Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ultimátumot kaptam a barátomtól? Mi a véleményetek?
Egyetemista lány vagyok, akinek 3 munkahelye van a tanulás mellett, mert a szülei nem adnak neki pénzt. 3 éve vagyunk együtt a barátommal, és most ultimátumot kaptam tőle, mert azt mondja, nem foglalkozom vele eleget, max mellette alszom, és szexelünk.
Nagyon nehéz időszakot tudok magam mögött az elmúlt 2 hétben. Rengeteg zh-t írtam, vizsgáztam, stb, és mindemellett természetesen minden este dolgoztam is. A barátom mostanság semmit nem fizet. Minden kiruccanásunkat én állom, és még a nehéz idők ellenére is elvittem korcsolyázni, meg minden nap időt szakítottam rá is. Egyszer se kérdezte meg, hogy jól vagyok-e? Bírom-e ezt a sok szart? Vagy bármi... Az elmúlt 2 hétben tényleg nem tudtunk túl sok programot csinálni, de ennek a héten eleve vége, ráadásul bele se gonolt, hogy nekem milyen iszonyat megterhelő 3 helyen dolgozni az összes számonkérés mellett. A másik meg, hogy ő aztán el nem hívott volna sehova... Nem mondta volna egyszer sem, hogy "Gyere, lazítsunk kicsit, üljünk be egy étterembe!", vagy valami, mert akkor neki kellett volna fizetnie, és ő most épp munkanélküli, csak havi 100 ezer segélyt kap. (Egyébként otthon él, és nem tanul.) Engem nagyon bánt, hogy ennyire sem empatikus velem szemben... Mit gonoltok?
És mi az ultimátum tartalma? Hagyd ott a munkád? Vagy mit vár tőled?
Én úgy általánosságban nem szeretem az utlimátumokat, és a helyedben nem is fogadnám el. Az ultimátumot a kegtöbben arra használják, hogy az egész felelősséget a párjukra hárítsák, hogy nekik ne kelljen a probléma megoldásával foglalkozniuk. Szerintem a barátod is ezt csinálja. Ő megtesz mindent azért, hogy legyen melója, keressen elég pénzt, hogy mondjuk neked kevesebbet kelljen dolgoznod? Azok alapján, amit leírtál, korántsem.
Abba pedig sose engedd elekergetni magad, hogy "ki a fontosabb, a munka/egyetem vagy én". Az ilyen kérdéseket azonnal vissza kell utasítani. Az ember életében nem egy darab linéáris fontossági skála van, amelyen egyértelmű relációk vannak csak. Van egy rakás >alapvető fontosságú< dolog, amiket az ember kénytelen kompromisszumok segítségével összeegyeztetni, nem pedig kizárni egy másik rovására. Ilyen pl. a meló, a tanulás, a család, a barátok, a kapcsolat stb., általában.
Nekem is kell olyan segély ahol 100 ezret fizetnek. Ez nem segély de mindegy.
Hagyd el ennyi.
Unatkozik a hapsi. Ha dolgozna, és mondjuk többet keresne a 100.000 Ft-nál, akkor lehet, hogy neked sem kellene 3 helyen dolgoznod, és több időtök jutna egymásra.
"A másik meg, hogy ő aztán el nem hívott volna sehova... "
Mondjuk ez 3 év alatt gáz. Írhatjátok, hogy aranyásó vagyok, de én nem lennék olyannal, akinek 3 év alatt egyszer sem jut eszébe, hogy így kedveskedjen nekem.
Ne hagyd, hogy lehuzzon.
En tuti megszabadulmek tole.
Én is úgy gondolom, hogy unatkozik, semmi dolga, megpróbál lehúzni a saját szintjére.
És még ki is használ.
Nekem nem lenne pofám elvárni, hogy a másik fizesse a programokat, úgy, hogy egyetemre jár és mellette folyamatosan dolgozik..
Szerintem próbáld rávenni,hogy találjon munkát és NE fizess neki semmit, fizessétek felesben a programokat.
ha nem változik, nem érti meg,hogy mennyire nehéz neked, akkor hagyd ott.
Nem semmi,hogy így helyt tudsz állni egyébként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!