Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasok, van külön megtakarításotok?
Nem úgy értem, hogy külön, amiről a házastárs nem tud, hanem amit a te fizetésedből tettél félre egyedül.
Jelenleg csak a férjem dolgozik, jól keres, nincsenek anyagi gondjaink, van megtakarításunk is vészhelyzet esetére.
Én most nem tudnék teljes munkaidőben dolgozni, mert tanulok, részmunkaidőbe meg nem lenne értelme ásványvizet pakolni vagy a mekiben sütögetni például (szakmai az más, de most még nincs).
Így jelenleg csak az a bevétel és az a megtakarítás van, amit a férjem hoz haza, azt meg értelemszerűen nem érzem közösnek, nem érzem a magaménak.
Külön bankszámlánk van, mindkettőnknek van hozzáférése a másikéhoz, természetesen.
Az enyémen az a pénz van, amit szabadon elkölthetek magamra, amire akarom.
Viszont ez nem sok (vagyis elkölteni bőven az, tervezni nem lehetne belőle), és emiatt mindig úgy érzem, semmi pénzem, és sajnálom is magamtól mindenre.
Régen, mikor még dolgoztam, akkor is közös pénz volt közös megtakarítással, az más volt.
Meglepően tisztességes vagy, ez tiszteletreméltó.
Amúgy ne érezd rosszul magad, gondolom az otthoni házimunka rád marad (mivel te vagy otthon), így ha a megtakarításból neked is jut, azt megérdemled.
Pár év múlva meg te is dolgozni fogsz, akkor majd kettőtöknek lesz megtakarítása és akkor majd a "magadénak is" (avagy kettőtökének) fogod érezni.
Házasságon belül nincs enyém-tied fizetés, minden közös. Ha Nen így lenne, akkor a nő a gyerek szülés idején kapott 0 fizetes miatt gyakorlatilag kiesne a közös vagyonból.
(A házasság előtt szerzett, vagy az örökölt vagyon persze más, az nem lesz közös)
Szóval egy közös döntés hozott abba a helyzetbe, hogy nincs kereseted (tanulás, gyerek, etc), egyértelmű, hogy a párodnak is meg kell ezt értenie.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!