Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó ötlet így hozzá menni?
23 éves vagyok. Angliában tanulok cserediák ként egy kisebb egyetemen. Ott ismertem meg a páromat aki Szaúd Arábiai bár a szülei Jemenből származnak és teljes mértékben muszlimok és a fiúkat is a hit elvei szerint nevelték fel . Két éve vagyunk együtt eddig ez a leghosszabb kapcsolatom.Eddig úgy teljesen normális volt velem.Teljesen ig viselkedett velem mint az európai keresztény férfiak nagy része szokott a nőkkel.Nem nyomot el es természetesen saját akaratom is volt .Ket hónapja meg kérte a kezem termeszetesen igent mondtam mert szeretetem.
Miután gyűrűt hízott az ujjamra teljesen máshogy kezdett el velem viselkedni . Ez legelőször abban nyilvánult meg hogy ami eddig nem zavarta tehát hogy rendszeresen tartottam a kapcsolatot a férfi barátaimmal a legjobb barátom is férfi vele hetente háromszor szoktam beszélgetni telefonon.Az eljegyzés előtt nem igazán okozott neki problémát de mostmár odáig jutottam hogy bárkinek is aki ellenkező nemű nem vehetem fel a telefont a saját apámmal is csak a jelenlétében beszélhetek ha ez nem így van akkor féltékenységi rohamot kap és én vagyok mindenféle mocsokra sarki k. Ezzel kezdődött az egész történet.Párom teljesen más oldalát ismertem meg az elmúlt két hónapban.
Mielőtt a jegyese nem lettem minden barátját ismertem és természetesen beszélgetem is velük természetesen az ő jelenlétében most pedig meg csak egy szobában sem lehetek ha másik férfi tartózkodik vele a lakásunk napaliában.Mostanában teljesen másképpen beszél velem eddig meghallgata a véleményem most már minden egyes alkalommal amikor mondani akarok neki valamit csak le szól vagy egyszerűen ki nevet.
Teljesen le kellett cserélnem a ruha társam mert szerinte nem megfelelőenöltözködöm és ki teszem mindene ami nem így van és az ő felesége nem nézhet ki így csak mert hordok térd felé erő szoknyát és trikót. Minden egyes alkalommal amikor el megyek otthonról iskolába vagy a barátaimmal vagyok jönni velem vagy meg szabja időre hogy mikor jövök haza és óránként hívnom kell különben utánam jön úgy hogy le követi a telefonom és jelenetet rendez.Ha el megyek otthonról akkor ellenőrzi milyen ruhàt veszek fel és ha akár csak a bokám is kint van akkor vissza küld át öltözni.
Már egy ideje be akar mutatni a szüleinek és haza akar vinni hozájuk de én ettől egy kicsit felek a fent említett dolgok miatt is mi van ha nem enged majd haza jönni.
Szeretem meg minden ahogy azt is tudom hogy ő is szeret engem de nem vagyok benne biztos hogy tényleg hozzá kéne mennem.
Az utóbbi időbe a fejébe vette hogy fel vehetném a muszlim vallást de csak csupán a formaság kedvéért hogy a szülei és a családja el fogadjanak. Mi lesz a következő rá kényszerít hogy csadort hordják vagy hijabot ?? Volt már olyanra példa hogy ha vele mentem az utcán akkor kendőt kellet kötnöm a fejemre vagy elenkező esetben még az út másik felére is át ment mintha nem is ismerne.
Minden egyes nap ki mondja hogy szeret de közben pedig így viselkedik velem.
Fizikailag meg sosem bántalmazott tehát nem vert meg de már sokszor volt hogy meg fenyegetett amikor úgy vélte hogy szerinte útszéli módjára viselkedem pedig egyátalán nem ez történt.Bárki rám néz vagy hozzàm szól akkor úgy viselkedik az illetővel mint valami pazichopata.
Szerintetek jó ötlet hogy hozzá megyek vagy a házasságnak csak rosszab lesz vagy abba marad ez az egész túlzott féltés amit csinál ?
Azért is írom ide ki a kérdésem mert itt névtelen tudok maradni és meg talán hasznos válaszokat is kapok annelkül hogy kiderülne hogy ki teregetem az életemet.
Akinek esetleg van Arab férje vagy már jegyben jár vele kérem segítsen.Minden arab férfi így viselkedik ?!Ha hozzá megyek van ki út a helyzetből ha továbbra sem változik semmi vagy egyre csak rosszabb lesz minden ??
Kérlek segítsetek!!!!!
Tegnap le ültem vele beszélgetni és el mondtam neki hogy én mit szeretnék ebben a kapcsolatban és mit várok el tőle és mi az amit nem fogok el tűrni és mi az ami oké és ő is szinten fel váltotta az ő el várásait.
Szóval megbeszéltük mindent és kompromisszumot kötöttünk.Igérettet tett hogy be fogja fejezni ezt a viselkesést ha be tartom tolat az egyszerű dolgokat amiket el vár tőlem és igyekszik teljesíteni amiket én várok el vele szemben.
