Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belefér ha a férjem gyakran kapcsolatot romboló kijelentéseket tesz, majd közli, h nem gondolta komolyan?
Sziasztok!
Férjemmel babát szeretnénk. A minap összevesztünk és volt egy nagyon durva megjegyzése, ami így szólt: "remélem nem estél teherbe, mi lenne itt szegény gyerekkel, ahol folyton veszekszenek?" Annyit tudni kell (meg még rengeteg mást is tudni kéne), hogy a kapcsolatunk sosem volt mentes a vitáktól, a férjem nagyon hirtelen haragú és dühében elképesztő dolgokat tud mondani, amit rendre megbán később. (hadd jegyezzem meg, hogy bár ez a poszt csak a negatív oldalról szól, egyébként nagyon jó ember és a hétköznapjaink a vitákat leszámítva kiegyensúlyozottak). A probléma az, h mikor egy vita elharapózik, akkor mintha egy másik emberrel állnék szemben. Ilyenkor, hiába tudja, hogy mennyire letaglóz vele, nem tudja türtőztetni magát, és a dolog rendszeres, pár hónap múlva egy veszekedés során újra mond valamit hasonlót, ami a kapcsolatunk alapjait rengeti meg. Neki általában két óra múlva semmi baja nincs, és úgy folytat mindent tovább, mintha semmi nem történt volna, én meg napokig (sőt néha tovább) depis vagyok. Erre is csak annyit mondott (mint általában), hogy haragjában mondta, sajnálja, nem kellett volna és természetesen nem gondolja komolyan, mindezt elég flegmán. Én viszont néha már nem tudom mit gondoljak...hogy képes valaki akár haragjában is ilyeneket mondani? Van valakinek hasonlóan működő társa?
Nem. Nem élünk vissza vele vitában sem hogy a másik szeret. Az már nem arról szól amiben nem értetek egyet hanem arról, hogy a másikat megalázva a földbe taposva valaki győzzön.
Ha elfogynak az ész érvei akkor kell egy mély levegő és elnapolni, kicsit mást csinálni mert tönkre megy az ember.
De azt hallgatni, hogy remélem nem estél teherbe és hasonló szépeket mert nincs elmosva, kitakarítva, befizetve még csekk vagy akár miért is az már erősen elgondolkodtató.
Erre írtad kedves kérdező, hogy mindig hirtelen haragú.
Amiből viszont tudod, hogy ez sosem változik meg abból látszik, hogy utána te vacakul vagy ő meg szarik rá. Legyint, elbagatelizálja, mintha nem is bántott volna meg. Itt nincs kommunikáció amiben felkellene vállalnia a szavai súlyát mitől is fél, mi zavarja, nincs késztetés, hogy beleggondoljon nem tökéletes, nem jól viselkedik.
Gondolom ha te mondanál neki hasonló finom dolgokat az viszont a világ vége lenne és napokig háborogna, elvárná vigasztald az egojat.
S gondolom te se úgy akarsz gyereket nevelni, hogy azt lássa a gyereketek apa megteheti és meg is teszi hogy ha dühös anyát elmondja mindennek. Ezt azért jelenti a gyerek is ha nő áldozat, ha férfi elnyomó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!