Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A ti kapcsolatotokban hogyan kezelitek az anyagiakat?
Közös kassza.Fizukkor Kifizetjük a kötelezőket.Teszünk félre egy keveset( 10.000),egy huszast váratlan kiadásokra,a maradék összeget elosszuk az adott hónap napjainak számával,és kijön az egy napra jutó összeg,amit nem lépünk át,sőt kevéske szokott is maradni.Ezáltal az utolsó nap is olyan,mint a fizu napja.A borravalóinkat gyüjtjük nyaralásra.
Nálunk csak ez vált be.Hóvégére mindig csak lestem,hogy hova tünt a pénz.Odakell figyelnünk,mert keveset keresünk,ketten együtt csak 220 ezret,mondjuk nincs hitelünk,és albit sem kell fizetni.
Házasok vagyunk és közös kasszán. A céljaink közösek, így együtt akarjuk megvalósítani, ezért is alapítottunk családot.
1 közös bankszámla 2 kártyával. A kiadásokat naponta felírjuk és összesítjük havonta, évente. Kisebb kiadásokat mindenki maga kezeli, ha nagyobb van, akkor azt megbeszéljük előtte. Kacatokra, fölösleges dolgokra nem költünk. Igazából nincs probléma, mert mindketten spórolósak vagyunk, vita nincs. Nekünk ez vált be, a külön kassza, csak hátráltatná a céljaink elérését.
Ilyet még nem írtak, mi külön élünk a párommal.
Én átlagosan keresek, ő 3 x ennyit.
Évi 1 nyaralást és 1 pár napos kirándulást ő fizet, és 3 havonta 1 éttermezést is.
Minden mást felesben fizetünk. Nem tudom miért pont így, kezdetektől így alakult, jó így mindkettőnknek.
Én N24 és ő F30
Közös kasszán vagyunk, de van külön bankszámlánk, mert lusták voltunk az elmúlt 9 évben közöset nyitni helyettük, most meg már minek :D
Házasok vagyunk egy ovis és nemsokára még egy újszülött gyerekkel. Kezdetektől közösnek tekintjük a pénzünket. Voltunk ez idő alatt nagyon csórók is az elején, most szerintem elég jól élünk. A férjem keres 200-250 körül főállásban, meg 120-150 körül maszekol, én 200-350 között keresek. Tehát egy gyengébb hónapban is megvan 500+. Nagyon nem agyalunk a pénzen, mikor megjön a fizu, egy százas megy egyből a megtakarítási számlára, meg még 20 lakástakarékra. Ezen kívül még úgy 80 a számlák meg a kocsi költsége, a többi már csak kaja, háztartási cuccok, patika, ruha, programok. Mindketten költünk magunkra csak úgy, hobbi, akármi miatt. Nem kéregetjük számon, meg számoltatjuk el egymást, mondjuk nyilván azért, mert van miből, ha kevesebb lenne, jobban megbeszélnénk minden kiadást.
30N, 29F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!