Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nehéz legalább egy próbát tenni azért a kapcsolatért?
..amelyik elindult a romlás felé, mert úgy látom manapság ha nem megy inkább véget vetnek neki.
Van olyan ok amely miatt már dolgozni sem lehet egy kapcsolaton?
Én is így tapasztalom... Ha már felmerül a probléma, mindenki jobbnak látja eldobni a kapcsolatot.
Igen nehéz egy kapcsolat, nehéz benne lenni, és nehéz fenntartani, de hát ez a normális, mert meg kell tanulnod milyen a másik, meg kell nyílnod neki, ha probléma van, azt pedig meg kell oldani, vagy komprumisszumot kötni.
Szerintem van azonban az a szint, amikor abba kell fejezni a kapcsolatot, ez pedig a különböző jövőkép. Pl: ha egyik akar gyereket míg a másik nem. Vagy ha az egyik a fővárosban akar lakni, míg a másik vidéken, és nem találják meg az arany középutat. Vagy a legkézenfekvőbb, ha nem tudod elképzelni vele az életed hosszú távon.
Mindenkinek egyéni joga az értékrendszeréhez mérten alakítani a kompromisszumok mennyiségét egy kapcsolatban.
Van aki nem köt semmiféle kompromisszumot, hanem keres olyan társat, akivel nem is kell.
Olyan szerintem nincs, hogy nem kell kompromisszumot kötni. Egy kapcsolat nagy részét a kompromisszumuk teszik ki, hiszen ha a párunk miattunk képes engedni a saját értékrendjéből az jól esik. Ugyanígy van fordítva is, ha mi engedünk a párunk kedvéért. Így is adsz és kapsz is a másiktól. Ha valaki csökönyösen ragaszkodik ahhoz, amiben ő hisz, azt önfejűségnek hívják, olyan ember viszont sosem lesz boldog. Ha olyat talál, aki szintén önfejű akkor azért, ha pedig olyat, aki mindenben a kívánságát lesi, akkor az a fél papucs lesz, és az nem párkapcsolat, hanem egy alá-fölé rendelt viszony.
Az csak a mesékben van, hogy megtalálod a tökéletes feled. A társaddá, a másik feleddé válhat valaki, ha egymáshoz igazodtok, ez pedig kompromisszummal lehetséges.
Exem (lányról van szó), ilyen jellegű mint ez. Ha már valami nem stimmel a kapcsolatában, akkor keresi egyből a jobbat és meg is csalja azt, akivel van. Tavaly csak 3 pasinál lakott, 1 év alatt.
A mostanival is úgy van együtt, hogy vele csalta a másikat, akinél lakott.
Gyakori indok lehet az is, hogy az illető alapból nem gondolja túl komolyan a kapcsolatot, így is úgy is véget vetett volna egyszer, a romlás csak egy alibi erre. Főként akkor, amikor friss kapcsolatról van szó, ami nem régóta tart, nem mélyült el túlságosan, ez esetben nem igazán fogják bánni a szakítást.
"Van olyan ok amely miatt már dolgozni sem lehet egy kapcsolaton?"
Ezt megfordítom: komoly szándékú embereknél van olyan ok, ami miatt véget kéne vetni a kapcsolatnak? Szerintem aligha létezik ilyen ok, ha együtt akarok lenni valakivel.
Szerintem a kapcsolatban levő romlást nem külső tényezők okozzák, hanem leginkább belsők, lelki szinten, azokat meg elég nehéz helyreállítani, ha helyre lehet egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!