Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Anyagi felelőtlenség. Szakítóo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyagi felelőtlenség. Szakítóok lenne?

Figyelt kérdés

Együttélés, nem egészen közös kassza (külön számlája van mindenkinek), de végül is közösen költenek.

Az egyik fél - a másik tudta nélkül - hitelt vesz fel. Nem baromsàgokra, hanem közös dolgokra (pl tönkrement háztartási cucc, vagy hogy a korábbról hozott külön hiteleket kirendezzék és akkor így marad egy, alacsonyabb részlettel, szóval mindegy mi, de a közös élet miatt), de a lényeg az, hogy nem szól, csak utólag.

Hogy reagálnátok? Szakítóok?

2019. ápr. 21. 10:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem szakítóok de leülnék vele egy komoly beszélgetésre.
2019. ápr. 21. 10:11
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
A saját nevére veszi fel? Az ő dolga, de nekem olyan ember, aki bármire is hitelt vesz fel nem kellene. Nem az én kategóriám.
2019. ápr. 21. 10:17
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Tehát hozott egy gazdaságilag kedvező, felelősségteljes döntést.

Mindenképpen leülnék vele beszélgetni, de nem azért, mert hozott a saját hatáskörén belül egy értelmes döntést, hanem azért, mert ha már a közös életünket tervezzük, akkor szeretném, ha meg tudnánk beszélni egymás dolgait.

2019. ápr. 21. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy alakultak korábban a pénzügyek. Ha korábban minden kiadást egyeztettek, akkor aggályos, de ha a közös költségeken kívül mindenki maga intézi a saját pénzügyeit, akkor magánügy. Házasok esetén lehet gond, hiszen kölcsönösen felelősek egymás hiteleiért. Ha nem házasok, akkor nem látok benne problémát.
2019. ápr. 21. 10:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ. Azért ha közös dolgokat akar venni azt beszéljük már meg, ne a fejem felett döntsön. Legalább azt kérdezze már meg, hogy van-e félretett pénzem erre mielőtt hitelt vesz föl.

Ami viszont instant szakítás az az, hogy a hitel fedezésére hitelt vesz fel... Ilyet nem csinálunk. Oké, hogy a saját nevére veszi fel meg minden de ne adósodjon már el mellettem. Hiába külön kassza ha minden pénze elmegy a hiteltörlesztőre és nekem kell eltartani így is úgy is. Persze, kívülről úgy tűnik, hogy milyen jó gazdasági döntést hozott csak egy olyan emberrel nem találkoztam még aki nem rokkant bele anyagilag abba, hogy vette fel a hiteleket sorra.

De ami mindkettőnket érint, azt döntsük már el közösen. Alapból igazi barom aki gondol egyet és hoz egy ilyen döntést anélkül, hogy közösen érveltek volna ellene, mellette. Nekem ez a fajta hozzáállás taszító, és az jönne le belőle, hogy a párom szrba se vesz, vagy totál idiótának gondol akinek a véleménye úgy is hülyeség.

2019. ápr. 21. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!