Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Talán valaki tud objektív véleményt írni, mert én nemtudom mi tévő legyek!?
A párommal 4 éve élünk együtt. Nagyon szerettem és szeretem most is. A gondok ott kezdödnek, hogy drogfüggő, két hetente szokott kokainozni. Ezeken az éjszakákon reggelig kimarad, nehezen tűröm, de a többi napokon teljesen normális, tenyerén hordoz,kedves, figyelmes. A kezdetekben rendszeresen csinálta, azután megtudtam és 3 év harc után elértem, hogy csökkentse, de persze otthagyni nem akarja. Elvonó szóba sem jöhet, nem olyan típus...hozzáteszem, hogy azokon az éjszakákon amikor hazajön vitatkozik, provokál, sérteget, azután másnaptól megint egy két hét nyugalom van
. Ez eddig így működött. Tudom, hogy igyekszik, csak már tele van a hócipőm. Mellékesen én 33 éves vagyok, ő pedig 43, kisbaba projektben vagyunk éppen, mert neki sajnos spontán nem lehet gyermeke, szóval elég komoly a dolog. És most jön a csavar. 6 éve próbál velem az exem kapcsolatba kerülni. Minden évben, de én eddig nem irtam vissza neki, egy hónapja viszont megtettem egy nagy vita után. Szetettem annó nagyon 1,5 evig voltunk együtt, es akkor szétváltunk, nem csalt meg senki semmit, nem haraggal, ugy kellett történnie. de szerettük egymást. Szóval visszairtam neki. Minden nap beszélünk egy hónapja. 4 nap múlva jön ide hozzám, az én városomba, csak, hogy talalkozzunk, és hogy megpróbaljon visszaszerezni. 6 éve keres, szeret, tudom. Nem iszik, aranyos, NEM drogozik, nem kártyázik...minden áron szeretné ha hozzá költöznék, és ha adnék nekünk egy eselyt, mert ő biztos benne, hogy én vagyok az igazi. Én meg nemtudom mi tévő legyek, mert összekuszáltam a dolgokat. Szeretem a párom, meg nem is, mert kibirhatatlan azokon az estéken.. A volt pasim pedig nemtudom mennyire szeretem, de úgy érzem jobban figyelne rám. El vagyok keseredve, nemtudok dönteni. Most mi tévő legyek..? Kicsit hosszúra sikeredett. :)
Ugye ez nem komoly? Egy kokainfüggővel akarsz családot alapítani? Nagyon remélem ez csak a szokásos esti trollkodás és nem vagy ilyen agyhalott. Ki a fene visel egyáltalán el egy ilyen pasit 4 évig? Főleg ha 2 hetente benyom, még csak azt se lehet mondani hogy ritkán lenne ebből probléma.
A megszállott ex se százas, de ha mindenképp közülük kell választani inkább ő.
Szerintem nem vészes hogy néha kokainozik. Most ha arra gondolok hogy hány családban van függőségekkel küzdő ember.. Ennél sokkal rosszabbak is vannak. pl: az alkoholisták, akik bántalmazzák a családjukat.
Én arra figyelnék hogy ha kezdene elfajulni a helyzet és gyerek mellett is folytatná, akkor jobbnak látnám megszüntetni vele a kapcsolatot.
Na de függő, az is csoda hogy vissza tudott venni, de szakember segítsége nélkül nem fog tudni leszokni. Az meg csak kifogás ogy nem olyan típus (amúgy is nem milyen típus, olyan aki orvosi segítséget kér amikor már komoly szükség van rá?). Alkeszok se adják csak úgy fel a piát a párjuk miatt, hát még aki kemény drogot tol. Az se mellékes probléma hogy a függők idővel rosszabbodnak, elvonó nélkül nem fogja csak úgy abbahagyni. Főleg hogy még babát is tervezel, mikor egy csecsemő rengeteg stresszel jár, nehéz mellette pihenni, stabil párkapcsolatok is megsinylik az első néhány hónapot. Mégis mi a garancia hogy nem fog rosszabbodni a függősége amikor a gyerekkel járó hatalmas felelősség a nyakatokba szakad? Az hogy ezt képes vagy elviselni a saját dolgod, abszolút nem értek veled ebben egyet, de hát ez van. Viszont egy ilyen emberrel közösen gyereket vállalni hatalmas felelőtlenség lenne a részedről.
Az exre azért írtam hogy nem százas, mert elég megszállottnak tűnik a leírásod alapján. Amúgy hogy őszinte legyek én hagynám mind a 2 pasit a fenébe, főleg hogy mindkettőt úgy ahogy szereted csak és inkább kezdenék tiszta lappal valaki mással. Egyik pasi se tűnik a nagy Ő-nek a leírtak alapján, inkább mintha az lenne a kérdés 2 rossz közül melyik a kevésbé rossz.
Ha havi egy kétszer csinálja az igazából nem függő szerintem. Csak szereti csinálni.
A probléma itt az, ahogy viselkedik olyankor.
A 6-al teljesen egyetértek. Röviden és tömören ennyi.
De kifejtem bővebben is. 33 évesen lehetne több eszed is annál, hogy egy kokainfüggőtől akarj gyereket. Megkockáztatnál egy beteg gyereket?? Te normális vagy? Mit vársz ettől a pasitól, 43 évesen soha nem fog megváltozni, leszokni. A kokain kemény drog. Aki függő az is marad. Max csökkenti az adagot, de attól még függő. Azt akarod, a gyereked is ezt lássa, ebben nőjön fel? Te nem vagy normális!
Minden ember önző, függő is.
Szarik az mindenre a függősége érdekli, szerinted ha veked vagy a gyerekkel van valami akkor téged, titeket választ vagy a szert?
Ez igaz egy alkoholistára is.
Persze lehet, hogy 1x leáll de ez az Ő döntése, max terrorizálni tudsz valakit de változtatni csak saját magán tud.
Ha valamit szeretnél megoldani akkor az az legyen, hogy te mi a bánatért akarsz mártírkodni egy szenvedély beteg mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!