Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Eddig szüleimmel éltem de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eddig szüleimmel éltem de jövőhéten összeköltözünk albérletbe a párommal aki még nem a férjem milyen tanácsokat tudtok adni?

Figyelt kérdés

Szüleimmel éltem eddig az ő kenyerüket ettem stb..

De most albérletbe költözök a párommal, akivel már régóta együtt vagyunk. Még soha nem laktam albérletben. Milyen tanácsokat adtok nekem a jövőre nézve? Milyen egy albérletben élés, ha idegen emberekkel bérelünk közös lakást? Olyanok leszünk velük mint egy nagy család? Milyen jogaim vannak az albérleti lakással kapcsolatban? Tehetek fel saját függönyt és dekorálhatom képekkel a falat? Milyen szabályokat kell betartani egy albérletben?

Hó végén vagy hó elején szokás fizetni? A párkapcsolatra nézve, mire figyeljek ebben az új helyzetben? Mostantól gondolom, majd magunknak kell főznünk, és nem tesznek a szüleink mindent a fenekünk alá, de pont ezzel kapcsolatban szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy a háztartás vezetésében mire figyeljek? Hogy spórolhatnánk, hogy ennivalóra is legyen, rezsire is, meg még ruhát is tudjunk majd venni, meg mosóport sampont minden ami a tisztasághoz hozzátartozik. Porszívót ugye nem nekünk kell vinni és ágyneműt? Köszönöm a segítséget. Egy saját, új életet kezdő lány.

2010. júl. 5. 10:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Ágyneműt neked kell vinned, porszívót általalában tart ott a főbérlő, de nem mindig. A többiben nem tudok érdemi tanácsot adni sajna.
2010. júl. 5. 10:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Rengeteg olyan kérdésed van,amit attól kell megkérdezni,akitől bérled a lakást.Biztos van szerződésetek,amibe minden benne lesz (mikor kell fizetni stb stb)

Együtt élni valakivel nem könnyű.Szinte 24 órában el kell viselni ugyanúgy a rossz szokásait,mint a jókat.Eleinte biztos nagyon szép és jó lesz minden.De hamar kijönnek a problémák.Amit tanácsolni tudok,hogy előre egyezzetek meg dolgokban,és persze a TÜRELEM!!!

Ha nem csak ketten fogtok együtt lakni,hanem lesznek még ott mások is,akkor biztos lesznek súrkódások.Én laktam együtt több emberrel,ami magával vonzotta azt is,hogy több ember hisztijét el kell viselni.Nem jó.Semmi nem volt ott,ahová tettem,és néha előfordúlt,hogy hozzányúltak a cuccaimhoz.6 hónap után költöztünk külön,és akkor kettőnk között is sokkal jobb volt a kapcsolat.

Sok sikert!

2010. júl. 5. 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia.Én fél éve költöztem össze a párommal albérletbe.Mikor odamész nézd meg hogy nincs e valami hiba,pl a parkettán vagy az ajtókon,vagy akár hol!Mert nehogy azt hidd aztán hogy tik csináltátok nos még kifizettetik veletek!Függönyt dekorációt tehetsz fel!A fizetés megegyezés szerint van!Mink úgy egyeztünk meg hogy fizetés után mindig odaadjuk neki a pénzt.De porszívót is szerintem nektek kell vinni meg ágyneműt is.Nekünk konyhabútort meg sütőt nem kellett venni mert az itt volt,de a többit mindent meg kellett venni....hűtőt,mosógépet,konyhaasztalt,székeket,porszívót,ülőgarnitúrát stb......!Magadnak kell berendezni,bár mindenhol máshogy van!Főzni nem főzök minden nap,minek felesleges!Munkában járunk ebédre,itthon minden másnap szoktam főzni!2 őnkre mosni se kell olyan sokszor!Eleinte voltak összeütközések mert valamibe nem egyezett a véleményünk,de ma már minden okés!Össze kell csiszolódni,másképp nem megy!Sok szerencsét!

