Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Református vallásban ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Református vallásban ez bűnnek számít?

Figyelt kérdés
Egy ideje találkozgatok valakivel, nagyon sokat beszélgetünk, jól érezzük magunkat. Sokszor imádkoztam, hogy az Úr olyan társat adjon, ha ad, aki vele jár. Ő ilyen. Viszont szeretnék ennél többet, mint csak beszélgetések, sokkal többet. Úgy értem komoly kapcsolatot, házasságot, nem kimondottan szexre vonatkoztatva, hanem úgy egyáltalán. Ez bűnnek számít?

2019. nov. 9. 16:04
1 2
 11/17 Savlekotő ***** válasza:
32%
:( Remélem megszabadul tőled,neked utána is kin lesz a szex meg minden.. Ő meg kinlodhat mert mindenből ilyen gyilkos vallásos agymosás lelki ismereti őrületet csinálsz köré egy csókból érzésből,érezni is bűn kívánni is bűn, csókolózni szexelni házasként is bűn élvezetből,és pokolra jutsz.. 2019 van nem 1800.. Édes öcsém..
2019. nov. 9. 20:56
 12/17 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező inkább olvass szexuálpszichológiát és rájössz, hogy mennyire rohadt káros egy kapcsolatra nézve ha szexuálisan nem ismeritek meg egymást mielőtt összekötitek az életeteket.
2019. nov. 9. 21:16
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Mármint az bűnnek számít-e, hogy szeretnéd sürgetni a házasságot, hogy minél előbb lefeküdhess vele? Nem hinném, hogy szeretni valakit és vonzódni hozzá bűn lenne. Viszont hívőként is azt mondom, hogy ahhoz, hogy a kapcsolat,házasság sikeres legyen, minél jobban meg kell ismerni egymást a feleknek és átgondolt, felelősségteljes döntést kell hozniuk arról, hogy összekötik-e az életüket. Bár a reformátusoknál a polgári házasság felbontását elismerik a házasság megszűnéseként, alapvetően az a cél, hogy szeretetben, boldogan éljenek együtt életük végéig. Ehhez pedig nem jó siettetni a dolgokat, sőt, mivel a szex fontos része a házasságnak és elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon működjön, muszáj megtudni, hogy ilyen téren összeillenek-e a felek. Szerintem a reformátusok nagyon józanul, életszerűen fogják fel az emberi kapcsolatokat, semmi bajuk azzal, ha minden téren alaposan megismeritek egymást. Legalábbis a mi beszélgetéseink a lelkésszel arról szóltak, mennyire ismerjük magunkat és egymást, hogyan állunk az élet kihívásaihoz, mert ez az, ami a házasság hosszú távú sikere szempontjából számít. A református lelkészek családos, több gyerekes emberek általában, az ő szájukból ez hiteles is. Remélem tudtam segíteni.
2019. nov. 9. 22:49
 14/17 A kérdező kommentje:

13-as: Igen, nagyon sokat segítettél, köszönöm!

A többi válaszban is megtaláltam a kérdésemre az igazi választ, mérlegre téve az Ige tanítása szerint.

Savlekotőtől kérdezném: ugyanez lenne a reakciód, ha tudnád rólam, hogy nő vagyok, és anya? Hmmm "édesöcsém"? Feltételezem a lekezelő válaszodból gondolva, eddig mint pasasra vonatkoztatva írtad meg a válaszodat. "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!" Pár éve megismertem Krisztust, és az addigi életem gyökerestül változott meg, jó irányban. Nem éltem szűzies életet, sőt, nagyon szerettem a szexet, de azóta meghoztam életem legjobb döntését, és ma már nagyon megfontoltan döntöm el, hogy kinek adom magam mindenestül. Csak annak, akire Isten is rábólint, mert nekem szánt, és Ő az egyetlen, aki a legjobbat akarja adni nekem. Remélem te is megtapasztalod az életben ezt az érzést! És mennyi fájdalmas pillanattól óv meg ez a hozzáállás, mind lelki, mind testi vonatkozásban, mind pedig a következményeket illetően. Nem mindegy, hogy TÁRSad lesz, vagy csak valamiféle ...partnered. Nekem sem mindegy! És örülök, hogy a bár nem hívő, de nagyon érett gondolkodású gyermekem is osztja ezt a nézetemet! Szóval gondold át még egyszer a válaszodat ebben a vonatkozásban, és tudva, hogy "semmi sem marad bűntetlenül az ég alatt". A szavak is ölnek... Vigyázz melyik oldalára állsz a fegyvernek! Isten bocsásson meg neked, imádkozom érted.

2019. nov. 10. 12:43
 15/17 Savlekotő ***** válasza:
65%

Ugyanaz lenne a véleményem sőt még képmutatónak is tartanálak több okból, ahogy a legtöbb vallásost,sőt okkal nem álltam le vallásos nővel. Én nőt választottam,tudatos

tanult nőt nem agy mosottat.

2019. nov. 10. 13:09
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem is gondolnád mennyi tanult, sőt, sokdiplomás ember jár hitben templomokba. Hozzánk is. Rájönnek, hogy van Isten, kívánom, hogy éld át te is ezt a gyönyörű érzést! Addig pedig hálát adok Istennek, hogy nem ismerlek személyesen, és nem kötsz belénk napi szinten. Dicsőség az Úrnak, aki megment minket még az ilyen hozzád hasonló agymosott vakoktól is.
2019. nov. 10. 20:18
 17/17 anonim ***** válasza:

Fordítás:

Aki nem református, az hitetlen. Javaslom muszlimokkal ne találkozz.

Tehát miután kiélted magad (nagyon is szeretted a szexet) már nem érdekel annyira a szex élvezete.

2019. nov. 24. 05:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!