Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Érdemes egyáltalán a mai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes egyáltalán a mai világban párkapcsolatban élni? 27/n

Figyelt kérdés
Én úgy érzem végleg kiábrándultam a párkapcsolatokból. És mindezt nem csak az engem ért csalódások miatt gondolom. Mindenhol csak a rosszat látom magam körül, mintha már ez lenne a természetes. Az emberek összejönnek, ki nagy szerelemmel, ki csak beletörődésből, mert már családot akar és nincs jobb. De ha még a legjobb forgatókönyvet is nézem, tehát hogy mindkét fél szereti egymást az elején, akkor is csak gondok, bosszúság, csalódás a vége az egésznek. A szerelem elmúlik, az emberek már nem törekednek problémamegoldásra, a tökéletességet hajszolják, és az izgalmakat. Ha a partnerről kiderül az évek alatt, hogy nem is olyan tökéletes mint az elején a rózsaszín ködben képzelték, már jön a szakítás. Mindenki úgy gondolja, hogy neki csak a tökéletes, a 100%-os párkapcsolat kell, neki ez jár, és ezt általában a másiktól várja el, hogy megteremtse. Ha nem tökéletes, akkor eldobja mintha mi sem történt volna, és megy tovább hajszolni a mesebeli szerelmet. Mindezt együttélés, házasság, közös gyerekek ellenére. Ha valamiért mégis kitart, akkor jön a megcsalás, az elhidegülés, a szinte idegenekként együttélés, a tisztelet és szeretet teljes megszűnése. Sokan színlelve élnek tovább, a gyerekek, vagy a társadalmi megítélés, anyagiak miatt, de ami otthon kettesben történik, az nem nevezhető már normális emberi kapcsolatnak sem. Úgy vannak az emberek a társukkal mint olcsó tárgyakkal, ha nem tetszik már, megunták, nem működik úgy ahogy elvárják, vagy csak simán még jobbra vágynak, akkor nem szervízbe viszik, hanem a kukába dobják, hogy majd vesznek újat. Mintha kitörlődne az agyukból a régi szerelemben töltött időszak, azok amiket együtt éltek át, amikor még bármit megtettek volna a másikért. Úgy érzem semmi értelme időt energiát, és főleg érzelmeket pazarolni egy kapcsolatra. Hiszen úgyis ez a vége minden esetben, és csak újabb szenvedést okoz. Az a pár ember, akik úgy ahogy boldogok 30 év után is, ők olyan ritkák, hogy ebben reménykedni sem érdemes, hogy majd pont velem történik meg. Ha meg is történne, én már akkor sem tudnék hinni benne, mindig azt várnám, mikor un meg, mikor csal meg, mikor romlik meg minden, és ez tönkre is tenné az egészet. Szóval itt a kör be is zárult. Az egyetlen amit sajnálok, hogy így egyedül gyereket sem biztos hogy vállalok, hiába szeretnék.
2018. aug. 29. 20:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%
Nem. Teljesen egyetértek veled! Hányok az egésztől. N26
2018. aug. 29. 21:28
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

Sokat irsz keveset mondasz.

Es nincs is ertelme. A parkapcsolatodat te alakitod igy felesleges mas emberek peldaival dobaloznod.

2018. aug. 29. 22:15
 13/19 anonim ***** válasza:
18%
Nagyon negatív vagy 27 évesen. Macskás néni akarsz lenni? :)
2018. aug. 29. 22:23
 14/19 anonim ***** válasza:
34%

Azt a probléma gyökere (és nyugodtan lehet lepontozni, ha magadra ismersz), hogy nagyon kevés a normális pasi.

Nincsenek extrém elvárásaim: ne üssön meg, ne igyon, ne drogozzon, ne csaljon meg, ne rajtam akarjon élősködni, és meglegyen sz àgyban az összhang. És ez màra kb. egyenlő azzal, hogy lehetetlen párt találni nőkènt. De ha ebből csak az egyik se stimmel, akkor az nem kapcsolat, hanem kínszenvedés. Akkor meg már egyedül is jobb.

