 órában...
Szóval köszönöm, nem kérek abból, hogy el vagyok hordva minden nőietlen, karrierista szemétnek, aki öntelt, pénzéhes és a "szar" papírjaival bohóckodik... A párom diplomás és ő volt rám a legbüszkébb, mikor ott lehetett a diplomaosztóimon. Mikor éjjelente tanultam, akkor is hozott nekem gyümölcsöt, szurkolt, hogy sikerüljön, szexinek tartja a tudásom és örül, hogy olyan párja van, akinek nem csak a segge meg az arca az egyetlen értéke, hanem értékelhetően haladunk együtt előre ahelyett, hogy hátráltatnám, mert viszem el a pénzét...
Nekem többet nem kell az a hiszti, amit társjeresés során kaptam azoktól, akiknek nincs végzettsége. És nem úgy szelektáltam, hogy legyen neki, különben emberszámba sem veszem, hanem megjegyeztem, hogy szeretem, ha valaki hasonszőrű, mint én és nincs túl nagy anyagi különbség, korkülönbség, iskolázottságbeli különbség, távolság, jövőbeli tervek terén nagy eltérés, stb... De rohadjak meg, beképzelt vagyok és annyit sem érek, amennyit hiszek magamról. Oké, akkor miért akarsz összejönni velem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!