Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban nagy felelőtlenség az eltartott életmód?
Sok ismerősöm tartósan berendezkedett erre, van, akinek semmi munkatapasztalata, holott diplomája van, és már elmúlt 30, van aki az érettségit se tette le, és nem is tervezi (se szakmája, se munkatapasztalata).
Én még 2 évig nem tudok teljes állásban dolgozni a tanulmányaim miatt, a részmunkaidő meg ilyen téren nem sok segítség.
A férjem jól keres, és mivel házasok vagyunk, nem tehet az utcára egyik napról a másikra, de ha valami történne, nekem ugyanígy nincs mihez kezdeni, mint annak, aki "csak úgy" van otthon. Tehát lényegében ugyanaz.
Tudom, hogy már csak 2 év, de ezt is rengetegnek érzem. Suli után azonnal teljes állásban szeretnék elhelyezkedni, akkor is, ha anyagilag megengedhetnénk magunknak a részmunkaidőt.
Utálok felnőtt létemre önállótlan és mástól függő lenni.
Hogy normális ráhagyni az anyagi háttér megteremtését a másikra, aztán ha nem úgy alakul, majd lesz valahogy, vagy felelőtlenség?
Mindegy, hogy ideiglenesen vagy egész életre.
Mondták már, hogy különbözőek vagyunk? Van, akinek bejön ez az élet, pl. futball, politikus, vállalkozó feleségek, és van, akinek meg nem.
Ez nem felelőtlenség kérdése, csupán kinek mire van gyomra és mit engedhet meg magának.
Miután anyagi okokból 18 után külön költöztem és elmentem dolgozni, semmi esetre sem meresztgethettem volna tovább "anyucinál".
Közösen megegyeztünk a férjemmel, hogy mégiscsak lenne értelme megszerezni a diplomát, így már férjnél, pár év munkaviszonyból mentem vissza tanulni.
szerintem ez személyfüggő, van akinek ez teljesen megfelel és erre rendezkedett be
tény, hogy ha bármi történik, nehéz helyzetben lesz és így ez egy kiszolgáltatott helyzet
nincs ezzel semmi baj, ha neki és a férjének ez megfelel, de sokan nem mennének bele egy ilyen helyzetbe akár pont azért, hogy elkerüljék ezt a kiszolgáltatottságot vagy azért, mert amúgy is szeretnének dolgozni
kinek mi
az szerintem azért teljesen más, ha valaki a tanulmányai vagy a gyerekvállalás miatt ideiglenesen nem dolgozik (vagy nem teljes állásban) és addig jobban támaszkodik a párjára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!