Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhívott étterembe, de kelletlen, hogy fizet. Szerintetek ez oké?
Sziasztok
18 éves lány vagyok. tanulok és dolgozom egyszerre, így van keresetem
ahogy neki is
21 éves a srác, és randira hívott.
Úgy tette fel a kérdést, hogy holnap lenne kedved egy ebédhez?
Elfogadtam, mert végülis lenne. De kellemetlenül érzem magam mert ő szeretne majd fizetni. Ilyenkor én mindig feszengek, igaz az anyagi helyzete jobb mint nekem ( én sem vagyok szegény/mi a családunk, csak ők jobban állnak. Bár nekem ez nem igazán számít)
Értem jön autóval,már az is üzemanyag, elmegyünk ebédelni és még más programot is szeretne. Ez az első randink. Kellemetlenül kéne érezzem magam?
Egyrészt tanuld meg elfogadni.
Másrészt legközelebb te hívod meg őt. Legyen az az alkalom még aznap vagy a második randin.
jaj persze, nyílván valami olcsóbb ételt választok majd, nem a legdrágábbat, ígyis kellemetlen
köszönöm a válaszokat!:)
Az etikett meg a szokás fontosabb, minthogy a kérdező ne feszengjen?
Szerintem érdemes nem alárendelődni az akaratodat, személyiségedet illetően egy másik embernek. Nyugodtan mondd el neki, hogy szeretnéd majd viszonozni, vagy a fizetni te is az ebédet. A randi arról szól, hogy jól érezzük magunkat, nem arról, hogy feszengünk.
De ez, hogy ne a legdrágábbat rendeld. :D
Akkor mondhatom azt a férfinak, hogy "de cuki, hogy meghívtál, mert így illik, de az meg nem illik, hogy a drágát egyem, pedig azt kívánom, akkor az illik, hogy kifizetem a sajátomat, és akkor ehetek, amit szeretnék? És akkor lehet egy illik-kapcsolatunk?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!