Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Otthon miért nem automatikus,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Otthon miért nem automatikus, hogy a férfiak is megtanuljanak főzni, takarítsanak?

Figyelt kérdés

A családban, de még ismerősi körben se hallottam olyat, hogy egy férfi mosogatna, porszívózna, vagy bármit csinálna a lakásban, ha "van asszony a háznál".

Mi is a húgommal kiskorunk óta be voltunk fogva a házimunkába, míg a rokon fiúgyerekek nem.

Illetve ha apum egyedül volt otthon, maga után se rakta el a tányérokat vagy mosogatott el, megvárta, míg anyu, vagy egyikünk (húg vagy én) hazajön. Addig nem lehetett csinálni semmit, ameddig nincs rendben a konyha. Simán elrángatott egy könyv fölül, telefon mellől mosogatni.

Volt, hogy becsöngettek értem a barátnőim, és nem engedett ki velük biciklizni, mert hirtelen ki kell takarítani.

Illetve hogy ő nem fog egy olyan lakásban bármit is tenni, ahol, idézem "három p*na van".

Teljesen ledöbbenve hallgatom a külföldi férfi barátaimat, hogy nekik gyerekkoruktól ugyanúgy kellett segíteni a háztartásban, tudnak főzni, illetve egyikük mondta, attól, hogy otthon lakik 20 felett, neki kell takarítani a szobáját, mosni a ruháit, gyakran főzni is akár, nem szolgálja ki senki.

A családban a nagymamám még a 40 felett otthon élő fiait is konkrétan kiszolgálta.

2019. jan. 30. 19:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%

Nekem apám rendben tartotta a dolgait és főzött, takarított is. Nagyon jó kajákat csinált. Laktam együtt férfi évfolyamtársakkal, egy kivételével mindegyik főzött-takarított. Barátom és a baráti társasága dettó.

Példa arra amit írsz:

Testvérem el lett kapatva, na ő igazi here volt sokáig. Mindent elvárt, de köszönöm kérem szót nem használta.

26 éves korára tanulta meg, hogy kell kávét főzni.

Kb. 28 éves korára tanulta meg, hogy megtiszteljük annyira a másikat, hogy nem trappolunk át sáros lábbal a felmosott padlón.

Én nagyon megutáltam a heresége, tiszteletlensége miatt.

Anyám is tehet róla, mert ő néz el neki mindent. Dolgozni sem akart sokáig, de legyen kinyalva a feneke. Listát ír mi kell neki a boltból. 5 percre van tőlük a bolt. De anyámnak kell munka után bemennie.

Ha nem olyan márkát hoz anyám, akkor megy a hiszti.

Nem is értem, hogy a haverjai nem röhögik körbe, néha náluk lóg hetekig, ott is ezt csinálja?

Az anyáknak is nagy felelőssége van ebben (és azért nem írok apákat, mert általában az anyák asszisztálnak ehhez, nálunk is apám rengeteget idegeskedett tesóm miatt).

2019. jan. 30. 20:11
 12/23 anonim ***** válasza:
52%
A ismerősi körömben a férfiak zöme főz, mos, takarít, pelust cserél, oviba rohan a gyerekért, estimesét olvas, vagy segít a leckében és így tovább.
2019. jan. 30. 20:17
 13/23 anonim ***** válasza:
20%

“Mi is a húgommal kiskorunk óta be voltunk fogva a házimunkába, míg a rokon fiúgyerekek nem.”

Pont ezért , mert nem kérnek meg rá:D én meg lusta vagyok.

(természetesen ha kell segítek , de ha nem muszály akkor...:D )

2019. jan. 30. 20:19
 14/23 anonim ***** válasza:
82%
10-es, én nem tudom, TE hol élsz, ahol mindennap elromlik a vécé meg a lefolyó, mindennap szerelni kell valamit.
2019. jan. 30. 20:25
 15/23 anonim ***** válasza:
13%
Fater tartson el, miközben vezeti a háztartást és te szórakozol. Te vagy az Mari lányom?
2019. jan. 30. 20:38
 16/23 anonim ***** válasza:
27%

A takarításon nincs mit tanulni szerintem, azt két perc alatt elmondja valaki, hogy kell felmosni. Mikor együtt laktam a feleségemmel soha nem takarítottam, főztem, de hozzá tartozik, hogy ő 4 órás munkaidőben volt. A fiammal sokat foglalkoztam napi szinten, de vele sem a kötelező teendőket, hanem játék, hobbi, beszélgetés.

Most saját háztartásom van, takarítok, mosok. Takarítást leginkább mert lusta voltam takarítónőt keresni. Főzésre nincs szükségem, ételt vagy rendelek vagy vendéglátóhelyen eszem minden nap. Egyáltalán nem érzem hogy szükségem lenne megtanulni főzni. Ha egyszer majd kell, akkor majd megtanulom, ahogy apám is gyorsan belejött, amikor anyámnak két állása lett. De remélem nem kell, ha nem kell valakinek spórolnia, akkor szerintem időpazarlás.

2019. jan. 30. 20:39
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

Pusztulat ismerőseid vannak! Reggel felkelek 05:30 (magamtól), elmosogatok csöndben, és elpkolok. Utána kávét készítek a páromnak és reggelit mindenkinek. Utána keltem a kislányomat (3éves) és odarakom a párom mellé ébredezni. Ha épp itthon vagyok rendet teszek a lakásban és 15:30-ra megyek a lányomért.

Nem nagy kunszt.

35F

2019. jan. 30. 21:03
 18/23 anonim ***** válasza:
12%

40 éves lemúltam és soha nem főztem még komolyabb kaját, egy rántottát meg tudok csinálni meg zacskós levest, rízst, mirelit pizzát.mindig olyan partnereim voltak kaik rendben tartották a háztartást és segítettek nekem takarítani ha megkértem őket.

Én autószerelőként dolgozom, az apám is autószerelő volt, kiskorom óta az volt a program, hogy apám dolgozott és én figyeltem mit csinál miközben a húgom az anyámmal benn a házban ténykedett. Nálunk ez a természetes és ha lesz gyerekem én is ezt fogom neki tanítani. Mivel én nem alkalmazott vagyok így magam osztom be az időmet és az energiámat és ha tehetem nem konyhában töltöm, inkább kimegyek pénzt keresni, ebből az egész család profitál.

Amire viszont nagyon odafigyelek, hogy minden nap megköszönöm a páromnak a finom ebédet, a tiszta,vasalt ruhákat ahogyan apám is tette. A feleségem szintén a csalási vállalkozásban dolgozik, ő könyvel, ő számláz, ő intézi a hivatalos dolgokat, leveszi a terhet a vállamról. Emellett is úgy gondolom, hogy neki sokkal több szabadideje van mint nekem ,mert általában reggel 8 kimegyek a műhelybe és gyakran este 8 végzek.

2019. jan. 30. 22:13
 19/23 anonim ***** válasza:
47%
Ja neveld csak selejtnek a gyerekedet majd utolso, jol teszed tenyleg.
2019. jan. 30. 23:01
 20/23 anonim ***** válasza:
Az én családomban nem így volt, apa is főzött, besegített a házimunkába, bátyám is és jelenlegi párommal is közösen csináljuk ezeket.
2019. jan. 30. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!