Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Diplomás nő létemre normális,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás nő létemre normális, h kicsit cikinek érzem, h a párom csak egy recepciós?

Figyelt kérdés

2019. júl. 12. 16:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem gáz, hogy így vélekedsz. Az is egy foglalkozás, amit gondolom teljes mértékben, a tudásához mérten ellát a párod. Nem mindenki született zseninek, ezt figyelembe kellene venni.
2019. júl. 12. 19:55
 32/36 anonim ***** válasza:
10%

Jajjj de szeretem ezt a álhumanizmust. Hát nekem férfi létemre fontos volt, hogy a feleségemnek legyen diplomája! Evés közben jön meg az étvágy, így neki két diplomája is van, és egy sem büfészakról. Nekem is van, eléggé elismert, így mindketten jó munkahelyen dolgozunk, szépen haladunk.

A diplomáról. A diploma nem IQ-t ad, bár a sok álhumánummal megáldott ember utánanézhetne hogy mit is takar az IQ. Egy egyetem "kiseggelése" is rengeteg áldozattal jár, mind az időt, mind az energiát tekintve.

Ha csak ezt nézzük. Emellett ha komolyan csinálja az ember, tudást szerez.

Kicsit uncsi már ez a diploma lenézése, mert hát kétkezi munkából is lehet milliomosnak lenni. Lehet... és?

Meg hogy a diplomások bunkók, de a kétkezi munkások a tutik. Lehet... és. Most akkor általánosítunk?

Nekem azért kellett diplomás társ, mert nekem fontos jellemvonás a kitartás, az hogy ha kell vért izzadjon a céljaiért. Kell, hogy legyen tudása, az is kell hogy értelmes legyen, "iskolázott". Baj?

Majd mindenki szépen eldönti hogy kit választ és miért?

A kérdezőt én simán megértem. Anno én pont fordított helyzetben voltam, és én éreztem cikinek hogy az akkori barátnőm diplomás volt, nekem meg csak egy érettségim volt. Szerelem? Hagyjuk már!

Lépjünk már egy kicsit előre. A szerelem nem más, mint szexuális vonzalom, ami jó esetben viszonzásra kerül. Mindez megfűszerezve egy álomvilággal. Na erre nem lehet jövőt építeni, amit jól alátámaszt az esetek 95%-a. Mert mi lesz a nagy szerelemből? Jaj, hát ez a pasi/nő nem is olyan, mint amilyennek látni akartam... hoppácska.

Ha a kérdezőnél már elillant a rózsaszín köd, akkor miért olyan életellenes a kérdése.

Meg ez az otthagyom az egyetemet, mert hát a szüleimen kell segíteni, meg a macskám terhes, meg halasztok mert a testvérem depressziós lett stb... csak fals dumák. Az van, hogy sokaknak beletört az olyan "eccerű" büfészakba a bicskája, és valami morálisan magasztos indokkal akarják önmaguknak és a környezetüknek megmagyarázni a bizonyítványukat.

Én sosem akartam olyan nőbe szerelmes lenni, aki már az elején problémás valamilyen oknál fogva. Ha meg menet közben jött elő valami, akkor szóvá tettem, és ha nem volt megoldás, akkor szakítás.

Én vissza fordítanám a dolgot: miért van ennyi megcsalás és válás? Pedig ti kis álhumánus kommentelők azt tartjátok hogy hát a szerelem... Először is húzzátok már ki a fejeteket a homokból, és induljatok el felülről. Nézzétek meg a világot, majd a világunk mozgatórúgóit. A Profitot, egy jól működő és megszervezett multi céget. Nézzétek meg a divatot, nézzétek meg a gazdaságpolitikát, a piacgazdaság irányelveit. Nézzétek meg a családokat, az apa, az anya, a gyerek szerepét, majd azt, hogy mindez mennyire is működik vagy nem. Ha nem akkor miért?

Szerelem? Akkor tisztázzuk itt a korosztályokat először? 20-as? 30-as? 40-es? 50-es? Még a 20-asnál aláírom hogy semmi sem számít igazán, mivel ott még erősen érződik a sosem öregszünk meg életérzés? 30-as? Itt már jobb szem előtt tartani a preferenciákat, de még mindig van idő.

