Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Otthon miért nem automatikus,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Otthon miért nem automatikus, hogy a férfiak is megtanuljanak főzni, takarítsanak?

Figyelt kérdés

A családban, de még ismerősi körben se hallottam olyat, hogy egy férfi mosogatna, porszívózna, vagy bármit csinálna a lakásban, ha "van asszony a háznál".

Mi is a húgommal kiskorunk óta be voltunk fogva a házimunkába, míg a rokon fiúgyerekek nem.

Illetve ha apum egyedül volt otthon, maga után se rakta el a tányérokat vagy mosogatott el, megvárta, míg anyu, vagy egyikünk (húg vagy én) hazajön. Addig nem lehetett csinálni semmit, ameddig nincs rendben a konyha. Simán elrángatott egy könyv fölül, telefon mellől mosogatni.

Volt, hogy becsöngettek értem a barátnőim, és nem engedett ki velük biciklizni, mert hirtelen ki kell takarítani.

Illetve hogy ő nem fog egy olyan lakásban bármit is tenni, ahol, idézem "három p*na van".

Teljesen ledöbbenve hallgatom a külföldi férfi barátaimat, hogy nekik gyerekkoruktól ugyanúgy kellett segíteni a háztartásban, tudnak főzni, illetve egyikük mondta, attól, hogy otthon lakik 20 felett, neki kell takarítani a szobáját, mosni a ruháit, gyakran főzni is akár, nem szolgálja ki senki.

A családban a nagymamám még a 40 felett otthon élő fiait is konkrétan kiszolgálta.

2019. jan. 30. 19:18
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Abban az esetben, ha otthon vagyon akar egyedul, akar a gyerekekkel, akkor enyem a haztartas. Persze elvarom, hogy legalabb a mosogatoba tegye bele a dolgait, ne saros labbal jojjon be a lakasba... Egy szoval becsulje meg a munkam.

Ha dolgoznek en is teljes allasban, akkor minden felezodik. Szerintem ez igy fer.

2019. jan. 31. 07:34
 22/23 anonim ***** válasza:
66%

19 válaszolva.....

Ami számodra selejtes az más ember számára vonzó. Te egy modern világban gondolkozol, eltelik pár év és gyereket is fogsz szülni férfi létedre. Nem akarod elfogadni a klasszikus nemi szerepeket és munkamegosztást. Ezzel csak az a probléma, hogy ez működött évezredeken át és most azt hiszed, hogy feltaláltad a spanyol viaszt. Ha számodra jó érzés a konyhában állni és a órákat főzni miközben a feleséged dolgozik és pénzt keres, akkor cseréld meg a szerepet, ez is működhet, lehet hogyte így leszel boldog. Nagyon sok férfi szeret főzni, van aki tud is, azok valószínűleg szívesen állnak a konyhában. Nekem nincs hozzá érzékem, sem türelmem, de fél óra alatt kicserélem a komplett féket egy focuson és még élvezem is. A feleségem szeret főzni, tud is főzni, nem fogok belekontárkodni a munkájába csak akkor ha segítséget kér.

Ami a takarítást illeti, amikor még agglegény voltam(20 éve), akkor olyan rend volt a szobámban mint a katonaság alatt, és most sem szeretem a rendetlenséget, a műhelyben minden a helyén van és ott többnyire én takarítok. A feleségem ugyanígy van a konyhával, az az ő terepe, oda nagyon ritkán teszem be a lábam. Porszívózásban néha besegítek, illetve az ablaktisztítás az én feladatom. Ha nem lenne párom és egyedül maradnék a gyerekekkel akkor keresnék segítséget, ezt nem is tagadom le. Egy hozzáértő ember sokkal hamarabb végez a munkával és én közben megkeresem a bérét, vagy lebartelezzük.

2019. jan. 31. 10:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Rendszerváltás előtti generációknak ez az alap sokszor sajnos. Bár ott is vannak kivételek... de szerencsére a fiatalabbak között már jobb a helyzet.

Nekem is apám ugyanilyen, meg a legtöbb vele egykorú férfi ismerősöm. Saját korombeli pasit nem sokat ismerek, aki ilyen lenne, a párom is simán főz/takarít, legalább annyira, mint én.

Vannak, akik az őskorban ragadtak, ennyi.

25N

2019. jan. 31. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!