Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarna, ha a barátnőtök néha így főzne?
Tehát ha tud főzni, gyakran csinál rendes ételeket is, néha viszont, amikor nincs ideje/ötlete, akkor venne alapport, és azt csinálná meg, pl tejszínes-gombás csirke vagy rakott brokkoli szószalappal(Maggi, Knorr).
Főzésnek minősül ez is, vagy félkész ételnek?
Főzés az, amikor mindent te csinálsz meg. Ha felvizezek egy port, nem főztem.
És mondom, én nem tudok főzni, de port felvizezni én is tudok.
"Biztos hogy nem friss alapanyagokból készül.Ezt csak ùgy mellékesen."
És miért, te nagyokos? Csirkemellet felcsíkoz, megpirít kevés étolajon, megpárolja fedő alatt valamennyire. FRISS brokkolit rózsákra szedve megpárolja vele (vagy külön főzi meg, mindegy). Amikor minden puha, az alapport ráönti, vizet ad hozzá, átforralja.
Szerinted nem friss a csirkemell és a brokkoli? Tudod egyáltalán, miről folyik a vita, vagy csak jó beleugatni?
"Főzés az, amikor mindent te csinálsz meg. Ha felvizezek egy port, nem főztem.
És mondom, én nem tudok főzni, de port felvizezni én is tudok."
Ebből látszik, hogy igazat írsz, mert ultraviola fingod nincs hozzá. Mármint ahhoz hogy egy adott főzési tevékenység (ha alapport is használ), kb. 4/5-e a "hagyományos" főzési tevékenység (hagymát pucol, összevágja, dinszteli, csirkemellet felcsíkozza, lepirítja, párolja, gombát pucol, összevág, párol). És kb. 1/5 része az, hogy rászórja az alapport, felönti vízzel, átforralja.
Tehát NEM alapport enged fel vízzel, és kész a kaja, ahogy te gondolod. (De legalább a hülyeségeidet biztosan jó hangoztatni.)
Hát elég drágák és mindig van valami kis mellékízük, úgyhogy inkább csak kíváncsiságból és kényelmi megoldásként vettem régebben is.
Egy kanál liszt vagy keményítő ugyanúgy besűríti az ételt tejszínnel vagy tejjel, borral felturbózva. Fűszerekből meg megtalálható már a teljes arzenál az üzletekben.
Mostanában pl az ázsia sorozatot próbáltam végig, mert kíváncsi voltam az ízükre, egyszer elég is volt.
Akinek nem tetszik, főzzön magára!
Ennyi.
Amúgy is fel kéne osztani a háztartás vezetését a felek között.
Persze, hogy nem nagy része, de az egészet elbssza, átissza. Engem az E hülyeségek nem érdekelnek, csak hogy mindent telenyomnak cukorral. Ezeket is.
De izgis, hogy máskor egy banán rossz, mert cukor, de a por, amiben egy csomó cucc van, amit ki sem bírok mondani, az rendben van.
Ismerek rengeteg diétát, mindegyik mást mond, de egyben egyeznek: az előre elkészített kaják rosszak. Vagyis rosszabbak, mint amit te csinálsz, és tudod, mi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!