21/L

2010. júl. 5. 11:02
 4/5 anonim válasza:

Hogyhogy albérletbe költöztök és nem kettesben? Mert akkor ez kb ugyanaz mint otthon maradni szülőknél, ha nem rosszabb, mert az új helyen idegenek lesznek.. vagy nem jól értettem?

Én másfél évig laktam albérletben egyetem miatt. Barátnőimmel. akiket ismertem korábbról is. És mégis szörnyen össze tudtunk veszni, főleg a takarítás miatt, meg a ki mit hol hagy el éppen, és miért nem dobja már ki a hűtőből a rothadó a kajáját dolgok miatt.

szóval nem könnyű.

hó elején fizettünk mindig. De mindenképpen legyen szerződés, és mielőtt aláírjátok minden legyen benne, amit szeretnétek. Később már nem lehet problémázni.

2010. júl. 5. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Írd össze az összes kérdéses pontot és kérdezd meg a főbérlőt. Én laktam olyan albérletben is, ahol még ki is cserélte hetente az ágyneműm, de olyanban is, ahol könyörögni kellett, hogy legalább egy ágyat hagyjon már itt, hogy legyen min aludnom.

A pénzt eddig mindenki hó elején kérte, tehát előre fizetsz.

A pároddal ügyeljetek arra, hogy legyen módotok különvonulni, ha olyanotok van, nagyon sokat számít! Háztartás vezetése: én azt csinálom, hogy ami akciós és nem romlandó, abból "betankolok" (liszt, cukor, mosószerek, wc papír, sampon, müzli....). Összességében havonta többezer forintot meg lehet így takarítani. Persze azonnal nem tudod megtenni, de ha költöztök és bevásárolsz, amiből lehet, már az elejétől vegyél többet, pár hónap alatt "beáll". Érdemes amikor csak tudsz, otthon főzni, harmadába-negyedébe kerül ugyanaz az étel otthon elkészítve, mint étteremben. Én nagyobb adagot szoktam készíteni és egy vagy két adagot lefagyasztok. Ez nagyon jól jön, amikor épp hó vége van és nincs pénzem, és valami miatt épp időm se főzni. Tehát érdemes beszerezni ilyen adagnyi dobozokat. A páromnak is jó, mert ha megy munkába, csak kivesz egy dobozt és ott megeszi, nincs vele gond :)

Keresd meg a hozzád legközelebb lévő hipermarketet és piacot és ott vsárolj, ne kis boltban. Célszerű előre egy hétre megtervezni a menüt és hétvégén bevásárolni együtt. Mivel minden alkalommal, amikor az ember boltba megy, könnyen elcsábul valamire, így kevesebbszer van lehetőséged felesleges dolgokat venni.

Függönyt, szőnyeget engedni szokott a főbérlő, a képekről kérdezd meg. Általában ami nem jár a lakás megváltoztatásával, azt nyugodtan csinálhatod, de ha fúrni, festeni, neadjisten parkettázni akartok, azt mindig beszéljétek meg vele.

A párod még célszerű az első pillanattól kezdve bevonni a házimunkába, mert ha megszokja, hogy mindent te csinálsz, akkor később fel lesz háborodva, hogy segíteni kell, sajnos a fiúkban még általában él az a tévhit, hogy a háztartás vezetése női munka. (az, de csak ha a nő nem dolgozik mellette nyolc órában) Például nálunk a párom porszívózik, én felmosok, én mosogatok, ő törölget, én rakom be a mosógépet, ő tereget ki. És a legfontosabb: mindig mindent, ami egy kicsit is problémás kérdés, azonnal beszéljetek meg, ne hagyd, hogy tüske legyen benned, mert az szétpoukkanthatja a kapcsolatot, mint egy léggömböt...

2010. júl. 5. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!