Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ultimátumot kaptam a barátomtó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ultimátumot kaptam a barátomtól? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Egyetemista lány vagyok, akinek 3 munkahelye van a tanulás mellett, mert a szülei nem adnak neki pénzt. 3 éve vagyunk együtt a barátommal, és most ultimátumot kaptam tőle, mert azt mondja, nem foglalkozom vele eleget, max mellette alszom, és szexelünk.

Nagyon nehéz időszakot tudok magam mögött az elmúlt 2 hétben. Rengeteg zh-t írtam, vizsgáztam, stb, és mindemellett természetesen minden este dolgoztam is. A barátom mostanság semmit nem fizet. Minden kiruccanásunkat én állom, és még a nehéz idők ellenére is elvittem korcsolyázni, meg minden nap időt szakítottam rá is. Egyszer se kérdezte meg, hogy jól vagyok-e? Bírom-e ezt a sok szart? Vagy bármi... Az elmúlt 2 hétben tényleg nem tudtunk túl sok programot csinálni, de ennek a héten eleve vége, ráadásul bele se gonolt, hogy nekem milyen iszonyat megterhelő 3 helyen dolgozni az összes számonkérés mellett. A másik meg, hogy ő aztán el nem hívott volna sehova... Nem mondta volna egyszer sem, hogy "Gyere, lazítsunk kicsit, üljünk be egy étterembe!", vagy valami, mert akkor neki kellett volna fizetnie, és ő most épp munkanélküli, csak havi 100 ezer segélyt kap. (Egyébként otthon él, és nem tanul.) Engem nagyon bánt, hogy ennyire sem empatikus velem szemben... Mit gonoltok?

2018. dec. 11. 08:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

És mi az ultimátum tartalma? Hagyd ott a munkád? Vagy mit vár tőled?

Én úgy általánosságban nem szeretem az utlimátumokat, és a helyedben nem is fogadnám el. Az ultimátumot a kegtöbben arra használják, hogy az egész felelősséget a párjukra hárítsák, hogy nekik ne kelljen a probléma megoldásával foglalkozniuk. Szerintem a barátod is ezt csinálja. Ő megtesz mindent azért, hogy legyen melója, keressen elég pénzt, hogy mondjuk neked kevesebbet kelljen dolgoznod? Azok alapján, amit leírtál, korántsem.

Abba pedig sose engedd elekergetni magad, hogy "ki a fontosabb, a munka/egyetem vagy én". Az ilyen kérdéseket azonnal vissza kell utasítani. Az ember életében nem egy darab linéáris fontossági skála van, amelyen egyértelmű relációk vannak csak. Van egy rakás >alapvető fontosságú< dolog, amiket az ember kénytelen kompromisszumok segítségével összeegyeztetni, nem pedig kizárni egy másik rovására. Ilyen pl. a meló, a tanulás, a család, a barátok, a kapcsolat stb., általában.

2018. dec. 11. 10:06
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

Nekem is kell olyan segély ahol 100 ezret fizetnek. Ez nem segély de mindegy.

Hagyd el ennyi.

2018. dec. 11. 10:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyeneknek hogy lesz barátnője? Biztos a külső van emögött is, mert ha ilyen személyiség, hozzáállás imponál bármelyik nőnek is, akkor itt dögöljek meg.
2018. dec. 11. 10:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Unatkozik a hapsi. Ha dolgozna, és mondjuk többet keresne a 100.000 Ft-nál, akkor lehet, hogy neked sem kellene 3 helyen dolgoznod, és több időtök jutna egymásra.

"A másik meg, hogy ő aztán el nem hívott volna sehova... "

Mondjuk ez 3 év alatt gáz. Írhatjátok, hogy aranyásó vagyok, de én nem lennék olyannal, akinek 3 év alatt egyszer sem jut eszébe, hogy így kedveskedjen nekem.

2018. dec. 11. 11:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Ne hagyd, hogy lehuzzon.

En tuti megszabadulmek tole.

2018. dec. 11. 12:18
 16/17 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy unatkozik, semmi dolga, megpróbál lehúzni a saját szintjére.

És még ki is használ.

Nekem nem lenne pofám elvárni, hogy a másik fizesse a programokat, úgy, hogy egyetemre jár és mellette folyamatosan dolgozik..

Szerintem próbáld rávenni,hogy találjon munkát és NE fizess neki semmit, fizessétek felesben a programokat.

ha nem változik, nem érti meg,hogy mennyire nehéz neked, akkor hagyd ott.

Nem semmi,hogy így helyt tudsz állni egyébként

2018. dec. 11. 14:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem reális, hogy valaki nem dolgozik, és így ad ultimátumot. Inkább úgy tűnik, hogy mást szeretnétek az élettől. Ő egy minőségi kapcsolatot akár szerényebb körülményekkel, te meg anyagilag és szociálisan megalapozott, talán inkább karrierista életet. Neki fontosabb egy kapcsolatban az együtt töltött minőségi idő, neked inkább a szivességek. Jelen állás szerint nincs közös értékrend, mindkettőnek a saját a fontos. Ez látszik kívülről elsőre, de lehet hogy tévedek. Azt mondanám, hogy valahol mindkettőtöknek igaza van. :)
2018. dec. 11. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!