Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 16-17-18 évesek lennétek, vagy e között, és bántalmazó párkapcsolatban élnétek, szólnátok róla a szüleiteknek?
Nem éltek együtt a pasival életvitelszerűen, mindenki a saját szüleivel, otthon, de jártok.
A srác bántalmazó, nem fizikailag, hanem lelkileg, verbálisan.
Mi(k) az oka(i) annak, ha egy lány nem beszél erről a szüleinek? Nem kér segítséget, nem mondja el, mi van.
1. Valami miatt neki így is megéri a kapcsolatban bent lennie. Pl. a fickó nagyon jó az ágyban. Sok férfi ugyanilyen okok miatt visel el egy hisztis, önző libát maga mellett.
2. A szülei ugyanilyen agresszív bántalmazók, tőlük nem várhatna segítséget.
Normális esetben egyébként segítsége sem kéne. Ha nem laknak együtt, egyik találkozáskor egyszerűen szakít a sráccal és hazamegy.
Nem volt jó viszonyom a szüleimmel, szóval nem szóltam volna róla, de a kapcsolatunktól függetlenül, mégis mit tudnak csinálni? Rendőrségre hiába mennek, amíg a lányuk önszántából találkozgat a fiúval, addig semmit se tudnak kezdeni a helyzettel, főleg hogy csak lelki bántalmazásról van szó. Mondhatnák a lányuknak, hogy "édes lányom, legyen eszed", de annak se sok értelme van, nyilván ha már annyira zavarja a dolog, hogy a szüleinek beszél erről, de még nem szakított a fiúval, akkor ott ez sem segít. A srác szüleivel is felesleges beszélni, ők se biztos, hogy többet tudnának tenni. A felnőtt, vagy legalábbis felnőtté válás küszöbén lévő lányukat korlátozni meg enyhén szólva is kontraproduktív lenne - valamilyen problémával segítségért fordul hozzájuk a gyerek, ők eltiltják mindenféle szociális kapcsolattól, mint megoldás, szerinted mikor menne legközelebb segítségért?
Szóval nem tudom, nekem ha jó viszonyom is lett volna a szüleimmel, se szóltam volna ilyesmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!