Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagynád a párod, ha nyíltan kijelentené, hogy neki a munka az első?
Suliba jár a barátom, de nyaranta dolgozik egy cégnél + gyakorlata van + otthoni autószerelő műhelybe is néha besegítt. Ez eddig nem is zavarna, de multkor kijelentette, hogy neki a munka az első és ha ezt nem bírom megérteni, akkor felejtsem el. Nem is érdekelne, hogy dolgozik,mert legalább van pénze, stb. csak amikor megvan beszélve, hogy 7-re jön és akkor 8kor felhív, hogy bocs nem végeztem, az már kiakasztó.De nem csak 1-2 alkalommal, szinte mindennap ez van. Multkor is megvolt beszélve, hogy együtt leszünk vasárnap egész nap, pihizünk, ilyesmik, erre 4kor felhívja a nyári melós főnőke, hogy mégis menyjen azonnal,mert a Lord-ot (ők zenéltek, a barátomék csinálják a fényt, hangot meg a színpadot) meg kell csinálnia, ő meg se szó se beszéd ugrott, hogy ő megy dolgozin, annyit közölt, hogy "majd valakinek szólok, hogy vigyen haza", holott mondhatta volna azt, hogy nem megyek,mert más programom van, és nem akkor kell felhívni mikor indulni kell, hanem legalább előtte 1 nappal, vagy délelőtt. Szóval elhagynátok a párotok, ha ilyen lenne?
Amúgy nem élünk együtt, otthoni családi kasszába nem kell neki semmit adnia, se mást se kell fizetnie.
Ő 19 én 16.
Még nagyon fiatalok vagytok, előttetek az élet. Normális esetben az ember azért dolgozik, hogy el tudja tartani a családját, és a munka azért van, mert dolgozni mindenkinek kell. Az baj, ha felcserélődnek az értékek, és a munka fontosabbá válik, mint a család. Főleg így, hogy ennyire fiatal vagy, nem hiszem, hogy kénytelen lennél olyan kompromisszumba belemenni, amiben nem érzed jól magad.
Szerintem ülj le beszélgetni a barátoddal, mondd el neki, hogy számodra ez így nem jó. Ha nem hajlandó figyelembe venni azt, hogy te mit szeretnél, akkor pedig lépj bátran!
Majd felnőssz Te is, és akkor belátod, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy Te elképzeled. Lehet nemet mondani a főnöknek, csak legközelebb mást hív. Ebből a nyári munkából neki még lehet állandó munka is, nyilván erre hajt. Hiába nem kell hazaadni a pénzt, attól még spórolhat, vagy érezheti magát kínosan, ha a szülein élősködik, velük vetet meg mindent. Gondolom amikor Téged elvisz valahova vagy vesz neked valamit, akkor nem reklamálsz. Szerinted azt miből fizeti. Vagy a szüleitől kellene pénzt kérni erre?
Te még éretlen vagy ehhez a kapcsolathoz, ezt előbb utóbb a barátod is belátja majd.
Nekem úgy tűnik,hogy a barátod már 19 évesen is egy felelősségteljes ember,tudja,hogy munkából lehet megélni.
Ha Te ezt nem tudod megérteni,akkor te vagy egy elkényeztetett csitri,aki azt hiszi ingyen terem a babér.
Nem ezzel akar foglalkozni később, mert még 2 év van a szakmáig onnan pedig egyetemre szeretne menni. Ez hülyeség, hogy nem hívják többet, mert most hétköznap is mennie kellett volna Pécsre, de lemondta mert hétköznap van a gyakorlata és ugyanúgy hívták hétvégére dolgozni. Amúgy is suliba jár még, ez csak amolyan nyári szakma. Amúgy nem gyűjt semmire, mert arról tudnék, meg mindene megvan, szóval nem is kell neki gyűjtenie. (gondolok itt autóra, laptopra, kaja, tető a feje fölé, stb.)
De azért köszönöm a válaszokat.
És amikor nem volt nyári munka csak a suli? akkor hogy viszonyult hozzád ?amikor több ideje volt akkor veled törődött? és ha együtt vagytok akkor milyen veled ?
Nézd én azért hagytam el az exem,mert 4 év alatt egy rohadt munkát nem keresett magának én meg lány létemre dolgoztam és elegem lett, hogy ha elmentünk vhova nekem kellett fizetni !
Ja és nem 19 éves volt, hanem egy 10essel több !
Nem vagyok rá büszke, hogy ennyi ideig bírtam mellette, de mindig bíztam benne, hogy talán megjön az esze !
az hogy ő már 19 évesen dolgozik és ha nem is a pénzért, örülj neki, az ilyen fiúknak más legalább a hozzáállássa az élethez, van célja, felellősségteljes ember lesz belőle !
Ha bunkó és tiszteletlen veled akkor beszéld meg vele, hogy ez így neked nem jó , de abból amit leírtál én nem látok semmi bunkó dolgot, abban igazad van, hogy szólhatna hamarabb, de tudod erre a pasikat rá kell vezetni, hozzá kell szokatni és ennyi ! :)
Te ezt várod el, hogy tudj tervezni kettőtökkel kapcsolatban és tartsa tiszteletben , mert ez neked nem jó így ennyi !
Vállalj te is vmi nyári munkát és az leköti a figyelmedet, nem fogsz ezen agyalni egész nap !
Ha nem nem megy akkor lépj !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!