Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek lehetséges, hogy valóban nem tudja feldolgozni a gyászt?
Az öcsém össze jött egy nővel, a nő férjének halála után 3 hónappal.
Az első 4 hónap szeretetben, boldogságban telt, majd a nő elkezdett először a gyerekére való hivatkozással távolodni tőle. 4 hónapja nem is alszanak együtt, a nő a gyerekszobában, a földön alszik. Kifogásokkal él, hogy miért nemegy vissza éjjel a közös ágyba.
A legújabb verzió, hogy nem tudja feldolgozni a gyászt, és úgy érzi, hogy megcsalja az elhunyt férjét.
Tudni kell még, hogy a nő anyja az öcsém ellen van, mindent megtesz, hogy alá tegyen.
Szóval ha igazán szereti az öcsémet, akkor lehetséges ez?
Vagy ráunt volna?
#30 Nagyon köszönöm!
Remélem Öcsiben van még annyi szetetet, vagy bármi, ami haza vezeti.
Rita azt mondta, hogy nem látja a szemében azt a fényt, amit a nő előtt, ha rá nézett. Fél, hogy nem szereti, minden érzése elmúlt iránta, pedig ő még szereti és várja.
Hát, nem tudom. Remélem én 8s a legjobbakat nekik.
Köszönöm szépen a segítséged!
Időt kell hagyni Neki. IDŐT.
Hiszen az is időbe tellett, mire eljutott odáig, hogy elhagyja... Hát akkor a visszatérésre is időre van szüksége. (Emlékszel a "tékozló fiú" esetére?) Türelemre van szükség, sok-sok türelemre. Ha a Ritában megvan az az empátiás készség, amit gyanítok... meg van, akkor nem lesz türelmetlen. És félelmét tegye félre. Nincs szüksége rá, hogy aggódjon... mert az se nem szoroz, se nem oszt (maga az aggódás, a félelem). Közben eltűnődhet azon, ahogyan eddig viszonyult öcsédhez... a jövőben kissé máshogy, másképpen tegye. Nem drasztikus változtatásra gondolok, hanem csak pici, árnyalatnyi változásokra. Mind beszédében, mind pedig hozzáállásában, gondolkodásában. Mármint öcséd felé. Az ember, ha változtat, az MINDIG változásra készteti, kényszeríti párunkat. Ez saját tapasztalásom. (Ezt üzenem Ritának.)
Az a bizonyos fény a szemében... az most még - lehet - másért lobog... de mint minden, ez is csak átmeneti állapot.
Egyetlen szerelem sem tart örökkön-örökké... Mert az csak egyfajta érzelmi fellángolás. Ami fontos, hogy amikor már a lángolás visszaereszkedett, a parazsat ne hagyja az ember kihűlni. Mert a parázs AZ mindig, ami melegen tartja az embert, embertársunkat. A lángoló, lobogó tűz az mindig éget, mert túl forró. De parázs mellett melegedni, parázson sütögetni, egymással lenni, egymás gondolatait megosztani az egyik legcsodálatosabb dolog, amit ember tehet. Megnyílni egymás előtt, félelem nélkül... őszintének lenni*... és elfogadni a Másikat (mert nem vagyunk egyformák), de ami összeköt bennünket, az a lelki kapocs, ami köztünk van... no ezért érdemes élni és a másikat élni hagyni.
*= Lehet, hogy öcsédnek ez tetszett meg a Nőben. A nyíltsága. Mert amikor az ember elveszti Párját, olyankor nagyon elárvultnak érzi magát és hamarább nyílik meg egy másik - akár idegen - ember előtt is. Hogy elviselhetőbb legyen számára a hirtelen rászakadt magány. (Ez persze csak feltételezés...)
Az ERŐ legyen Veletek!
Nagyon sok hasznos gondolatot osztottál meg velünk, örök hálánk!
Elgondolkodtató, és erőt adó válaszok voltak.
Mindkettejüknek szurkolok, ez tudom furcsa, de főleg Ritának, hiszen mégiscsak Öcsi itt a hunyó.
Remélem mihamarabb vissza áll a családi béke.
Szívesen olvasnánk még hasznos szavaidat, ha vannak.
Köszönjük! 😘
Kedves Kérdező!
Ahelyett, hogy én beszélnék... csak ajánlani tudom pl. Popper Péter "A boldogság nyomában" című előadását. Különösen öcséd számára... https://www.youtube.com/watch?v=j9d0WBSknCw
Az ERŐ legyen Veletek!
ui: Ha bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolok, amennyiben az segítség lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!