40-estől kezdve meg már a saját bőrén érzi az ember a múltbéli döntéseinek a következményeit, így már más szemüvegen keresztül nézi az életet.

Egy ilyen kérdésnél nevetséges olvasni a 20-on vagy akár a 30-as korosztály kommentjeit. Majd 40-en felül kíváncsi lennék a véleményekre, hogy amikor már nem az a fő cél hogy heti 5X szexeljek a "szerelmemmel", vagy hova menjünk utzni. Na majd akkor amikor az ember párja már nem azon az úton jár ahol te, mert valahol félúton vagy lemaradt, vagy más irányba ment.

A kérdező pontosan azt érzi, hogy a párja lemarad, vagy már nem az általa szeretett közös úton halad. Ebbe nem kell belemagyarázni semmit, nem kell az álszent duma, nem kell a diplomát támadni stb. Ha neki ez a téma már aggályos, akkor ez valós.

A válaszom meg az, hogy nem ciki. Mitől lenne az?

2019. júl. 12. 22:59
 33/36 anonim ***** válasza:
76%

Figyelj ez sok esetben ténylegesen nem sokat jelent, mármint amikor diplomás vagy, de a fizetésed olyanszinten vacak h egy jobb helyen lévő takarító jobban keres, akkor max az egódat nyugtathatod, h van egy diplomám. A valós értéke annak a diplomának 0.

Emberek fizetésből élünk hiába van diplomád ha kb csak gyújtósnak jó.

Ha valaki egy vacak szak miatt "ült" ott 4,5 évet az az igazi ökör.

2019. júl. 13. 08:36
 34/36 anonim ***** válasza:

Nem a pénz a lényeg, hanem a saját elvárásaid. Nem a pénzért kell élni, hanem azokért a dolgokért, amik örömet okoznak, amik előrevisznek. Aztán azt veszed észre, hogy azt csinálsz amit szeretsz, és ezzel még pénzt is keresel.

Tévhitek: pénz = szórakozás, egó pumpálás.

Azt csinálsz ami örömet okoz: szórakozás, pénzköltés.

Vagyis ezek nem tévhitek, ezek prosztók, faék egyszerű emberek jelmondatai. Nekem van pénzem, mégsem költök milliókat ruhákra, utazásokra, autókra. Én ezt a pénzt befektetem, dolgoztatom. Tulajdonképpen ha már negyvenes éveimre nem csinálnék mást csak a hobbijaimnak élnék, bőven meglenne a folyamatos anyagi fedezetem. Ami meg a lényeg, élvezem amit csinálok. Ha 300 évig élhetnék is kevés lenne a terveim megvalósításához.

Viszont ez az én életem, másnak elképzelhető hogy az én életvitelem nem tetszene. Sosem vitatkozom mással, mivel a másik életét nem én élem. A lényeg hogy ártsunk egymásnak.

2019. júl. 13. 09:51
 35/36 anonim ***** válasza:
66%
felületes vagy
2019. szept. 1. 21:30
 36/36 anonim ***** válasza:

Nem a diploma a lényeg, de tapasztaltom szerint idővel egyre nagyobb a különbség ha az egyik fél képzettebb és kultúráltabb körökben mozog, a másik meg inkább mondjuk úgy átlagos. Nem arról van szó, hogy egyik vagy másik jobb lenne, csak egyszerűen eltávolodnak egymástól, mert különbözővé válnak. De ez csak akkor igaz ha rendkívül művelt és képzett körökben mozogsz és neked is megvannak a képességeid. Egy recepciós is lehet művelt stb, de általában nem szoktak azok lenni.

Más téma az anyagiak kérdése is. Én nem tudom hibázatni azokat a nőket akik felmérik a helyzetet és problémamentesebb párt választanak. nyilván recepciós fizetésből nehéz lesz lakást venni és felnevelni 2-3 gyereket ha még a szüleit is támogatni kell. Ha ilyenkor képbe kerül egy jól szituált pasi aki emberileg is hozzád illik nem szégyen ha elgondolkozol rajta h váltani kellene...

Vegyük figyelembe h ebben az országban sem a gazdaság sem a társadalom nem olyan fejlett mint pl Dániában, ahol minden szakmát ugyanolyan fontosnak tartanak és meg is fizetnek.

2020. dec. 29. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!