Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szenvedek a szakítás miatt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szenvedek a szakítás miatt, de nem nagyon tehettem mást! Szerintem jól cselekedtem? Mit tettetek volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Szóval...4 éve éltünk már párkapcsolatban. Szinte együtt is laktunk, én nagyon gyakran nála éjszakáztam, aztán ebből már az lett, hogy oda jártam haza. Szerencsére a szülei szeretettek, és persze minden hónapban fizettem az ott tartózkodásom végett.Én most múltam 22, a volt barátnőm 18 éves. Az utóbbi időben úgy éreztem, hogy ez már az én részemről nem szerelem, csak megszokás, Nagyon jó vele lenni, szeretem is, de már nem szerelemből.

Elmondtam neki, hogy jó lenne szerintem, ha véget vetnénk a kapcsolatnak(és itt elmondtam neki azt, amit előbb leírtam, meg mondtam neki,hogy nagyon fiatal volt még amikor összejöttünk, és biztosan még élne...ahogyan sajnos még én is.)Ő nem akarta hogy vége legyen, mert nagyon szeret, ami látszik is rajta. De ha én meg vele maradok, és nem szeretem, az se nekem, se neki nem jó.Szóval elmentem. Ennek olyan 1 1,5 hete, és iszonyatosan hiányzik. El nem lehet mondani, hogy mennyire. Hiszen eddig minden nap minden óráját szinte vele töltöttem, Próbál elérni, meg ír, sms-t is meg msn-en is, próbál visszaszerezni, de én nem szeretném. Persze későbbiekben még bármi lehet, persze ha se neki, se nekem nem lesz kapcsolatom, de most idő is kell nekem egy új kapcsolatig, meg mindenig.Szerintetek jól tettem hogy kiléptem?...Előre is köszi!

2010. jún. 30. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Én 3,5 éves kapcsolatból léptem ki, igaz idősebb vagyok (27) de a vége felé mi is már csak megszokásból voltunk együtt! Ha tényleg úgy érzed h nem szereted már, akkor mindenképp jó h kiléptél belőle! Fiatalok vagytok még, nem érdemes az időt húzni, jön majd jobb és a fájdalom is elmúlik idővel!
2010. jún. 30. 14:21
 2/6 Timi: ) ***** válasza:

Nekem olyan szomorú ez a történet:(

Jól döntöttél,nagy igazságot mondtál azzal,hogy nagyon fiatal volt mikor összejöttetek.Tartsátok a kapcsolatot,nem fogtok elhidegülni egymástól,mert sokáig együtt voltatok,és szeretitek egymást,szerintem a részedről szeretet és megszokás van,a lány részéről szerelem,úgy gondolom első nagy szerelem.Lehet majd találtok később magatoknak párt,de ha összetartoztok úgyis össze jösztök újra:)

Próbáld lefoglalni magad bármivel....munka,sport.

Ami rá emlékeztet tedd el,ne dobd ki,de ne tűnj el az életéből,egyenlőre beszélgessetek neten,telefonon,de személyes találkozás csak még jobban összezavarna.

Számodra pedig megszokás nagyon is az,és meglehet érteni,ez enyhülni fog,viszont nem múlik el,ezt nevezik emléknek:)

Éljetek még mindketten,mint említettem ha ti egymáshoz valóak vagytok újra együtt lesztek.

Sok sikert a továbbiakban.

23/L

2010. jún. 30. 14:30
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Majd lefoglalom magam...Dolgozni járok, ott jól megy az idő, aztán hazafele meg amikor megyek kocsival, folyamatosan látom a tömbük előtt...Majd megyek másfele, mert olyankor meg olyan szívesen oda mennék hozzá!:(

Köszi mégegyszer!

2010. jún. 30. 14:34
 4/6 Timi: ) ***** válasza:

Ugyan,nincs mit fel a fejjel,az szokták mondani az idő mindent megold,a személyes találkozást kerüld,de beszélni beszéljetek!

23/L

2010. jún. 30. 14:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet hogy kicsit kukacoskodó leszek, de 22 évesen te hiszel az örök szerelemben? Szerinted akik 40-50 éve együtt vannak azok még szerelmesek? A szerelem nagyon szép, de nagyon vak és véges dolog. Egy tartós párkapcsolat sokkal inkább azon múlik, hogy mennyire szereted a másikat, meggyire kötődsz, ragaszkodsz hozzá, mennyire vagy a társa, mennyire szereted az egyéniségét, a személyét, magát az embert.

Nem azt mondom, hogy nincs értelme a szerelemnek, és hogy nem ezzel kell kezdeni egy kapcsolatot, de sose értettem, hogy hogyan lehet elhagyni valakit, akivel szinte összenőtt az életed. A monotonitást szokták még nagyon belekeverni a dolgokba, mert sok párnak az a problémája, hogy egyszerűen belefásulnak egymásba. És izgalomra vágynak, valamire, ami felpezsdíti őket. És ezért keresnek újabb és újabb szerelmeket, mert azhiszik az egyik majd örökké tart... pedig nem. A szeretet, a tisztelet, a ragaszkodás, a hála...ezek az érzések örökké megmaradhatnak.

Persze, fiatalok vagytok (mondom ezt én a 20 éves bölcs...) így semmi gond, ha még nem akarod végleg lekötni magad. De ne arra fogd, hogy elmúlt a szerelem, mert az előbb utóbb minden kapcsolatból elpárolog. Inkább légy őszinte magaddal, valami olyasmi hiányzott ami a rózsaszín köd elmúlása után is mellette tudott volna tartani.

Remélem sikerült érthetően leírnom... =)

20/l

2010. jún. 30. 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Jajj, a kérdésre válaszolva, én nagyon ragaszkodó típus vagyok, így az ésszerűség határain belül kitartok amellett akit páromnak választottam =)
2010. jún. 30. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!