Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kiderült, hogy füvezik. Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kiderült, hogy füvezik. Mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Volt egy srác, aki megtetszett és szimpatikusnak tűnt, majd megismerkedtünk egymással, beszélgettünk, találkozgattunk és kiderült, hogy ez kölcsönös és most együtt is vagyunk. Én nagyon megszerettem. Borzasztó rendes, kedves, aranyos, értelmes és nagyon szeretek vele lenni. Úgy érzem, hogy nagyon jól megértjük egymást, egy-két szóból tudjuk, hogy mire gondol a másik és sok a hasonlóság közöttünk. Mellette azt érzem, hogy önmagam lehetek, őszintén megoszthatok vele bármit, biztonságban érezhetem magam mellette és számíthatok rá. Sokat szoktunk beszélgetni, szinte bármit meg tudunk dumálni és nagyon sok mindenben segítünk egymásnak (legyen az személyes probléma vagy tanulás).

A napokban viszont bevallotta, hogy szokott füvezni. Erre így hirtelen nem tudtam mit mondani..... Először nem is értettem, nem tudtam hová tenni ezt a dolgot és még mindig fura. Ő azt gondolta, hogy én ezt biztosan tudtam, mert szerinte ez látszik egy emberen, de én nem vettem észe, nekem ez nem egyértelmű (és sosem csináltam és nem is volt füves ismerősöm, szóval halvány lila fogalmam nincsen, hogy hogyan néz ki).

Most nem tudom, hogy hogyan tovább... Én nem értem, hogy miért jó, miért van rá szükség, miért csinálja valaki és engem soha nem is vonzott, eszembe sem jutott soha. Az kicsit túlzás, hogy elítélem, de hát ez azért nem egy szokványos vagy elfogadott dolog szerintem, szóval valahol engem zavar. Azóta kicsit feszült is a hangulat, nem tudom, hogy mit kezdjek ezzel. Ugyanakkor eddig is füvezett és nem volt belőle semmi probléma, ha nem szól, akkor nekem kb. sose derül ki...(persze, nyilván értékelem és őrülök neki, hogy őszinte volt) Bár nyilván hozzám és órákra, vizsgázni stb. nem full beszívva jött, de valamikor akkor az is megtörtént. Igazából nem tudom, hogy ez milyen érzés és mit jelent gyakorlatban, emiatt is nehéz.

2019. jan. 13. 12:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
Tényleg az a fontos, hogy milyen gyakran szív, mennyire van ez hatással az életére, hanyagol-e miatta valamit, stb. A heti többszöri alkalmat én mondjuk már nehezen tolerálnám, mert ne erről szóljon az élet, de havi 1-2 alkalom nem vészes. Mi szoktunk néha a párommal, van hogy kettesben elnevetgélünk, van hogy szűk baráti társasággal. De ez mondjuk 2 havonta egyszer, amúgy egyikünknek se hiányzik. Én mondjuk jobban szeretem mint az ivást, jobban érzem tőle magamat (másnap is 😀). Azért a fű nem a sátán maga, senki nem lesz tőle rossz ember. Ha eddig észre se vetted, akkor szerintem nem problémás eset a párod, de mindenképpen beszéljetek róla.
2019. jan. 13. 14:56
 12/17 anonim ***** válasza:
40%
Van pár ismerősöm aki füvezik, semmi gond nincs velük, köztük a legjobb haverom is, egyáltalán nem látszik rajta, okos, értelmes csávóm, nem vennéd rajta észre te sem, szerintem még rólam hamarabb is gondolnád, így kinézetre, amilyen enervált vagyok :D a lényeg, hogy ne herbálozzon,na meg az alkohol se jobb, sőt...
2019. jan. 13. 15:15
 13/17 anonim ***** válasza:
*csávó, nem csávóm :D
2019. jan. 13. 15:16
 14/17 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem felejtős...előbb utóbb kihatna a kapcsolatra. És hiába ígéri meg hogy nem fog többet szívni. Fog. Akkor vagy megint elmondja és mehet a lelkizés újra és újra,vagy mögötted fogja és egyre jobban lehúzza. Tudat-módosító azaz, nemcsak addig míg a hatása tart, a személyiséget, a gondolkodást teljesen elviszi. Nem jó irányba. Ha már érezned, látnod kellett volna rajta szerinte, akkor elég mindennapos lehet.
2019. jan. 13. 16:13
 15/17 A kérdező kommentje:

Az egyetemen kezdte, tehát kb. 18 éves kora óta (ami azt jelenti, hogy 6 éve) füvezik. Általában a barátaival szokott, havi rendszerességgel (1-2 alkalom), de ha többet is megengedhet magának, akkor akár gyakrabban is. Most az egyetemen ugye, be kell járni, készülni kell, tanulni kell stb., szóval itt most nem tudja akármikor megoldani. Amúgy nem volt egyszerű gyerekkora, a szüleit is elveszítette és tudom, hogy ezzel kapcsolatban még mindig vannak problémái, amik miatt jár pszichológushoz is, szóval lehetséges, hogy esetleg ennek a traumának is van hozzá köze. Viszont az is lehet, hogy mára már csak szimpla szórakozás. Nem tudom.

