Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem sikertelen a saját...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem sikertelen a saját munkájában, ami kihat rám is. Hogyan változtassunk?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt (2 éve házasok), amikor összejöttünk, jól menő saját vállalkozást vezetett, teljesen pozitív életszemléletű, laza férfi volt, akivel el lehetett munkaidőben menni hetente egyszer például ebédelni vagy egy rövid sétára is munkaidőben. Nekem is saját vállalkozásom is van, jól is keresek vele, nem szorulok rá a pénzére, nem a pénz miatt jöttem össze vele, simán eltartom magamat - hanem mert volt ideje rám, ránk, közös programokra, illetve teljesen jó kedélyű, pozitív ember volt.

Fél évre rá kezdődtek a problémák, ugyanis a vállalkozása összeomlott, kb annyit tud keresni, hogy beszáll a kajapénzbe, számlákba és kész. 3,5 éve ezen a minimális szinten él, a kedve egyre szarabb, alig ad magára, ha utazunk, a közösből fizetjük (a lakásomat kiadtam, ez megy a közösbe, ebből tudunk gazdálkodni házon belüli felújításra, utazásra, stb.).

Reggeltől estig dolgozik, már 5:30-kor elmegy dolgozni, aztán 8-8:30 körül ér haza. Utána már csak tv-zni van kedve.

Annyira kihat rám az ápolatlansága, hogy nem ad magára, koszos pólókban jár dolgozni, ha veszünk neki újakat, azt is összemaszatolja, az autója egy disznóól, nem dobálja ki belőle a szemetet, tiszta dzsuva és igénytelenség az élete mindenhol. Ha bemegyek meglátogatni, valaki épp ott lóg nála (haver, vagy szülei) és áll a munka, pedig állítása szerint dolgozik.

Egy új ötlete támadt néhány éve, amivel fellendíthetné a forgalmát, én 1 éven keresztül napi 2-3 órában segítettem őt a beindításban, de ő nem tett bele semmit, ezt meguntam és kihátráltam. Ez volt másfél éve, azóta nem történt semmi az új projecttel. Ebben a hónapban felvetettem, hogy ha már megcsináltam neki a honlapot és végül egy csajszi be is indította, fotóztam, pörgettem a fb, instagram oldalát, akkor ugyan folytassuk már, amit elkezdtünk. Kiderült, hogy a honlap felújításra szorul, nem működik, kértem, csináltassa meg a csajszival, aki végül beindította, persze persze azóta is a nagy 0 történt, fel se hívta a csajt.

Őelőtte egy életvidám, örökké mosolygós, bulis, társasági csaj voltam, mellette egy megkeseredett, magányos, meghízott nő lettem.

Annyira szeretem őt, de már végtelenül idegesít, hogy mindent húz-halaszt, ragaszkodik a sikertelenségéhez, igénytelenséghez, már-már szinte dagonyázik benne, csak olyan hobbit talál, amit velem nem tud élvezni (pálinkafőzés például!!).

Bírjam még, bízzam a változásában vagy építsem egyedül a saját életemet, és tartsam nyitva a szemem? Teljesen lehúz már.

34 évesek vagyunk.

2018. aug. 28. 11:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én átérzem a problémád, bár mi nem háazsok voltunk és nem vállalkozás volt. A párom, amikor még frissen estünk ki az egyetem padjából és költöztünk fel Pestre, még élete első munkahelyén, próbaidő alatt sajnos elbocsátották. Nyilván ez nagy érvágás volt az önbecsületében. Ugyan csak 2 hónap kellett, hogy melót kapjon, onnantól kezdve elfordult tőlem, mert nem ő volt a "kenyérkereső", nem érezte magát férfinak. Ő is elhagyta magát és csak a sarki kocsma pultját támasztotta.

Végül otthagyott a pultoslányért, mert ő "meghallgatta". (én meg 2 ember helyett dolgoztam, segítettem neki beadni önéletrajzokat, vittem a háztartást, stb.).

6 évvel később látom, hogy a pultoslány lelakta a lényét, elhízott, kb +30 kiló van rajta és minden nap iszik, bár nem sokat (1-2 sör) és ugyanazon a munkahelyen van, ahova felvették, de panaszkodik, hogy nem fizetik meg, lépni kéne. de azóta is lép... (értsd 1 éve :D )

Én utólag hálát adok a sorsnak, hogy szétmentünk, mert egyedül is kiválóan megállom a helyem, adok magamra, jó formában vagyok és életvidám, pörgős lettem.

