Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy viseled más sikerét/boldo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy viseled más sikerét/boldogságát, amikor Te padlón vagy?

Figyelt kérdés

Most lett vége az ötéves párkapcsolatomnak. Hosszú nyűglődés után hoztuk meg a döntést, de én ezzel a férfival terveztem a közös életünket, család, közös lakás, és most minden szertefoszlott. Depressziós vagyok, nagyon friss az élmény. Magányos is vagyok alapvetően, bár a munkámban találok kihivást, amely egész jól leköt - amig dolgozom.

Barátnőm pedig most lett kismama, egy elég fiatal kapcsolatban egyébként. Örülök a boldogságának, de egyszerűen azt érzem, h k.ra nem igazság az egész és én is ezt érdemelném, és rettenetesen mérges vagyok, hogy nekem semmi sem jött össze.

Ez egy 8 éves barátság, amely köztünk van, de annyira szégyellem az érzéseimet, hogy az irigység miatt találkozni sem akarok vele és a beszélgetést is hanyagolom. Bár valószinű, ez nem csak rá vetül ki, alapvetően semminek sem tudok örülni. Értelemszerű, hogy pcit el fogunk távolodni, hisz neki megváltozik az élete. De most én ezzel is csak veszitek, és most rengeteg mindent elvesztettem (családot, érzelmi biztonságot, a volt barátom szülei pótszülők voltak).

Ha voltál ilyen helyzetben, hogy viselted, és meddig tartott? Idővel jobb lesz? Könnyebben elfogadom, hogy más már "előrébb" tart?

Biztos kell még idő nekem, de legszivesebben elbujdosnék.

Egy harminc éves nő.

2018. okt. 27. 19:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

Ne légy irigy, a barátnőd valószínűleg most rontja el az életét.

Körülöttem is mindenki terhes meg családozik, mi pedig tanulunk, dolgozunk, élünk 💖

2018. okt. 28. 07:05
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, mindenkinek ment a zöld!

Sok tanulságos, elgondolkodtató választ is kaptam, mindenképp át kell gondolnom a hozzáállásomat

Más kérdés, hogy rettenetesen hajlamos vagyok az önsorsrontásra, és a saját magam ostorozására annak ellenére, hogy tudom, káros. Ez a keserűség a kudarc miatt most még inkább rádob.

Az meg, hogy az ismerősök (anyám is) kérdezik, ismerkedem-e már, hát no comment. Nem érzem még alkalmasnak az időt.

Igen, a munka mellett van egy szuper hobbim, amiben megpróbálok most máshogy kiteljesedni, bővíteni. Épülni-szépülni.

2018. okt. 28. 13:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Amikor terhes lettem, de még nem tudtam róla, épp egy barátnőm örvendezett az akkor megszületett kislányának. Nem is irigységet, inkább keserűséget éreztem. Eléggé mélyponton voltam. Ő is tudta, hogy próbálkozunk, és végül a barátságunkban ez nem okozott gondot.

Aztán kiderült, hogy terhes vagyok, és hatalmas volt a boldogságom. Egyidejűleg megtudtam, hogy kedves ismerősöm, aki 17! éve próbálkozik már, elvetélt, ráadásul a párjáról is kiderült egy súlyos betegség. Nagy terhet cipel, és szégyelltem előtte megjelenni. Takargattam a hasamat a kisbabámmal, akire pár hónapot vártam, míg ő lassan feladja a reményt, és talán még a szerelmét is elveszíti közben.

Ő sokkal intelligensebben kezelte, mint én. Akart látni terhesen is, akarta a babámat is, és képes volt örülni a boldogságunknak, érdeklődni.

Viszont most, hogy tudom, milyen kellemetlenül érezni magam, amiért nekem van gyerekem, másnak meg nincs, teljesen máshogy állok ehhez. Nem tudnám többé irigyelni mástól. Hisz nem tehetnek róla.

2018. okt. 29. 22:50
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy megírtad.

Igazából itt nem a baba és a terhesség a kulcs momentum, hanem a keserűség. Nehéz gyerekkoron vagyok túl, rettenetes apával, majd döcögős kezdéssel a felnőttkor kezdetén, és azt hittem, ebben a kapcsolatban megtaláltam a biztonságot és a jövőt. Nos, nem így alakult.

Csoda hogy dühös vagyok és csalódott?

2018. okt. 30. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!