Azért is nehéz ez nekem, mert amúgy ettől még rendben van az élete, odafigyel a dolgokra (pl. velem is foglalkozik, az egyetemet sem hanyagolja, az előző szakon is lediplomázott) nem érte őt semmi negatív dolog a füvezés miatt. Valamint tényleg fiatalok vagyok, szóval olyanok miatt nem kell aggódni, hogy pl. közös kassza, közös háztartás, gyerek stb., mert az még nem ma vagy holnap lesz. Viszont tőlem ez annyira távol áll és egyszerűen nem is tudom elképzelni, hogy most ez mégis mi, hogy nekem ez most tényleg egy kis hidegzuhanyként esett. Nem tudom. Lehet, hogy az a jobb, ha várok egy kicsit és gondolkodunk a dolgokon, aztán megpróbáljuk megbeszélni és együtt kiokoskodni, hogy mi legyen.

2019. jan. 13. 18:55
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
Leírom Neked a saját történetem.Az én párom is füvezett amikor összejöttünk. Nem tudtam csak sejtettem. Aztán már nem titkolta előttem. Napi szinten 1 grammok. Havi szinten 45-50 ezer kiadás. Évekig külzdötten,ő meg lázadt. "Ő nem tud enélkül aludni,nem tud kreatívan gondolkodni blabla"Tudod mit nem tudott nélküle?Beletojni a dolgokba. Mindent én intéztem ha gond volt ,mert ő beszívott és tespedt az idegeítő bamba vigyorral az arcán. Oldjam meg,fizessem be,osszam be a maradék pénzt. 2 helyen dolgoztam ő 1 helyen vagy épp sehol. Megelégeltem,elédobtam a papírt amire írtam,hogy erre a vacakra mennyi pénz megy el majd közöltem,hogy ennyit én is elköltök magamra és tojom le a lakbért meg a csekkeket.Úgy,mint ő. Aztán mehet mindenki amerre lát és oldja meg az életét. Segítséget kért tőlem,hogy abba tudja hagyni. Sikerült. Képzeld,tud aludni anélkül és nem olyan másnap mint akin átment az úthenger,tud gondolkozni,segít a problémák megoldásában. Egy ilyen "gyenge"jellemmel,aki csak tudatmódosítókkal tud létezni ne foglalkozz. Vagy ha igen,akkor vázold neki ,hogy Te mit szeretnél és ha a kettőtök céljai nem egyeznek,nem egy irányba haladnak,akkor keressen olyat akivel betud tompulni napi szinten a sivár,érdektelen,semmilyen életébe.Ne hagyd magad,mert a havi 1-2 lehet napi 1-2 gramm is. Most nyugodtan lehet támadni engem,de az ilyen életképtelenek,akiknek napi szinten kell ez a fos,ne akarják megmagyarázni a miérteket,mert az összes csak egy hülye mondvacsinált indok.
2019. jan. 14. 07:34
 17/17 anonim ***** válasza:
73%

Utolsónak teljesen igaza van.

Kiemelném mi a legfőbb baj a fűvel, akkor is, ha sok helyen legális: "Tudod mit nem tudott nélküle?Beletojni a dolgokba. " - Pontosan ezért nyúlnak hozzá napi szinten.

Sokan felhozzák érvnek ilyenkor, hogy "de a pia jobban árt, meg ettől nem lesz agresszív" stb. Miközben ugyanolyan indokkal nyúl a fűhöz, mint az alkoholista az alkoholhoz. És ez a lényeg. Az ok a menekülés, a felelősség nem vállalása, a "könnyebb" út. Mindegy, hogy drogos, vagy alkoholista, vagy bármi. Az ok ugyanaz.

Önmagában nincs gond az alkohollal sem, ha alkalom adtán iszok, mértékkel. Ugyanez mindenre igaz. Ezért tartom álszent kifogásnak a füvesek szájából, amikor az alkoholt hozzák fel: ugyanolyan akaratgyengék, nem jobb a rendszeres füvezés egy fokkal sem, ha azt nézzük, miért nyúl hozzá.

2019. jan. 14. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!