Szerintem két opció van:

1) lehet jót tenne neki egy pszichológus, mert szerintem hatalmas csődként éli meg magát és ezért is elhagyja magát

2) ha nem kooperatív, nem akar változtatni és ígérgeti ugyanúgy a nagy semmit, szerintem minden jogod megvan arra, hogy azt mondd, te ehhez tovább nem asszisztálsz.

29n

2018. aug. 28. 13:22
 12/19 A kérdező kommentje:

Igen, jól látod a lényegét az irományomnak, problémámnak, mert nőként mi pont, hogy odatettük /tesszük magunkat és nagyon-nagyon szomorú látni, hogy ennyi az eredménye.

És nálam ez úgy csapódott le, hogy híztam, én is kevesebbre értékelem magam. Mert nem sikerült motiválni a partnerem.

2018. aug. 28. 14:17
 13/19 anonim ***** válasza:
5%

Ot nem erdekli a fejlodes. Teged se igazan mert kiloban fejlodsz.

Eredmeny:

Osszeilletek

2018. aug. 28. 16:06
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudlak sajnálni, beleugrottaTOK egy leve bromágba - vállalkozás -, de annyi eszetek nem volt, hogy felkészüljetek a "mi van ha megbukik?" - esetre is...
2018. aug. 28. 17:32
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
De az csúcs hogy azért is őt okolod, mert TE zabálsz és hízol, ahelyett, hogy elválnál, pl.
2018. aug. 28. 17:33
 16/19 A kérdező kommentje:

14-es: az új vállalkozás nem bukott meg, be se indult. A már meglévő vállalkozása a férjemnek omlott össze úgy, hogy 60%-kal visszaesett bevétele és ezáltal a motivációja is az élethez.

A többiek: hagyjuk már, mennyit híztam, nem ezzel van a bajom, ez csak egy tünet.

2018. aug. 28. 17:45
 17/19 anonim ***** válasza:

A párod szimplán kiégett.35 év körül sok mindenkivel előfordul,ha mást se csinál csak dolgozik.

Igazából a kérdéseddel szerintem választ is adtál magadnak.Boldogtalan vagy ebben a kapcsolatban,mert alapvető dolgok hiányoznak és lényegében egy megélhetési kapcsolattá sorvadt,amit az tart fent,hogy a párod mellett beleszoktál a testi és lelki igénytelenségbe.

A helyedben elmondanám neki,hogy hányadán állsz,mert az lenne a korrekt lépés.Mondd meg neki,hogy mi a véleményed róla.Ha szeret és érsz neki annyit,akkor változtat magán,vagy legalább megpróbál kezdeni valamit.

28/F

2018. aug. 28. 18:40
 18/19 anonim ***** válasza:

#5, #6:

Na, személyedben megérkezett a tipikus károgó, panaszkodó mártír, aki szerint mindig a csúnya, rossz rendszer a hibás mindenért, és mindenki megszívja, akinek nincs összeköttetése meg protekciója.

Tudod, bárki előtt nyitva állnak az egyetemek kapui, meg lehet szerezni bármilyen papírt, ami beugró egy multihoz + meg lehet tanulni az angolt legalább középfokon és mellé még egy másik nyelvet is, mondjuk németet. Nem kötelező szenvedni a nem menő vállalkozásodban vagy a mocskos állami cégeknél, ahol nevetséges fizetésért, ki nem fizetett túlóráért a szart is kihajtják belőled. Nyelvtudással, logikus gondolkodással és kellő szakmai ismerettel válogatni lehet a multik közt, abból sem a legszarabbhoz kell elmenni, hanem ha jó vagy a szakmádban, több helyről is tárt karokkal fogadnak.

Mondok jobbat, el lehet húzni külföldre is, mondjuk betegápolónak a németekhez, amiből hatalmas a hiány. Na ott aztán tényleg nem kell semmiféle pozíciós haver.

De panaszkodni, na azt a legkönnyebb, meg mindig mást hibáztatni a mázsa szar miatt, ami napról napra a nyakadba ömlik. Ne aggódj, számomra hatalmas csalódás volt az április, amikor megint megválasztották ezt a mocskos kormányt, és felfordul a gyomrom a politikai helyzet láttán, de nem elhagyni magunkat meg óbégatni kell, hanem "művelni a kertjeinket". (Ó, ha még tudnád, mire gondoltam ezzel, na de hagyjuk)

Igen, jobban járna a kérdező, ha elhagyná a fostömlő férjét, mert ő is hasonló kaliberű ember lehet, mint te. És ti csak lehúzzátok az embereket a folytonos panaszkodással, meg acsarkodással. Heil!

2018. aug. 29. 02:19
 19/19 anonim ***** válasza:

Kérdező én még mindig megpróbálnám vele megbeszélni, hogy el kéne néznie pszichológushoz.

29n

2018. aug. 29. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!