Csak pár dolgot kell teljesítenek ami nem is olyan rossz pl főzök mosol takarítók cserébe nem kell majd dolgoznom. Hordanom kell csadort persze nem kötelező csak el várja tőlem és csak az utcán. Szerintem az is el fogadható hogy nem lehetnek férfi vendégeim ha nincs úton és nélküle nem mehetek úgy a barátomhoz ha a párja othon van.
Egyébként ha ezeket be tartom azt csinálok amit akarok.
A túlzott féltékenységet is meg beszéltük és megígérte hogy abba hagyja.Arra jutottunk hogy nem kell fel hívnom ha el megyek valahova orànként csak egyszer hogy mikor megyek és mikor jövök.
A telefon kérdés is meg oldódott azt is fel vehetem bárkinek tegnap egy órát beszélgetem a fiú barátommal és nem szólt egy szót se.
A ruha társam kérdése is meg oldódott úgy öltözködik ahogyan akarok csak egy kérése volt hogy ne hordja ki vágot ruhákat és nagyon mini szoknyát. Meg ígérte hogy a telefonom lekövetését is be fogja fejezni .
És ehez csak anyi kellet hogy le ültettem és kész ténylek elé állítottam hogy el hagyom ha ezeket nem fejezi be . Le vettem a gyűrűt Letettem az asztalra és választás elé állítottam hogy vagy be fejezi vagy viheti a gyűrűt és költözhet.
Úgy néz ki meg fog oldódi a helyzet bár nem tudom menyire hihetem le neki ezeket az ígéreteket.
Arra a döntésre jutottam adok egy esélyt ennek a házaságbak a fent említett ígéretek fejében ha egyet is meg szeg elválok.
Én végtelenül naivan szerelmesnek látlak, a leírtak alapján teljesen biztos, hogy nem mennék bele egy ilyen házasságba.
Természetes, hogyha választás elé állítod, akkor meghúzza magát. Az esküvőig. Utána a tulajdona leszel és vissza fognak térni ezek a szokások.
Őszintén kívánom, hogy 5 év múlva ne sírva írj a válás topikban, de tényleg. Sok boldogságot nektek!
Amint a felesége leszel és gyerekeitek lesznek minden meg fog változni.
Bocsi, de te hülye vagy? Nem vagy muszlim és felveszed a kendöt?
Én muszlimként nem hordtam kendőt az ex férjem kedvéért sem. Az hogy megengedte, hogy most beszélj a barátoddal 1 órát, házasság után elfelejtheted. Később ez a féltékeny arab férfi nem fogja engedni, ezt most borítékolhatod.
A vicc az, hogy az exférjem még a az ex szeretőjének a blúzát huzogatta, mert nem bírják elviselni, hogy más férfi a feleségük/barátnőjük/szeretőjük fenekét nézegesse.
Én azt hiszem itt le is állok a válaszaimmal. Úgyis tudom, hozzámész, mert ez a vágyad. De utána már a vágyaidat nem élheted ki. Az ő életét és az ő családja életét fogod élni és ha netalán 40-50 évesen újra akar majd házasodni akkor vered a fejedet a falba, mert úgy látom, hogy már most is alárendelődsz ebben a kapcsolatban. Legalább menj el dolgozni és ne szolgáltasd ki magad teljesen.
Ok. Én leírtam a fontos dolgokat, nem fogom koptani az ujjaimat. Ez az oldal arra jó, hogy kérdéseket feltegyenek az emberek, aztán nem hallgatják meg. A te életed, a te károdon kell tanulj. De tudom most azt hiszed, veled másképpen fog történni. Miattad megváltozik.
Én teljes mértékben hiszek neki hogy meg fog változni és nem fogja ezt csinálni mint eddig hiszen akkor nem megyek hozzá mert meg van egy évünk az esküvőig.Tudom hogy szeret .
Igen nem vagyok muszlim de ha majd egyszer azt szeretné szívesen fel veszem a vallását.
Igen fel vettem a kendőt de csadort meg soha nem hordtam az ő kedvéért eddig csak eg egy egyszerű sálat tekertem a fejem köré hogy meg nyugodjon és ne hisztizzen. Nem értem ettől miért is lennék hülye ? Szerintem minden házasságban és kapcsolatban kell kompromisszumot kötni.Az én részemről ez volt az a kompromisszum mert szeretem és neki bármit meg tesze.
Szerintem csak magához akar láncolni, és nem fog megváltozni. Most látszik rajta, hogy nem érdekli, amit te szeretnél, csak most lapít.
Remélem nem lesz igazam, de sajna erre több esélyt látok.
Kezdem azt hinni, hogy troll kérdés.
Eléggé ellentmondásos a "hordanom kell csadort" majd "úgy öltözök ahogy akarok". A csador az egész testet elfedő fekete öltözet. Most ez alá teljen mindegy, hogy mit veszel. Vagy otthon mosogatás közben lehetsz abban amiben akarsz? Vagy csak nem tudod mi a különbség, ami furcsa, ha 2 éve muszlim párod van.
Egyébként hol van a kompromisszum? Mert ez nem az.
