Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti el tudnátok képzelni, hogy egy teljesen vak emberrel legyetek kapcsolatban?
Megpróbálnám. De nem ígérnék neki semmit. Szerintem működne. Mindenkinek vannak hibái, csak a legtöbb embernek nem látszik mert a lelke defektes.
Inkább testi hibája legyen.
Volt mozgássérült barátnöm, jó lelkű kedves volt.
Senkinek a jogát nem vitattam el a szólástól és megbántani sem akartam senkit. Sokféle vak van, mi is eltérünk abban, hogy mi az, ami önállóan megy, vagy nem megy. Tisztában vagyok vele, hogy számosan több kényelmetlenséggel jár ahhoz képest, ha a másik látó. Volt látó páromat nem zavarták a nehézségek.
Egyébként engem nem zavar, ha bárki elutasítja a vakkal való ismerkedést vagy párkapcsolatot, csak az zavar, ha ismerethiány és saját, a vakokról alkotott elképzelései alapján teszi ezt... Lásd: "nem tud mosogatni" "nem tud pelust cserélni" és még ki tudja milyen elképzelések merülnek fel, hogy "szerinte mit nem tud a vak". Az illetőnek határozott elképzelései vannak arról, amiről ismeretei sem lehetnek és ez alapján utasít el azonnal. Mindenkinek joga van ehhez egyébként. Amikor valaki elmondta, hogy miért utasítja el a vakságot és evolúciós eg egyéb durva dolgokat mondott nekem, az nem fájt, csak azok a dolgok fájnak, amikor előre leszögezik, hogy "semmit nem tudnék megcsinálni" és elutasítanak. Mint az ápolónő, aki közölte, hogy kórházon kívül "nem szeretné párját is ápolni-gondozni", valószínűleg olyan kép van a fejében, hogy állandó felügyeletre szorulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!