Persze, tudjuk: van ilyen férfi. Csak épp kapcsolatban van. Ha sikerül elvenni mástól, akkor ugye már nem is érvényes rá a hűség. Úgyhogy a kör bezárult.

Nem érdekel, hogy a monogámia ki szerint természetes. Amíg a közös gyerekek felnevelése nekem 25 évet elvesz az életemből, addig hagy várjak már el többet, mint hogy 2-3 évig kibírja a pasi, hogy nem dug mást is. Vagy régen 3 évesen kivágta a gyereket az anya, fel van nevelve, jöhet a következő alom? 🤔

2018. aug. 30. 07:25
 15/19 anonim ***** válasza:
50%

“Nincsenek extrém elvárásaim: ne üssön meg, ne igyon, ne drogozzon, ne csaljon meg, ne rajtam akarjon élősködni, és meglegyen sz àgyban az összhang. És ez màra kb. egyenlő azzal, hogy lehetetlen párt találni nőkènt.”

De ha véletlenül mégis szembe jön egy ilyen nem “túl nagy elvárásoknak” megfelelő férfi, akkor kicsit kopaszodik, nem elég kigyúrt/túl kigyurt, “nem mutatok jól mellette, ha felveszek egy magassarkút”, “hülye hobbija van”, nem “Jáj, de olyan jóképű”, vagy valami egyéb nagyon komoly hibája, ami miatt “nem volt meg a kémia”

Mikor egyedül maradtam, azt hittem, hogy a harmincas férfiak iszákos, dohányos, egy éjszakára gyúró, tömegéből majd jól ki fogok emelkedni azzal, hogy normális vagyok, nincs káros szenvedélyem, egészségesen élek, van normális munkám amit szeretek, és magyar viszonylatban normális egzisztenciát is teremt (az olyan, hogy nem emel kezet meg végképp értelmezhetetlen nálam, ez nem párkapcsolat függő, a normális ember senkivel nem erőszakos).

A valóság? Hogy ez kb semmire nem volt elég a hölgyek 99%-nál már egy randira sem.

Közben meg a munkahelyen hallgatom a 30+ nők sírását, hogy sehol egy normális férfi, de mikor körülnézek, akkor egy csomó jó körülbeli egyedülálló kollégát látok, akik persze nem Brad Pittek, de a “nincsenek nagy elvárásaim” részt külsőre és belsőre is teljesítik.

Lehet segítene, ha nem olyan énhazugságok mentén keresnél te is párt, hogy “nem nagy elvárás”.

2018. aug. 30. 07:40
 16/19 anonim ***** válasza:
:dd 15os sajnos nagyon jol mondja.
2018. aug. 30. 10:08
 17/19 anonim ***** válasza:
60%

Gyakorit olvasgatva sokszor úgy érzem, én vagyok az egyetlen, akit sok boldog és normális pár vesz körül.

Nem tudom, hogy tényleg valami ilyen tré ismerősi körötök van, vagy csak a negatívot veszitek észre, de ez elég nyomorult érzés lehet.

Szerencsére én BŐVEN látok pozitív példát, boldog párokat, akik x év után is szeretik egymást. Nem tudom, más környezetében miért nincs ilyen...

2018. aug. 30. 12:03
 18/19 anonim ***** válasza:

Én pont ilyen miatt raktam ki a csajom, hiába mondtam neki, hogy hagyjon békén a múltbeli dolgaival. Ha egy nőnek meredek a múltja, két dolgot tehet:

a) olyan férfit keres, akit nem érdekel a nő múltja

b) megtanulja befogni a száját és bízik abban, hogy sosem derül ki

Nektek semmiből nem áll szexelni annyit, amennyit csak akartok, csak akarat kérdése. Ha ezzel a lehetőséggel nem tudtok felelősségteljesen bánni, akkor vállaljátok a következményeket.

2018. szept. 11. 12:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Miért baj az, ha valaki nem egy párral él le boldogan 60 évet, hanem 6 pár mellett 10-10 évet?
2018. szept. 11. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!