Aztán ott van, hogy elvileg cserediák vagy. Októberben kezdődik a tanítás. Ha egy hónap alatt összejöttél vele, az még így is másfél éves kapcsolat és nem kettő. Plusz melyik egyetemnek van ilyen hosszú cserediákprogramja?
Ha ennyire szereted a szakod, hogy külföldre menj cserediákként, akkor hogy lehet, hogy ennyire örülsz annak, hogy nem kell dolgoznod az állom szakmádban?
Hogyan tudja lekövetni a telefonod? Vagy ő vette a telefont is és nála van az előfizetés? Ebben az esetben hol vannak a szüleid? Ha évekig tudnak neked külföldön fizetni szállást és minden mást, akkor egy telefonra biztos futja. Dolgozni ha esetleg részmunkaidőben dolgozol is akkor az Angliai minimálbér ért, ami korosztályonként eltér. Azaz annyi pénzt kereshetsz maximum ami kajára elég meg néha ruhát venni.
Aztán ott van még a jegyesség, amit náluk nem egy éves várakozás követ az esküvőre. Köves gyűrűt sem nagyon vesznek pont ezért. Karikagyűt meg azért nem, mert a muszlim férfiak nem hordhatnak arany ékszert.
Szerintem is sok az ellentmondás. Annyira jól ismerem az arab mentalitást, de még nem hallottam olyat, hogy kendőt kell tegyen a menyasszony, aki nem is muszlim még. Ezeket házasság utánra tartogatják. Felmérik mennyire vagy jól irányítható. Még arab-arab közötti jegyességeket is felbontanak, akár esküvő előtti nap, ha a lánynak vagy a fiúnak kétségei vannak vagy túl nagyok valamelyik félnek az elvárásai. Még az arab lányok sem annyira teljesítenek minden kívánságát a férfinek, mint ahogy te meg akarsz felelni neki.
De te leszel az első magyar nő aki megváltoztazja az arab férfit.
Egy nagyon nagy piros zászló van a fejed fölött, de te mész a fejed után. Ha ő házasságon kívül szexel veled, és elvárja, hogy te takard be magad, ne lepődj meg, ha később sem tart be minden iszlám szabályt.
Igen ez az én hibán rosszul írtam le a kérdésekben cserediak kent tanultam már befejeztem az egyetemet illetve nem ment így abba hagytam viszont kint elek Angliában.
Nem értem mi az elemtmodásos sose kellet csadort hordanom az csak egy szimpla kérdés volt ahogyan a fel tett kérdésekben is le írtam hogy talàn ez lesz a következő dolog amire rá kényszerít.Egy egyszerű sálat kellet hordanom a nyakam körül ha ki mentem az utcára de mivel tegnap kész tények elé állítottam ha nem fejezi be t a viselkedését akkor el hagyom az volt a leg első dolog ami zavart és el is mondtam neki hogy nem akarok sálat hordani főleg nyáron így abban egyeztünk meg hogy ettől is el tekint cserébe ha nem öltözők k...san.
Akkor másfél év mindegy .
iPhoneom van és sajnos az le követhető nagyon egyszerű módon még akkor is ha ki van kapcsolva. Igen ő vette nekem a telefonom ajándék volt ez egy éves évfordulonkra.
A szüleim Magyarországon vannak tobábbra is. Meg tudnàk fizetni a drága telefont de teljesen értelmetlennek tartottam hogy vegyenek nekem egy telefont arról pedig nem tudtam hogy a párom vesz egyet nekem ajándékot pedig nem illik vissza utasítani .
Szerintem ez igen is kompromisszum mert elfogadom az ő feltételeit ő is az enyém élet ez ilyen egyszerű.
Nem mondtam hogy örülök neki hogy nem kell dolgoznom csupán ez is hozzá tartozik párom feltételeihez hogy jobban örülne neki ha inkább othon lennék és háztartást vezetnék.
Igen ezt tudom hogy nem hordanak a muszlimok ékszereket ezért is nem lesz gyúrunk az esküvő után illetve ha lesz is nem fogja hordani és az eljegyzés gyűrűk se arany hanem ezüst pont ezért.
Lehet hogy hülyén hangzik és hihetetlenül de más fél év alatt vagy kettő kinek hogy tetszik meg nem feküdt le velem pontosan azért mert nekik házaságon kívül nem szabad . Inkább mondhatnám úgy hogy csak ismerkedtünk két évig de eközben együtt laktunk és én a pároknak tekintettel és szerintem ő is engem de ugye náluk nincsen klasszikus járás.😀 Mivel ismerem a muszlim szokásokat ezért nem tudom mit szedett meg vagy nem de szerintem semmit.
Igazából nem töltik ki teljes egy évre az esküvőt egy vagy fel év attól függ fel év múlva hol leszünk.
Úgy gondolom hogy képes leszek alkalmazkodni hozzà és a felesége leszek. Ahoz sem ő ragaszkodik hogy fel vegyem a muszlim vallást hanem én szeretném többször el is mondta hogy nem kötelez rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!