Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feledékeny a párom, hogy érjem el, hogy ne felejtse el a teendőket?
A párom nagyon jószándékú, és segítőkész, ha szólok neki, hogy például most el kéne mosogatni, akkor minden további nélkül megcsinálja, de amit nem azonnal kell, azt elfelejti...
Például:
Otthon egy apróbb javításhoz kellene 1 db anyacsavar, ő tudna hozni a munkahelyéről. 4 hónapja várom, hogy hozzon, igaz nem mondom neki minden nap, de hetente-kéthetente szólok neki, de mindig elfelejti.
A kocsijában olyan 2 hónapja hurcol pár üres palackot, mert egyszer berakta, hogy elviszi a szelektív gyűjtőbe, de mindig elfelejt ott megállni és bedobni őket, szóval csak viszi magával mindenhova.
(Nem csak munkával kapcsolatban ilyen, ha például fodrászhoz kell mennie, az is olyan 1-2 hónap, mert mindig elfelejt írni a fodrászának, hogy menne, hasonlók, nem azért csinálja, hogy elkerülje a tennivalókat.)
Vettem már neki több tömb post-itet, naptárat meg egy szép jegyzetfüzetet is, hogy felírhatja a tennivalóit, pipálhatja, stb, de elfelejti felírni, ezen a ponton adtam fel.
Én is borzalmasan feledékeny vagyok, én is megvagyok az a szint, mint amit fent írtam a páromról, csak én kezdtem egy bullet journalt és minden napra/hétre felírom a teendőim, ez megoldotta a problémát. Nála viszont ez nem megoldás, így tanácstalan vagyok.
Mit csináljak?
Van valami módszer, amitől nem felejtené el?
Ha mégis elfelejti, mi a jó megoldás? Rágjam a fülét napi hatvanszor? Éreztessem, hogy zavar (legyek mérges), vagy legyek türelmes és kérjem szépen? Csináljam meg helyette? Várjam, hogy eszébe jut-e magától?
Ha 1-2 hónapot tudsz várni egy csavarra, akkor annyira baromi fontos nem lehet az a csavar. Ha mégis annyira fontos, akkor bemész a boltba, aztán veszel 10 forintért egyet.
32/f
Írd fel...
..a homolkára...
...spiccvésővel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!