Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy kezelitek az anyagiakat?
Kozos kassza, es amugy is egyutt jarunk vasarolni. Mi meglepo modon elvezzuk egymas tarsasagat, nem mint masok...:D
Ha pl az uramnak veszunk valamit, akk az en kartyamal fizetjuk, h meglegyen azert az az erzet h a masik adta. Kb ennyi.
Közös kassza.
Nem filléreskedünk, ami nagyobb kiadás úgyis közösen döntjük el, hogy megvesszük.
Közös kassza, pár ezer forintot mi se szoktunk megbeszélni, pl ha látok valahol egy felsőt 5 ezerért, és nagyon tetszik, nem hívom fel a férjemet engedélyt kérni :D ő ugyanígy, kisebb összegeket simán elkölt csak úgy, nincs elszámolgatás. Tizenezres tételtől fölfelé azért már beszélünk róla.
Amúgy az 1est nem teljesen értem, ebbeb mi a lopás? Ugyanúgy dolgoztam a pénzünkért, ahogy ő, nehogymár egy szelet csokit is egyeztetni kelljen...
Közös kassza van. Már az elején megbeszéltük, hogy ha valaki kisebb értékű dolgot meg akar venni, nem kell engedélyt kérni. Ettől függetlenül, ha tudjuk előre, hogy venni akarunk valamit szólunk egymásnak, még a kisebb értékű dolgokkal kapcsolatban is. Azért nyilván nem hívjuk fel egymást, hogy vegyünk egy fagyit vagy egy jó könyvet a boltban stb. Vásárolni együtt járunk így nem kell megbeszélni. Minden este írjuk a költségeket, így hülyeségre úgysem megy el a pénz. A nagyobb összegű dolgokat, lakás, autó, nyaralás kivétel nélkül megbeszéljük.
Ha ezen megy a vita nálatok, akkor csináljatok egy költségvetést. Sok cikk van a témában, ajánlom a Kiszámoló blogot. Állapítsatok meg fejenként egy fun money összeget, ami a zsebpénzetek minden hónapban. Időnként az anyagi helyzetetek változása szerint felülírhatjátok. Havi 5-10-20-... ezer Ft/fő. Erről mindenki maga dönt és ebbe kell beleférjen minden nem szükséges vagy luxuscikk. Ha valaki összespórol több hónapnyi összeget és nagyobb értékűt vesz, vagy minden hónapban elszórja, az az ő dolga.
Hat volt hogy parom hiszteriazott hogy kell uj bor ulogornitura igy felkerekedtem es hazajottem egy uj kocsival amiben bor ulesek voltak.
Mindent egyetertesben csinalunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!