Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány évig számít valaki özvegynek?
Figyelt kérdés
12 évvel ezelőtt meghalt a feleségem, megözvegyültem. Nem nősültem újra, élettársam sincs, de már ismerkedek, randevúzok. Kicsit kínosan érzem magam, mert ha azt mondom, hogy egyedülálló vagyok, akkor azt lehet hinni, hogy agglegény, vagy max elvált. Ez esetben nekem olyan, mintha letagadnám a néhai feleségemet, ami eszem ágában sincs. De ha azt mondom, hogy özvegy vagyok, akkor mindenki azt hiszi, hogy 1-2 éve, ez ilyen ösztönös dolog, mivel fiatal vagyok, nem 70 éves. Senki nem nézi ki a koromból, hogy ilyen régóta özvegy vagyok, ÉS MÉG előtte nős is voltam évekig. Szóval mit mondjak, ha megkérdezik, hogy mi a családi állapotom? Ami "hivatalos" is, nem sért kegyeletet, de nem is megtévesztő a másik fél számára.#özvegy #családi-állapot
2020. febr. 29. 00:19
1/6 anonim válasza:
A hivatalos családi státuszod az özvegy. Ez nem jár le, nem évül el. Pont ugyan úgy, ahogy az elvált sem lesz már soha hajadon / nőtlen. Annyit tudsz tenni, hogy mikor rákérdeznek erre, hozzáteszed azt is, hogy nem most alakult ki, tehát már régóta özvegy vagy.
2/6 anonim válasza:
Én azt mondanám, hogy egyedülálló. Nem kell túlgondolni ezt. Nem véletlenül ismerkedsz. Meg miért is kellene mondani bármit annak akivel ismerkedsz? Ha beszélgettek és szóba kerül akkor elmondod, hogy mi a szituáció veled.
Bár lehet csak nekem valószerűtlen az, hogyha ismerkedek valakivel akkor még külön közölnöm is kellene vele, hogy mi a párkapcsolati státuszom, mintha nem lenne magától értetődő, hogy egyedül vagyok.
3/6 anonim válasza:
Én is azt mondanám, hogy egyedülálló. Ha már alakul valami és megvan a bizalom, akkor elmondhatod, hogy özvegy vagy. Mert az vagy, ez nem évül el. Így elkerülheted, hogy mindenkinek el kelljen mondani a történetedet.
4/6 anonim válasza:
Hivatalosan addig özvegy vagy, amíg újra nem lesz feleséged vagy elettarsad.
A privát életben meg tedd hozzá, hogy X éve meghalt a feleséged.
5/6 anonim válasza:
Az egyedülálló összegoglaló fogalom: elvált,özvegy,hajadon,nőtlen. Tehát egyedülálló vagy...és az ismerkedésnél,magadról mesélve,elmondod a hátterét. Nő vagyok,szintén fiatalon lettem özvegy. Ismerőssel alakult később kapcsolatom,tehát nem kellett magyaráznom. De ha kellett volna egyedülállónak mondtam volna magam. Hozzáteszem: nem kellett volna ennyi időt várnod az ismerkedéssel,belül gyászolhatsz,de elmentek a fiatal éveid. Főleg ha még gyereket is szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!