Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok többet találkozni a barátommal?
Hali! ☺️
Csak nem rég vagyok kapcsolatban a barátommal. Kb 4 hónapja. Jelenleg tanulok, de mellette dolgoztam is, de tegnapelőtt kirúgtak, mert ez volt a negyedik késésem. Az az igazság,hogy nem rajtam múlt tényleg. Iskola után azonnal megyek a buszmegállóba és elérem a buszt is, de rendszerint kb 10-15 perccel később érkezik mint ahogy kivan írva. Így jártam mostanában végig és próbáltam taxit fogni telefonon, de azt mondta a férfi,hogy "még 10 perc, mert mást fuvarozok jelenleg" erre sem tudtam alapozni. Szóval kirúgtak. De máris találtam új munkát csak az olyan,hogy 5 órától 11-ig. Utána még gyalogolhatok haza is majd ami kb 1 óra. És ez lesz most mindennap. Előtte könyebb volt, mert csak két naponta mentem és 4órától 8-ig voltam. Nem tudom,hogy hogyan tudom így megoldani másokkal a találkozást. Itt azt mondták szombaton is néha bekell menni. A néha pedig tudom,hogy sűrűn előfordul. Szerintetek mit csináljak? Nagyon félek,hogy mit mondd erre a barátom. Még nem volt időm elmondani neki semmit. Ő már idősebb nálam és dolgozik, van saját lakása is, de nem tartunk ott,hogy esetleg hozzáköltözzek, legalábbis még sosem esett erről szó én meg nem merném felvetni, mert olyan mintha rá akaszkodnék. Nyilván ugyanúgy dolgoznék, de amúgy ha ott laknék ahol ő akkor közelebb lenne pl a munkahelyem is. Mondjuk több időt akkor sem tudok vele lenni. A suli és + munka teljesen kitölti a napjaimat. Mit lehet ilyenkor tenni? Nem szeretnék vele szakítani, hiszen szerettjük egymást és nagyon jól elvoltunk eddig. Voltak terveink is. Nyáron szerettünk volna külföldre menni. Ezért is dolgoztam,hogy spóroljak. Meg a szüleim kiakarnak rakni, mert már felnőtt vagyok. Így otthon beszálltam a rezsibe és csak ideig óráig lehetek náluk amíg nem mehetek albérletbe. De az meg nagyon drága. Nem tudom mi lesz még. Ti tudtok tanácsot adni esetleg?
19/L 28/F
Mindenképp meg kell beszéld a pároddal. Ő hogy lakik? Albiban, vagy saját lakásban? Esetleg vele összeköltözni?
Esetleg még próbálkozni más meló leakasztsásával közben? Nem ezen a helyen kell nyugdijba menni, keresd mindig az alkalmat egy jobb munkahelyre történő váltás kapcsán. Addig pedig fogakat össze, a vasárnapok pl szabadok :)
Első: semmi esetre se költözz így a pasidhoz!
4 hónap semmi, nem is ismeritek egymást. Ha egy fél év múlva kitesz, akkor a szüleidhez se mehetsz, és irány az utca.
A legfontosabb, hogy a szüleiddel rendezd a viszonyt. Kezdd esetleg azzal, hogy nem 18 éves korig, hanem a tanulmányaid végéig kötelesek támogatni. Nem úgy megy, hogy elmúltál 18, és pakolhatsz.
Biztos, hogy van még több is a sztoriban, ha ennyire rossz a viszony. De akkor se költözz kényszerből a pasidhoz.
Keress egy másik munkát. Így nehéz, mert el is kell jutni interjúra. Ebben nyugodtan kérd a barátod (és a szüleid) segítségét, hogy szóljanak, ha tudnak valamit, vigyék be az önéletrajzod és szóljanak az érdekedben, stb.
A legjobb, ha szobát keresel, vagy megkérdezed a koleszt. Közel mindenhez. De úgy, hogy egyedül is fenn tudd tartani.
A barátoddal ezt úgy beszéld meg, hogy ez nem egy végleges állapot, amint lehet, javítasz a körülményeken.
Ha szeret, akkor kivárja, esetleg ő ajánlja fel, hogy néha aludj nála. Ha nem érti meg, és ezért szakít, akkor nem kár érte. Majd jön másik.
Nekem jó a szüleimmel a viszonyom. Tényleg semmi gond nincsen csak szerintük ennyi idősen már egyedül is tudnom kéne boldogulni. Vannak munkalehetőségek így mit keresek még ott? Szokta édesapám mondani kb mindennap. Nem esik tőlük rosszul, sosem kaptam túl sok szeretet vagy támogatást tőlük az utóbbi pár évben. Pedig nem változtam, nem vagyok rossz "gyerek" és mindig segítek a szüleimnek amiben csak lehet.
Nem vagyok kollégista.
Szakácsnak tanulok és ez az utolsó évem.
Még van gyakorlati idő és elméleti. Ezért általában 3-ig vagy 4-ig a suliban vagyok vagy gyakorlaton. (Reggel 6-30tól mindennap)
Igen, a vasárnapok mindig szabadok lesznek. Legalább az az egynap. Mert a barátom is csak hétfőtöl péntekig (néha szombaton is) dolgozik
Jelenleg is nézek még más munkát is, de holnapután már kezdhetek azon a munkahelyen. Sürgős, mert a szüleim is közben "rugdosnak",mert így nem tudok beszállni a költségekbe otthon. Ha új munka, vagy hónap közepén kezdek akkor már nincs teljes havi fizum és ez azért meglátszik. De így most többet kereshetek ezzel, mert mindennap megyek.
Az önéletrajzomat már elküldtem emailben. Telefonon is beszéltem velük. Ma reggel 10-kor volt személyes találkozó,írtunk szerződést és holnapután kezdhetek. Nem szorultam más segítségére ebben. De köszi a tanácsot.
A barátomnak saját lakása van. (panel) Nem akartam hozzá menni, tudom,hogy kínos és kényelmetlen megoldás lenne, mert úgy nézne ki mintha kihasználnám. Tudja,hogy a szüleimmel milyen a viszonyom, de ebbe nincs sok beleszólása, neki már nem új ez. Nem rossz emberek, csak nagyon szigorúak velem.
Igen, hála az égnek mindjárt vége a sulinak, de utána megyek dolgozni. Azt már jobban várom különben.
Igen az is igaz,hogy a heti 1 nap még mindig ott van, de az keveseljük. Vagyis én igen és szerintem ő mégjobban keveselni fogja. Foggalmam sincs mitszól majd ehhez.
Ilyet se hallottam még, hogy valakit kitesznek a szülei. Főleg most amikor városon 2-3X-ra emelkedtek az ingatlanárak. És ha beszállnál a közös költségekbe?
A másik, hogy a férfi is tarthat attól, hogy a friss kapcsolat megromlik, azt utána nem tud kirakni.
"De felnőtt vagyok így már nem kéne náluk lennem."
Szerintem ezt Ők szugerálták beléd. Manapság nem ugy van az albérlet meg az ingatlan ár mint 3-6 évvel ezelőtt. Irreális aranyárban van minden. Nekem ilyet mondtak volna akkor soha többé nem álltam volna szóba velük. De te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!