Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezdődik egy bántalmazó kapcsolat? Pont így?
12: Volt részem bántalmazó kapcsolatban, szerencsére időben kiléptem.
Nem az a baj, hogy valaki kedves és udvarias. Az a baj, ha ezzel leplezi a valódi énjét, ami most csak meg-megcsillan a cukormáz alatt.
A kérdező ahogy leírta, abból nem derül ki, hogy most férfiakkal dolgozik, csak azt mondta, hogy a csávó, mivel féltékeny típus, nem szeretné, ha férfiakkal dolgozna. Előre mondta még ismerkedési fázisban. Házasság párti, később tervezi elvenni (nyilván, ha a kérdező is normális vele). Ha azt mondaná, hogy "nézd, én nem vagyok monogám típus, így félre fogok qrni, meg az esküvőt majd meglátjuk", arra meg azt mondanátok, hogy hát végül is korrekt, hogy előre szól, legalább el lehet dönteni, hogy kell vagy nem. Itt is el lehet dönteni, hogy kell vagy nem.
Én is, ha ismerkedek, elég hamar a tudtára adom a választottamnak, hogy pontosan mit hogyan képzelek el, mik a terveim és mit hogyan akarok vele. Kíváncsian hallgatom, hogy ő is elmondva a saját verzióját, aztán ha szakasztott ugyan az, akkor lehet örülni, ha nem akkor kompromisszumokkal lehet örülni, ha még egyáltalán nem, akkor lehet tovább menni. De hogy, ezért egy agresszív állat lennék, azt kikérem magamnak meg annak is, aki hasonló. Egyszer egy hazug azt mondta "igazat mondok", azóta mindenki, aki igazat mond hazug? Paranoiásak vagytok itt páran.
32/f
Ezt inkább lelkileg nevezném bántalmazásnak a tapasztalataim alapján. Volt részem ilyen felfogású/viselkedésű férfival együtt lenni. Borzalmas volt. Nemrég azt hallottam vissza hogy még mindig szeret. (2 évet voltunk együtt, 4 éve szakítottunk)
Rettentő féltékeny volt amit próbált magába folytani de mindig éreztem benne a feszültséget, ha pl egy házibuli alkalmával hímneműekkel beszélgettem. Mindig próbált szemmel tartani.
Holott én pont munkanélküli voltam és alig voltam emberek között. Végig bíztatott hogy biztos találok munkát, és amikor jött a lehetőség pedig nem tetszett neki. Férfiakkal dolgoztam volna főleg. De mindent felhozott ellenérvnek hogy rossz a közlekedés, kevés a pénz, nem fogom jól érezni magam stb...
A szeretetével pedig egyre inkább megfolytott. Egyre kevésbé tűnt őszintének a ragaszkodása. Nem volt hajlandó semmi se csinálni nélkülem és ezt ő is elvárta tőlem.
Persze nekem is idő kellett mire összeállt a kép és igazán felfogtam hogy milyen. Ez nem azt jelenti hogy te is így fogsz járni, csak járj nyitott szemmel.
Azóta megismertem az igazit, lehet ezért is érzem most a nagy különbséget. Mellette nem vagyol kalitkába zárva.
20 éve élek a férjemmel de nem locsog a nyáltol és nem zár el az emberek elol külön járunk üzleti utra nyaralni is járunk együtt és külön is,és van tisztelet és bizalom,ezekben eggyik sincs főleg boldogság nincs..
58N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!