Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vezessem rá a páromat arra, hogy szeretném, hogy mostmár miattunk is tegyen félre pénzt?
Lehet furán hangzik a kérdés, de a párom mindenre költ, ha szüksége van valamire megveszi. Viszont múltkor lógtam neki 5000 ft-al, amit két napig hallgattam, hogy ne felejtsük el, hogy adjam vissza. Borzasztó rosszul esett, mert volt már hogy ő egy huszassal lógott, én meg mondtam neki, hogy majd visszaadja máshogy, pl ő vesz egy darabig kaját. Ő meg egy 5000 ft-on rugózott.
Ezen kívül ő még sose rakott félre pénzt arra, hogy el tudjunk utazni valahova, sőt gyakorlatilag arra se, hogy egyszer majd össze tudjunk költözni.
Már egyszer volt erről szó: elmondta, hogy neki mindig volt pénze, és sose kellett azzal foglalkoznia, hogy mi lesz ha egyszer nem lesz, és régen is mindig mindent megkapott.
De nem lesz ez mindig így. Valahol azt érzem, sose gondol a jövőre, csak a jelenre. Nem mondom, hogy sose áldoz rám, csak azt érzem, más dolgokra sokkal többet. Lehet ezt ő fel sem fogja, hisz korábban is volt már, hogy olyan dolgokat beszéltünk meg, amiről sose gondolta volna, hogy bántani fog, és miután megbeszéltük, megértette, és változtatott.
Ez is egy ilyen dolog lesz, de nem tudom hogyan tálaljam úgy, hogy ne bántsam meg, de mégis átérezze mit érzek. A pénz dolog egyébként is nagy vitaforrás más kapcsolatokban is, félek, hogy nálunk is konfliktus forrás lesz, még ennél jobban is.
Kérlek segítsetek. :(
A leírásban leírtam, hogy nem élünk együtt: "sőt gyakorlatilag arra se, hogy egyszer majd össze tudjunk költözni."
Kérlek olvassátok el az egész szöveget...
Jól van, akkor meg lehet próbálni megbeszélni.
1. dolog: tegyen félre havi 50 vagy 100 ezret.
Lekötött bankszámlán, takarékszámlán, stb. - a lényeg az, hogy ne tudja csak úgy kivenni.
Esetleg ezt beállíthatja a automatikusra is, ha amúgy is mindig van pénz a számláján.
Beszéld meg vele.
A volt párom tökéletesen megtestesítette azt amit a saját párodról írtál. Annyi különbséggel, hogy költözéskor azért segített mindent felesben megvenni, de ő is betartatta velem, hogy mindent felesben és az aprópénzt is visszakérte tőlem ha kicsit is többet vásárolt mint én. Úgy költöztünk be, hogy gyakorlatilag asztalon meg egy ágyon kívül semmi nem volt. Mondtam neki, hogy kezdjünk félre rakni hogy legalább ruhásszekrény legyen. Akkor már láttam, hogy költözés után semmi nem érdekelte csak a bulizás, meg kitalálta hogy neki évente külföldre kell menni nyaralni. Aztán meggyőztem, hogy legalább 20 ezret rakjunk együtt félre, de a saját részét visszakérte hó végén, mert neki kellett a kocsmázásra. De persze volt hitele is. Sok más mellett, de ez hozzállása miatt is dobtam végül.
Kérdező, a párod pénzhez való hozzáállása nem fog megváltozni, ha csak a sarkadra nem állsz és választás elé nem állítod.
Egyébként akkor annyi voltam mint te és akkor azt gondoltam hogy fiatal vagyok ahhoz hogy olyannal éljem le az életem aki önző módon magára költi a pénzt meg buli után 2 nap múlva jön haza. Nem bántam meg a döntésemet.
29/n
Komolyan én vagyok a bolond, hogy ide írok. Megszokhattam már, hogy gyakorin ahelyett, hogy beszélne a párjával, a felmerülő problémánál azonnal szakít.
Még egyszer mondom: Nem arra kértem tanácsot, hogy szakítsak vagy se, hanem arra, hogy hogyan üljek le vele beszélni.
Nem érdekel mások szerint megéri-e vagy sem. Én azt kérdeztem, hogy hogyan beszéljek erről vele.
Köszönöm azoknak akik a kérdésre válaszoltak.
Mivel nem éltek együtt, még nem a párod.
Tehát, az ő pénzéhez semmi közöd. De, ha te egy közös jövőben gondolkodó, akkor egy alkalommal, mond el neki, hogy te miként képzelnéd a közös életet vele. Pl:közös kassza, vagy másként.. S itt térj ki, hogy szerinted most van alkalma, egy kicsit félre tennie. Amit te a helyében, meg is tennél. Valahogy így képzelem el.
Szerintem ez csak akkor fog működni, ha ő is meg te is együtt tudtok működni. Leszállt már a rózsaszín köd egy kapcsolatban már az anyagiakat is kell nézni meg azt, hogy két pár mennyire tudja ezt intelligensen, korrekten megbeszélni.
Kérdező, hiába akadsz ki olyan kommenteken miszerint, "ha nem működik ez a része, szakíts vele",mert szerintem ezt azért gondolják így, mert úgy látják a barátod egyelőre nagyon rugalmatlan ilyen téren, egyáltalán nem érdekli a te igényeid.
Ha valakit eléggé szeretek akkor megpróbálok megoldást találni és nem gyötröm a páromat, hogy az meg kétségbeesett kérdést fogalmazzon meg itt a Gyakori-n. Ezen a részén is el lehet gondolkodni.
Amúgy meg teljesen egyértelmű, hogy nem akar veled összeköltözni. Nem tudom hogy hány éves meg, hogy otthon lakik-e mert az nem derült ki, de neki most baromira kényelmes ott ahol van, és nem akar ő ebből kiszakadni még egy jó darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!