Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kilépnétek ebből a kapcsolatból?
8 éve vagyok együtt a párommal, van egy kisfiunk is. 5 éves.
Anyósnál lakunk... sajnos... de soha nem tudtunk elköltözni...
Anyósommal eleinte mindig kijöttem, beszélgettem vele, rengeteget segítettem neki.
Amióta megszületett a kisfiunk, próbál mindnebe beleszólni..
Én meg azt hittem, ha hagyom, hogy ha csak elengedem a fülem mellett, majd jobb lesz..
Aztán 2 éves volt a gyerek, amikor visszamentem dolgozni... már ott tartunk, hogy beleszól a pénzügyeinkbe, pedig minden hónapban adjuk neki rendesen a pénzt a rezsibe, kajába, és ezen felül hányszor bevásárolunk mi, mert anyós ezt nem vesz meg, azt nem vesz meg.
És most kezdem érezni ennyi év után, hogy azzal, hogy nem szóltam vissza anyósnak, és a páromnak sem mondtam semmit (habár de, egyszer!akkor sem mellettem állt..hanem az anyja mellett) teljesen rosszabb irányba fordultam viselkedésileg... ingerlékeny lettem, anyóssal kerülöm a beszélgetéseket... a párommal sem vagyok már meg jól... ő észreveszi ezeket rajtam, de azt mégse mondhatom neki, hogy az anyja miatt már beleuntam abba, hogy továbbra is vele maradjak?
Már legszivesebben elköltöznék a gyerekemmel... de nem tudom mit csináljak?
En is azt mondom, hogy le kell ulnod beszelni eloszor a ferjeddel kulon, utana az anyossal.
eloszor probald meg megoldani a problemat, a gyereketek miatt.
Ha nem lenne, akkor azt mondanam, hogy koltozz el, de igy? Beszelnetek kell elobb.
Nem véletlenül mondják azt, hogy két különböző generáció csak nagy ritkán tud sokáig békésen együtt élni.
Egy jó kapcsolatnak az őszinteség az alapja, ha nem mondod el neki, hogy neked milyen rossz ez a szituáció akkor magától nem fogja megtudni a férjed.
8 évvel ezelőtt nem beszéltetek arról, hogy hogyan akartok élni? Vagy akkoriban a férjed még akart önálló lakást de most már nem?
Ők annyit látnak, hogy kerülöd már a velük való beszélgetést is, de nem mondod el, hogy miért és így tényleg azt látják, hogy befele fordulsz.
Ülj le külön-külön mindkettejükkel és először külön-külön beszéld meg velük a dolgot. Ha ez után sem akar a férjed elköltözni és az anyós még mindig beleszól a dologba csak akkor kezd el azon gondolkozni, hogy tényleg szét akarod-e szakítani a családod.
Ha értelmes emberek vagytok ezt kommuniációval meg lehet oldani. Persze ehhez kell az is hogy a férjed fejben felnőljön és felfogja a problémát. De amúgy ha az anyós normális (csak hát ilyen beleszólogatós természete van) lehet hogy vele is meg tudod beszélni. És itt igenis be kell vállalni hogy ebből lehet konfliktus.
Ha nem érti meg egyik sem, akkor költözz el a gyerekeddel.
Elég szomorú amúgy hogy emiatt romlik meg a kapcsolatotok de ha a férjed egy papucs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!