Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok ti milyen végzettségű partnernek örülnétek a legjobban?
Tudom , nem az számit, stb. De milyen szakma vagy végzettség ami vonzó számotokra. Amire azt mondanátok ismerkedésnél, hú tök jó hogy az a szakmád!
Lehet fizikai szakma vagy felsőfokú iskola.
( esetleg azt is irjátok meg hogy mekkora jövedelem az elvárt 8 órára számitva ) De a fő kérdés a fontosabb!
#12 ahogy a hiszti se kell. Senki nem emelt ki vagy célzott rád. Teljessen jogos igény hogy hasonló érdeklődésű társat szeretnél. Én csupán a felsorolt szakmák színvonalán lepődtem meg , mivel mindenhol azt hangoztatják hogy nem az iskola számít de azért ha választani lehet akkor minél magasabb és jobban fizető legyen . És ami külön meglepő számomra higy senki nem irt jó fizető szakmunkát. Se kreatív területeket , IT, vagy extrém munkákat .
Továbbra is várom az őszinte válaszokat .
De miért írtunk volna? Az itteni gyikes nyikorgással ellentétben a diploma nem azért fontos a nőknek mert pénzéhesek.
Mint írtam, jöhet tanár is, jogász is, tolmács vagy bármi. Az egyetemi végzettségnek örülnék, tetszene, nekem is van diplomám, több is. Nyilván nem kizáró ok, csak ugye már ha kérdezted....
Pilóta😍 Az utazás az életem, tehát már alapból lenne egy nagyon fontos közös témánk (nem jönnék össze olyannal, aki nem szeret utazni, aki nem akarna velem utazni, és aki nem "engedne el" solo trip-ekre). Meg az se hátrány, hogy ingyen utazhatnék a légitársaságával. :D Volt egy fiú ismerősöm, aki pilótának tanult, és nagyon kemény szakma.
De ha már témánál vagyunk, ezeknek is örülnék: steward, hajókapitány, mozdonyvezető.
Talán: kamionsofőr. Azért lenne pozitívum, mert én is az leszek, ez az álmom, tehát mégegy közös pont. Viszont elég nehezen összeegyeztethető ezzel a munkával egy kapcsolat. Kivéve, ha együtt csinálnánk, de nem biztos, hogy szeretnék heteken keresztül összezárva lenni valakivel.
#10 vagyok
#14 És mivan ha diplomád van... másnak is van attól még lehet hülye mint az állat, nem egy ilyen munkatársam van, aki diplomával rendelkezik és még s saját szakterületén is okoz gondokat a gondolkodni képes kollégáknak.
Szerintem meg nem a diploma számít, nem egy diplomás ember ugrik ha kettőt csettintek aztán diplomám sincs.
És ezt nem nagyképűségből írom, hanem ez a mindennapjaim szerves része.
Én is ismerek egy, azaz egyetlen darab diploma nélküli férfit, aki néha olvas szépirodalmat is és emellé tájékozott és intelligens is, és talán....még a múzeumot is elviseli, és már életében volt színházban is.
Nekem viszont ezek alap és fontos dolgok. Tudom, hogy elviekben diploma nélküli emberek is járnak hobbi szinten színházba és olvasnak Dosztojevszkijt, de hol vannak ezek az emberek? Azt is tudom, hogy a diplomások kb fele alapvetően műveletlen. Viszont! Még mindig lényegesen több, hasonló érdeklődésű embert találok a diplomások között, mint máshol. Ezt azért beláthatod. De írtam, hogy nem kizáró ok nálam a hiánya, ha ennek ellenére ugye összeillünk. Az arányok ismeretében szerintem jogos, amit írtam.
Igazából mindegy, de legyen VALAMI szakirányú végzettsége, pl. kamaszkori exem azóta is gimis érettségivel lébecol, és nem tudja mit kezdjen az életével, az nem túl vonzó.
Van egy pár ilyen "wow"-kaliberű szakma, most speciel egy neurobiológus könyvét olvasom, na az például olyan, hogy mondanám rá, hogy "hú, tök jó!", de ugyanígy egy patkolókovácsra is így reagálnék.
A vőlegényem autószerelő, az is tök "menő" a szememben, érdekes dolgokat csinál.
Elvárt jövedelem úgy 150nettó fölött, a legjobb 200 nettó, én is annyit viszek haza, nem tartom túl jónak azt, ha az egyik fél nagyságrendekkel többet keres a másiknál. Pasiknál ugye annyiból fontos kicsit a jövedelem, hogy még ha GYED-en otthon is marad a gyerkőccel (ami szvsz tök oké, ha úgy van és mindenkinek megfelel), de szülés előtt és szülés után közvetlenül mindenképpen a férfinak kell egy darabig eltartania a párját, így nem szerencsés, ha 70ezret visz haza...
Én diplomás vagyok, egyetemen és azóta munkában értelemszerűen elég sok diplomás, vagy jövendőbeli diplomás embert megismertem. SENKIT nem érdekeltek közülük ilyen "marhaságok", mint szépirodalom, múzeum, színház, stb. A párom meg sokszor nyüstöl, hogy menjünk múzeumba, vagy lesz egy klasszikus koncert, hallgassuk meg, vagy egy ilyen-olyan előadást nézett ki, menjünk már. Otthon meg csereberéljük a szépirodalmat - és a ponyvát is. :))
Szüleimnek is csak szakirányú érettségije van, velük is rengetegszer jártunk kiállításokra, színházba gyerekkoromban, illetve azóta is próbálunk összehozni legalább évi 1-2 ilyen programot.
Drága nagymamám szintén, ő is sokszor "hurcolt" ilyen programokra, pedig neki se volt soha diplomája.
Őszintén szólva, én elég hangsúlyosan "diploma nélküli" körökből csöppentem be az egyetemre, és őszintén szólva óriási csalódás volt, nem kerülgetem a forró kását, konkrétan annyi sötét surmóval még életemben nem találkoztam, mint ott. Pedig én is mindenhol olvastam, hogy ottan aztán micsoda khultúra van, úgyhogy nagy várakozásokkal estem neki, de nagyot koppantam.
#19 Az én anyukám és nagymamám is ilyenek voltak, de az akkor még más világ volt. Manapság nem ezt látom. A volt férjem az az intelligens diploma nélküli ember, akiről beszéltem, ács és mindig panaszkodik, hogy szinte egyedül van az érdeklődési körével.
A barátnőim viszont mind egyetemet végeztek és mind olvasottak, műveltek és rendszeresen járnak kulturális programokra. Ahogyan a kollégáim fele is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!