Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, nektek mennyire fontos egy nőben, hogy hozzátok hasonló iskolai végzettséggel, műveltséggel rendelkezzen?

Figyelt kérdés

Ha neked férfiként van mondjuk 2 diplomád, egyik a bölcsészkarról, másik a természettudományi karról, tehát humán és reál területen is jó vagy, plusz magas szinten beszélsz angolul.

Összejössz egy érettségi előtt álló, nálad 12 évvel fiatalabb lánnyal.

De ő nem akar továbbtanulni,illetve olyanok a jegyei, hogy esélytelen bejutnia egyetemre. Angolul alapszinten van, nyelvvizsga nélkül.

Neked a párjaként és többdiplomásként, mennyire lenne fontos, hogy a lány is diplomát szerezzen és tudjon idegen nyelvet?

2019. júl. 20. 07:36
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Jordan Peterson-hoz hasonlóan tudnék erre válaszolni, miszerint általános érvényű, hogy probléma, ha a párkapcsolatban lévő két fél között nagy az intellektuális szakadék, ami alatt nem szabad kizárólag a tanulásból szerzett tudást érteni.
2019. júl. 20. 09:49
 12/32 anonim ***** válasza:
Semennyire. Totál hidegen hagy, nem alkalmazottat keresek.
2019. júl. 20. 09:56
 13/32 anonim ***** válasza:
50%

Francia-magyar szakot végeztem, nekem probléma lenne például egy szakmunkás társ.

És nem azért, mert lenézem a szakikat, hanem a szellemi távolság miatt.

Egyetemet végezni azt jelenti, hogy megtanulod használni az agyadat, összefüggéseket felismerni, analitikusan és kritikusan gondolkozni. Megtanulsz elemzőn írni, előadni, tudományosan érvelni, választékosan beszélni egy nagyobb közönség előtt, rengeteget olvasol, gondolkozol, gazdagodik a világlátásod, újabb és újabb szellemi horizontok jelennek meg előtted, vágysz arra, hogy intellektuális beszélgetéseket is folytass a társaddal a hétköznapi, operatív társalgáson kívül.

Egy alacsonyabb végzettségű társsal egy ponton túl nem tudnék beszélgetni, nem tudna belépni a világomba, mert egyrészt nyelvtudás híján nem értené azokat a könyveket, amiket olvasok, még egy párizsi hosszúhétvége is más lenne, nem birtokolja azokat a kulturális kódokat, ami miatt Párizs hasonló élmény lenne neki, mint nekem... Másrészt a műveltségbeli hátrány miatt lehet nem is érdekelné, hogy olykor magasirodalomról, társadalomfilozófiáról és esztétikai kérdésekről beszélgessünk.

Én viszont ezt igénylem, és nem azért, mert okostóni vagyok vagy diplomahalmozó, hanem mert a sok tanulás nyitott, kíváncsi elmévé tett, és szeretem, ha erős intellektusú a társam, így vagyunk egálban.

2019. júl. 20. 10:10
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezek se személyiség jegyek, se készségek.

Inkább bölcsességben, személyiség alakjában, meg ilyen apró dolgokban, mint okosság.

2019. júl. 20. 10:10
 15/32 anonim ***** válasza:
51%
13-as bár nő vagyok, de ugyanezt gondolom én is. Igazából nem a diploma a fontos, hanem az egy szocializációs közeg, nem csak tudást szerzel hanem ad egy plusz életszemléletet. Nekem diplomás párom volt, illetve barátaim vannak, de van jó ismerősöm nem diplomás is. Teljesen másképp gondolkozunk és másképp látjuk az élet dolgait, illetve másképp állunk hozzá a munkához mondjuk ha a karrierépítésről van szó. Nekem fontos lenne, hogy diplomás legyen a párom mert hosszú távon vele lenne hasonló életcélunk, terveink.
2019. júl. 20. 10:48
 16/32 anonim ***** válasza:
59%

"Egy alacsonyabb végzettségű társsal egy ponton túl nem tudnék beszélgetni, nem tudna belépni a világomba, mert egyrészt nyelvtudás híján nem értené azokat a könyveket, amiket olvasok, még egy párizsi hosszúhétvége is más lenne, nem birtokolja azokat a kulturális kódokat, ami miatt Párizs hasonló élmény lenne neki, mint nekem..."

Most nem azért, de ez pl. egy mérnökre vagy egy szoftverfejlesztőre is érvényes lenne. Az ő esetükben is zavarna, hogy nem értenék Párizs szellemiségét, vagy ott a diploma (és a fizetés) kompenzálná a hiányt? :D

2019. júl. 20. 10:51
 17/32 anonim ***** válasza:
7%
#13 egyetemet végezni szimplán azt jelenti, hogy az illető tud magolni, és van kitartása megannyi, az életben használhatatlan tudást, ami a papír megszerzésének nehezítésére szolgál (ne inflálódjon), valamint mert a fejpénz, állami támogatás időre jár, nem papírmennyiségre.
2019. júl. 20. 11:27
 18/32 anonim ***** válasza:
82%

# 16 nem érted a lényeget!

Nem a képzési terület számít, hogy ki mit végzet, hanem az a kulturális tőke, erőforrás amit az egyetemi évek alatt az ember megszerez, ami kumulálódik.

A közös nevező az a szocializációs-kulturális közeg aminek a lépcsőfokait minden magasabb végzettségű egyén végigjárja a diplomáig, ezért akkor is egy nyelven beszélünk, ha más-más területen szereztünk diplomát.

Az én párom amúgy programozó és matematikus.

Ugyanannál a cégnél dolgozunk, én szakfordítóként és tolmácsként.

2019. júl. 20. 11:32
 19/32 anonim ***** válasza:
82%
# 18 akkor te soha nem jártál egyetemre, ha azt gondolod, az a mechanikus magolásról és papírszerzésről szól csak.
2019. júl. 20. 11:33
 20/32 anonim ***** válasza:
9%

#20 de, sajnos jártam, életem egyik nagy baklövése volt.

De hát naiv voltam, bár annyira nem, hogy ne röhögtem volna amikor az elejên előadták a propagandaanyagot, hogy milyen szerencsések vagyunk hogy ott tanulhatunk, egy olyan magas szintű intézményben, azt a tömény öntömjénezést.

De a többség láthatóan bevette, ahogy a politikai propagandát is

2019. júl. 20. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!