Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek se normális ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek se normális ha egy nő nem csinál semmit csak mert van egy kisgyereke?

Figyelt kérdés
Mióta megvan a kisfiúnk a párom szinte semmit se csinál. Én dolgozok majd miután hazaérek is megyek a házhoz amit télen vettünk, újitom fel, hogy minnél előbb beköltözhessünk. Másfél éves a kisfiúnk és egyre durvább a helyzet. Arra fogja, hogy még ébred éjszaka a gyerek és ez miatt mennyire fáradt. Szinte sose főz. Rendel, vagy az anyja hoz ebédet. Már egy hónapja biztos, hogy nem is porszivózott semmi. Tegnap mikor hazajöttem is csak feküdt és nézte a tvt. Ràszóltam, hogy valamit már csinàlhatna erre elkezdett sírni, hogy majd megtudnàm milyen egész nap egy kisgyerekkel. Tudom, de most akkor már mindent én csináljak még otthon is? Ti ezt hogy látjátok? Álmodni se merek már arról, hogy néha meleg étel várjon munka után, pedig jól esne.

2019. máj. 12. 13:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
38%
Nem egyszerű helyzet. Nálunk is kb ugyanez a helyzet de én megcsinalom a házimunkát és napi szinten főzök is. (nagyon ritka mikor nem) DE! Az biztos hogy nagyon megterhelő! Nekem 8 hónapos kislányom van most kezdett mászni, felállni és nagyon sokszor van hogy épp eldobom a fakanalat vagy a porszívót mert épp beverte a fejét és ordít. Segítség semmi. Alig ismerek valakit, anyum 70km-re,anyóssal egy városban de le se sz.r. Szóval tényleg nehéz, de nem lehetetlen.
2019. máj. 12. 17:11
 22/26 anonim ***** válasza:
19%
Ne zabálj már este meleget, dagadt disznó leszel.
2019. máj. 12. 17:12
 23/26 anonim ***** válasza:
36%

De #aszottul unom már ezt a sok depis anyukát...mindenki szülés utáni depiben szenved, úgy látom mára ez lett a divat.. én a 40. Héten vesztettem el a gyermekemet, tudnék mesélni a sok depikés anyukának, h milyen az igazi depresszió...

Kérdező, bocsánat az offért! Csapj az asztalra és mond meg neki, h szedje össze magát. Nehogy már belehaljon csak a gyereknevelésbe. Minimális házimunkára azért futhatná az erejéből!

2019. máj. 12. 17:38
 24/26 anonim ***** válasza:
32%

Én is rohadt fáradt voltam, mert négyóranként kellett kelnem. Sokszor ülve elaludtam a vécén. :D

De amikor tudtam aludtam pár órát, aztán belehúztam és megcsináltam a dolgokat.

Kertes házban lakunk, nem vagyok egy csodanő, de le tudtam nyírni a füvet (a gyerek elalszik kint a friss levegőn), megmetszettem a fákat, tudtam főzni (max 1 óra, Úristen!) és nem teknőben kellett mosnom, a mosógépbe fél perc berakni a ruhákat és max 2 perc kiteregetni.

A gáz/sütő mellett sem kell feltétlenül ott állni.

És nem, nem várta el a férjem, sokszor mondta, hogy hagyjam mert ma főz ő valamit hogy pihenjek. Ahogy mondta is, hogy a házimunkába is besegít. De úgy voltam vele, hogy ha már itthon vagyok akkor nem növesztem a valagam a tv előtt zsíros hajjal, hanem megcsinálom amit meg tudok.

A gyerek meg nem lóg 0-24 az emberen, alszik, eszik és pár órát fent van, amikor lehet vele játszani. De be is lehet vonno a dolgokba, az enyémnek pl. tök nagy buli volt az, hogy bepakolhatta a mosógépet és megnyomhatta a gombot.

Szóval nem, nem normális ez a sok jó dolgában depizős anyuka. Nem pszichológus kéne neki, hanem egy alapos elbeszélgetés.

Az meg a másik fele, hogy egy házzal sokkal több meló lesz mint egy panellal...

2019. máj. 12. 17:48
 25/26 anonim ***** válasza:
56%
Kedves kérdező! Kaptál hideget-meleget, én ehhez nem szólok hozzá, mert még nincs gyerekem, viszont egy tanácsot adnék. Ahelyett hogy leszúrnád (lásd be, az úgysem használ semmit), inkább próbálkozz a másik oldalról. Írtad hogy folyton panaszkodik, hogy ki akar mozdulni. Szerintem ilyenkor őszintén (de ne dühösen) mondd meg neki, hogy te egész héten dolgozol, és munka után még a házon is kell dolgozni és emellett mostanában a házimunka is rád marad, egyszerűen nincs energiád elmenni most, hogy magadra maradtál a tennivalókkal. Talán, ez majd rádöbbenti, hogy változtatni kellene.
2019. máj. 12. 18:47
 26/26 anonim ***** válasza:
69%

19-es vagyok. Már nem vagyok depiző anyuka és igen, engem bizony sokkolt az első félév, akár ciki ezt valaki szerint beismerni, akár nem. Ez nem jelenti azt, hogy csak a tv előtt tespedtem a baba mellett, sőt. Erőmön felül próbáltam tökéletesen teljesíteni az otthoni és a baba körüli feladatokat, teendőket is, de túl sok elvárást támasztottam magam elé és nyilvánvalóan nem tudtam annyira megfelelni saját magamnak, mint korábban, ami összetört. Ezen felül hozzájött a felelősségérzet, a bizonytalanság, a fáradtság is, ami mind-mind csak erősíti a negatív érzéseket. Imádtam és a mai napig imádom a gyerekünket, de ha nincs mögöttem megfelelő támogatás, akkor lehet sosem mászok ki abból a gödörből.

Rengeteget segített a felismerés, hogy másnak sem könnyebb, át kell formálnom a gondolkozásomat. Ha a kérdező támogatja, biztatja a párját, megpróbálja kimozdítani valahogy a gödörből, sokkal jobb eredményt érhet el, mint azzal, hogy csak piszkálja mindenért és én ezt szerencsére, vagy sem saját tapasztalatból mondom. Én a helyében a pozitív megerősítésekkel próbálnám formálni, nem a romboló kritikával, amitől csak mégrosszabb lesz és tönkre fog menni a kapcsolatuk.

Egyébként általános hozzáállás a depresszióhoz (legyen az szülés utáni, vagy bármilyen), hogy kéne neki egy alapos beszélgetés, vagy fejmosás és akkor majd megtudja... Valahol én is így álltam hozzá, amíg nem kerültem ebbe a helyzetbe. Soha az életben nem gondoltam, hogy velem ez megtörténhet, annyira tudatosan éltem mindig is az életemet és tudatosan is másztam ki a gödörből, de segítséggel. Aki nem ismeri fel, hogy pszichés problémái lehetnek, annak ez nem megy ilyen egyszerűen és nem szabad elítélni. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek megvan a maga baja.

2019. máj. 13. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!