Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Otthon miért nem automatikus, hogy a férfiak is megtanuljanak főzni, takarítsanak?
A családban, de még ismerősi körben se hallottam olyat, hogy egy férfi mosogatna, porszívózna, vagy bármit csinálna a lakásban, ha "van asszony a háznál".
Mi is a húgommal kiskorunk óta be voltunk fogva a házimunkába, míg a rokon fiúgyerekek nem.
Illetve ha apum egyedül volt otthon, maga után se rakta el a tányérokat vagy mosogatott el, megvárta, míg anyu, vagy egyikünk (húg vagy én) hazajön. Addig nem lehetett csinálni semmit, ameddig nincs rendben a konyha. Simán elrángatott egy könyv fölül, telefon mellől mosogatni.
Volt, hogy becsöngettek értem a barátnőim, és nem engedett ki velük biciklizni, mert hirtelen ki kell takarítani.
Illetve hogy ő nem fog egy olyan lakásban bármit is tenni, ahol, idézem "három p*na van".
Teljesen ledöbbenve hallgatom a külföldi férfi barátaimat, hogy nekik gyerekkoruktól ugyanúgy kellett segíteni a háztartásban, tudnak főzni, illetve egyikük mondta, attól, hogy otthon lakik 20 felett, neki kell takarítani a szobáját, mosni a ruháit, gyakran főzni is akár, nem szolgálja ki senki.
A családban a nagymamám még a 40 felett otthon élő fiait is konkrétan kiszolgálta.
Abban az esetben, ha otthon vagyon akar egyedul, akar a gyerekekkel, akkor enyem a haztartas. Persze elvarom, hogy legalabb a mosogatoba tegye bele a dolgait, ne saros labbal jojjon be a lakasba... Egy szoval becsulje meg a munkam.
Ha dolgoznek en is teljes allasban, akkor minden felezodik. Szerintem ez igy fer.
19 válaszolva.....
Ami számodra selejtes az más ember számára vonzó. Te egy modern világban gondolkozol, eltelik pár év és gyereket is fogsz szülni férfi létedre. Nem akarod elfogadni a klasszikus nemi szerepeket és munkamegosztást. Ezzel csak az a probléma, hogy ez működött évezredeken át és most azt hiszed, hogy feltaláltad a spanyol viaszt. Ha számodra jó érzés a konyhában állni és a órákat főzni miközben a feleséged dolgozik és pénzt keres, akkor cseréld meg a szerepet, ez is működhet, lehet hogyte így leszel boldog. Nagyon sok férfi szeret főzni, van aki tud is, azok valószínűleg szívesen állnak a konyhában. Nekem nincs hozzá érzékem, sem türelmem, de fél óra alatt kicserélem a komplett féket egy focuson és még élvezem is. A feleségem szeret főzni, tud is főzni, nem fogok belekontárkodni a munkájába csak akkor ha segítséget kér.
Ami a takarítást illeti, amikor még agglegény voltam(20 éve), akkor olyan rend volt a szobámban mint a katonaság alatt, és most sem szeretem a rendetlenséget, a műhelyben minden a helyén van és ott többnyire én takarítok. A feleségem ugyanígy van a konyhával, az az ő terepe, oda nagyon ritkán teszem be a lábam. Porszívózásban néha besegítek, illetve az ablaktisztítás az én feladatom. Ha nem lenne párom és egyedül maradnék a gyerekekkel akkor keresnék segítséget, ezt nem is tagadom le. Egy hozzáértő ember sokkal hamarabb végez a munkával és én közben megkeresem a bérét, vagy lebartelezzük.
Rendszerváltás előtti generációknak ez az alap sokszor sajnos. Bár ott is vannak kivételek... de szerencsére a fiatalabbak között már jobb a helyzet.
Nekem is apám ugyanilyen, meg a legtöbb vele egykorú férfi ismerősöm. Saját korombeli pasit nem sokat ismerek, aki ilyen lenne, a párom is simán főz/takarít, legalább annyira, mint én.
Vannak, akik az őskorban ragadtak, ennyi.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!